Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peak

    addikt

    Nos hát úgy vélem részemről mindent megakartam tenni a teszt érdekében, ezért egy InAkustik Referenz 1.0m HDMI kábellel üdvözöltem az A-300-ast, tuti ami tuti.

    De nem ússza meg a savat. :) XBMC HD Audio ellen küldtem a csatába... :D

    Kezjük ott, hogy a filmekkel rendben volt, egész jó képe van, de mint ha egy picit furcsa lenne a szinkezelés, néhol pedig egyszerűen csunyán kódolja ki a képet, szemcsés a Radeon HD5650-hez képest, pedig mind az 4 +1auto szinbeállitással is próbáltam.

    Aztán hogy a 120 éves kőgagyi Realtek 1073DD chipes kőgagyi lejátszó simázza a Hi10P kódolású 2 sample videot a HTPC-vel együtt, pöccre viszi, de a Popcornon nincs kép, hát ez vérciki.

    Aztán azt sem teljesen értem a programozók részéről, hogy a hálózatos zenekönyvtár listát mikor tallózom, vajon miért csak a soronkövetkező 15-20 könyvtárnevet olvassa be, vagy kezeli?
    Nyomnám lefele a listázást, és minden 1,5-2másodpercben megakad és olvassa be a következő 15-20 fájlnevet, úgy 3-5 mp-ig. :D Röhej vaze, hogy a csillió RAM-ba képtelenek betárolni 240 db. mappanevet, információt, hogy a scrollozás gördülékeny legyen.
    Pontosan 45 mp volt, mire a kurva Stinghez elértem. Vicc.
    XBMC-ben konkrétan egy gombnyomás, méghozzá az S betű, utána pedig pár lépés csak Stingpapa. És úgy tallózod a listát, hogy pörög mint a motolla, nem birod szemmel követni.

    Az, hogy a FLAC állományokat CD minőség felett nem kezeli, az közröhej. Kizárólag a 44kHz/16 bit szólalt meg, bármi más néma maradt, sőt egyszer csutkán elnémult az egész kütyü, áramtalanitás után jött vissza a hang.
    Nehézkesen, lassan tölti be az állományt, 4-6 mp eltelik, mire bármilyen hangot megszólaltat. ( A Linn oldalról letöltött FLAC teszt állományokon elvérzik. )

    A feliratkezelése kissé hiányos, hiszen sem szín, sem poziciót nem lehet váltani, ezen kivül vicc, hogy nem irja ki a felirat fájl mellé az infot, ahogy az XBMC teszi, hogy látom épp milyen nyelvű feliratot kapcsolok a filmhez. Legalább ennyi könnyités lehetne benne.
    (Transformers 1 DB50 .m2ts állományon tesztelve)

    Aztán a hangsáv váltás az a legalja.
    2012-ben kiadott firmware és gombnyomkodósan váltogatja a listát, nulla információt ír ki, semmilt sem látok, hogy épp milyen szinkront kapcsolok, egy rohadt lista nincs.... hát erre igazából szavak nincsenek.

    ***

    Na már most ha ezeket egy Realtek 1186-os lejátszó simázza 40k HUFért, akkor ez igazából kb. egy rakat fos. Még átrágom magam rajta a hétvégén, de ha nem sikerül megszeretnem, hétfőn viszem vissza.
    Talán egy Dune TV-301-nek még adok egy esélyt, de nem hülyeségből épít egyre több ember HTPC-t.

    Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

Új hozzászólás Aktív témák