Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • access_denied

    senior tag

    válasz aleister #20737 üzenetére

    Először is egy :).

    Amit írtam, lehet rosszul fogalmaztam meg. Mondjuk az az igazság, hogy tényleg nem láttam ilyen embert, pedig informatikával foglalkozok. Finomítanék, nagyon nem jellemző, hogy emberek az adatuk biztonsága érdekében USB-s diszkkel jelennek meg a rokonuknál, stb. Akihez már törtek be, érte valamilyen hasonló kár, az gondolom valami hasonlót csinál. El tudom képzelni, hogy 1000 kicsit komolyabb end userből 1 ha van, aki ily módon archivál, ment.

    A Pendrive is lehet megoldás, de ha csak abba gondolok bele, hogy egy fénykép pár MB, akkor hamar kevés lehet. A biztonságos adattárolás szempontjából talán ez lényegtelen kérdés.

    Megoldás? Igényeknek megfelelően. Ki mit tart fontosnak. Kinek mi a legdrágább. Akinek az ideje, annak biztos komoly háttere van, tehát a RAID, NAS mellett tovább folytatódik a sor cloud, egyéb mentések irányába. Nekem bizonyos adataim akár 5 példányban is megvannak. Az automatizmus megfelelő beállítása után keveset kell törődni az adatokkal.

    Statikus adatok, pl. fényképek esetében a merevlemezes tárolás mellett még az optikai adathordozóra történő archiválást (nem egy példányban) is jó megoldásnak találom. Persze egy komoly fotós hamar teletöm akár több TB-os diszket is, oda ez a megoldás nem való.

Új hozzászólás Aktív témák