- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Most készülök lecserélni egy P45-ös lapot egy H87-esre, és a speckókban a power csarlakozóra a P45-nél simán 24 pin ATX, a H87-esnél pedig 24 pin EATX van írva. Mi a különbség az ATX és EATX között? Azt a tápegységet tudom használni a H87-eshez, amit a P45-öshöz is használtam? Amúgy egy 450W-s Chieftecről van szó, az összfogasztás kb ugyanannyi lenne, mint a régi lappal/procival.
mod: közben megtaláltam a választ, kompatibilisek.
Következő kérdés, ugye bele tudom majd szerelni egy több éves házba a uATX-es alaplapot? A mostani ATX-es (P5Q PRO), az új pedig uATX-es (H87M-E) lenne.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
#Morcosmedve
veterán
Szia,
Közben rájöttél,
A másikhoz:
Az alalaphoz itt egy kép: A karikák egyeznek, a kocka nem, azaz két csavar hiján biztosan be tudod rakni, nem tragédia, az alaplapot nem rángatja az ember... de talán van a házadban lehetőség mATX-re dedikáltan (szedd ki az alaplapot).
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
válasz #Morcosmedve #902 üzenetére
Köszönöm!
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
#Morcosmedve
veterán
Jahj, nézegtem itt mik történnek... erre ez a regény
IGP-vel én nem foglalkoznék, ahhoz nem értek, de szerintem amennyit tud, annyit tud, OC-zni nem érdemes!
Tehát:
"ASUS alapból szépen belövi a cuccot 4GHz-re" ha ez arra vonatkozik, hogy AutoTuningal lett beállítva, akkor CMos Reset...irány a manual világba.
(Z87 Deluxe annyira nem "alap" alaplap, hogy ne lehessen manuálisan beállítani, persze nem elsőre out of the box).Ha ez meg van, akkor lehet neki állni beállítgatni a dolgokat. A Sync All Cores-t kell bekapcsolni az AiTweakernél, akkor kapja minden mag ugyan azt a szorzót, amelyet le is tudsz fixálni és szürkén látszik.
Egyébként, ha van angol nyelvtudás, akkor a jobb oldalon elég sok mindent kiír a lap (nem kiokosítás, csak egy jó támpont lehet). Gondolom BCLK tuningróll itt szó nincs, csak szorzó 40-re és mentés.
Ilyenkor Manualban szépen beállítani a Ramokat, azok cpu-ram szorzóit és feszültségét és időzítését.
Ekkor már "két" dolgot sikerült is beállítani. Jöhet a feszültség beállítás:
CPU-t Adaptive-re kell rakni és minusz-ra. (minden más még mindig marhára AUTO-n)
Azért ez elég összetett, ekkor azt a feszt fogod a CPU-nak beírni, amennyit maximum a turbó során felvehet, azaz 1.15v mondjuk 4,0-hoz, de ezt ki kell tesztelni LinX-el, hogy hol fagy szét, majd a max értéket, ha mondjuk 1.16-on stabil volt a gép, akkor 1.165-öt beírsz. Ha a továbbiak során lesz gond, viszed 1.17-re.
Ennél a beállításnál lefele iszonyat leveheti a feszt, így nem fűt/fogyaszt be neked.CPU-nál, akad még pár dolog, pl ACTIVE VGD, az mehet, Extreme Phase Extreme, a T. Probe helyett
mondjuk 120% capability, legyen kraft... (bővebben privi)Eztán, EPU ki, semmire se jó + minden féle hangzatos dolgot kapcsolj ki, pl.: "may improve some benchmark score"-t kiiró kis infopaneles dolog.
Ezen kivül Disabled minden "alchipset" és slot stb., amit NEM használsz.
Boot, meg egyéni ingerek beállítása, kész is.Aztán, meg lehet nézni, melyik fesz az, amit a BIOS fixen tart, azt AUTO-ról át lehet írni!
Lehet sok, lehet én se írok így mobilról értelmesen, írj privit, mint írtam saját bios screenshotokat tudsz küldeni és segítek mit hova, hátha jó!jobb lesz, vagy tudok én is küldeni, csak könnyebb megmondani, majd leszedem a manualod, ha nem megy így.!
Üdv.
u.i.: LLC-t beállíthatod fixre, de szerintem nem fontos, ha még valami eszembe jut írok, no meg, ami bevált Z68-on és itt ugyan az, azt szerintem be lehet kapcsolni, de cask egyenként eresszed rá, hogy mit okoz!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Urna
tag
És katt777
Először is köszönöm a válaszokat.
Másodszor: BIOS-t frissítettem (a 2-vel ezelőtti volt fenn) és leszedtem a legújabb AISuite 3- csomagot az oldalról amit rendre telepítettem (bár jelezte hogy megegyezik a fent lévővel). Ebben a csomagban volt még egy apk az androidos program telepítéséhez, amit úgy szint feltettem. De semmi sem változott az a Remote GO progin belül a DLNA hub nevű fül azóta is csak zsákutca. A másik három (Cloud GO, File Transfer, Remote desktop ) rendesen működnek mind a telefonommal, mind a tabbal.
Egyéb ötlet?
Esetleg ha valaki használja ezt a funkciót akkor ha leírná nekem szájbarágósan azt megköszönném.
Viszont még mindig valószínű, hogy ez user error, vagy esetleg nem jól akarom használni a progit? nem arra van amit én szeretnék?[ Szerkesztve ]
S10 + Galaxy Watch 3
-
katt777
félisten
válasz #Morcosmedve #906 üzenetére
Köszi, de tutira LLC-vel tuningolok, és mindig manuálisan. Hogy a lap auto beállította magát, az csak egy dolog. Eddig a legjobban csinálta egyébként minden ASUS lapom között.
Most itt tartok (0,644-1,032V@800-3800GHz).Capability-t még nem láttam szükségesnek módosítani, ez még változhat, de egy ideig 2500K-nak sem kellett.
Eddig nem fixáltam az auto feszt, mert eddig tökéletesen megfelel. Később persze szükség lehet rá.Pontosan értem, miről beszélsz, nem ma kezdtem, és nem ez az első lapom, csak elsőre kicsit sok ez a rengeteg beállítás, mert még P6T Dlx-ban sem volt ennyi. Kösz a segítséget, jelzem, ha valahol elakadnék.
Messerschmit: ASUS support mit mondott? Csak mert magyarul is elérhető.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Z87 Extreme4-em van, most frissítettem 2.7-es UEFI-re.
Piros pont, hogy adaptív CPU feszültség mellett már lehet negatívba vinni az offsetet, viszont az LLC még mindig nem akar működni.
Nektek megy az LLC? Terhelés alatt a Level 1 és Level 5 között kb. mennyi feszültség különbséget tapasztaltok?
-
katt777
félisten
válasz #Morcosmedve #910 üzenetére
Igyexem, csak nem sok időm van rá. Végül is, amíg azt látom, hogy 3.8-on 1ö5+ GFlops a számítási telj, másnak meg 4.1-en 167, nem nagyon aggaszt, mennyit megy a proci...
-
Stitch
őstag
válasz Trailblazer #912 üzenetére
Jajj!
-
katt777
félisten
válasz #Morcosmedve #916 üzenetére
Itt tartok most. Kérdéseim hasonlovak.
-
Fail3D!
addikt
Udv, az asus hero vi-nak a az audiohoz az alap realtek driveren kivul nincs mas szoftver? Csak mert volt mar maximus lapom, de az alap realtek driveren kivul volt mas is ahol lehett allitgatni az audio beallitasok kozott, mert ez igy eleg sovany.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy Asus Gryphon Z87 alaplapom és szeretném frissíteni a biosát viszont nem találok Windowsos frissítő progit. Ha nincs ilyen akkor mi a módja a bios frissítésnek? Valami usb flash megoldást olvasok de hogy is működik ez?
-
Trailblazer
veterán
Az uefi biosban magában van a flashelő, nem kell Win alól. (EZ Flash-t kell keresni.) Letöltöd és kicsomizod a lapodnak megfelelő bios file-t, felmásolod pendrive-ra és az EZ Flash-sel megeteted. Igazából még elrontani sem lehet..
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Joshi
titán
válasz Trailblazer #921 üzenetére
-
Joshi
titán
-
Frod
addikt
Egy mappába kell tenni a Bios Renamer programmal (amit szintén megtalálsz az Asus oldalon a lapod letölthető dolgai között) magát a bios fájlt ami átnevezi, olyan nevűre amit már el fog fogadni amikor fel akarod tenni az újat.
"Bios Renamer for USB BIOS Flashback and Crashfree BIOS 2
1.Put Bios file and Bios renamer in same folder
2.Execute the Utility
3.Use new Bios file for USB BIOS Flashback."Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Viszont ha már szóba jött, akkor ma került fel egy ilyen a lapom (H87-Pro) Bios letölthető dolgai közé, de ez most nem sima update-nek tűnik sőt nem is igazából tudom mi akar lenni. Érdemes lekapni/feltenni?
"BIOS updater for New 4th Gen Intel Core Processors"
[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
tomi81
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis probléma a géppel, ami nagyon idegesítő. H87M-plus lapom van és kikapcsolás után rögtön újraindul a gép. Nem állítottam el semmilyen beállítást, így nem igazán értem a dolgot! Valaki tudna erre megoldást?
-
beteg
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy érdemes-e ASUS MAXIMUS VI GENE lapot venni!?
Furcsa, hogy nem kapni sehol. Mintha megszűnne. Vajon azért, mert rossz konstrukció?Van itt valakinek ilyen? Mi a tapasztalata vele?
köszi
Csak futni kell!
-
beteg
őstag
-
beteg
őstag
-
katt777
félisten
AsRocknál úgy jártam, hogy addig nem tudtam biost frissíteni, amíg le nem húztam a DVD meghajtókat és a vinyókat a lapról (táp bőven elég volt). Ők sem találkoztak még ilyen problémával. Számítástechnika, ennyire komolyan vannak kitesztelve a hardverek.
Én még nem hallottam arról, hogy egy fájlrendszer esetén jogdíjat kellene fizetni. Ez elég durva lenne, hiszen az OS-szel a MS kötelez annak használatára.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Én úgy tudtam, azért kell egy rakás jogdíjat fizetnünk mindenféle adathordozóra, hogy a sz.rra sem képes íróinkat és zenészeinket eltartsuk... Még ha csak a saját adatainkat tároljuk is.
Amúgy nem látom semmi értelmét, hiszen ha FAT32-es pendrive-ot veszel, az is gond nélkül NTFS-re formázható.
Na, OFF over.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Így utólag lehet hogy csak egy újraformázás is elég lett volna akár NTFS-re, de az tény hogy mondjuk a firmware frissítések mindig zökkenőmentesebbek voltak FAT32-es fájlrendszerről pl. egy asztali lejátszónál.
Most pl. azzal szopok hogy egyetlen egy USB toldón keresztül se akar rendesen működni semmilyen eszköz sem. Vagyis pendrive néha jó néha nem látja, de a G25-ös kormányomat se látja a PC. Bedugtam hátra direktbe az USB aljzatba és onnan jó. Most ugye lehet azt mondani hogy az a legtutibb de az előző Gigabyte AMD785-ös alaplapomnál ugyan ezeket a csatlakozókat használtam gond nélkül. Esetleg valami bios beállítást kell eszközölni? Utoljára Inteles gépem egy Pentium III-as gép volt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Trailblazer #944 üzenetére
Ezt így nem fogadom el mert akkor mi a helyzet az előlapi csatlakozókkal? Akkor gyakorlatilag használhatatlanok? Na ne már ezt te sem hiszed el. Ahogy írtam az előző alaplapomnál és az az előttiekkel se volt ilyen probléma. Ezt inkább nevezném chipset problémának már mint usb vezérlő chip.
-
katt777
félisten
Itt egy kis beállítási segédlet, akinek javaslat a van optimalizálásra/gyorsításra, ne kíméljen!
Vagy pl. clk skew, CPU input voltage, ilyesmiket hogyan és mire...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest