- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ombi5
őstag
válasz Howkeddlee #500 üzenetére
Meddig huztad a cpu-dat?
-
senior tag
válasz #Morcosmedve #502 üzenetére
Ohh...jogos...bocsánat! Nem írtam oda az 1,20v-os feszültséghez az órajelet! Jól mondja a kolléga igen... 4,5ghz-re vonatkozik!
Köszönöm a kisegítést! -
#Morcosmedve
veterán
Azt mondja meg valaki, hogy a már előzőleg Howkeddlee által pedzegetett probléma, miszerint nem fixálja a Formula VI a cpu core voltage-t, az miért van?
Köszi, kíváncsi vagyok az 5letekre!
© asszongya'hogy
-
ST05
őstag
válasz #Morcosmedve #504 üzenetére
energiagazdálkodást tedd teljesítménycewntrikusra ( power options: high performanve)
viszont fix maual voltage beállításával fixen kellene tartsa -
-Solt-
veterán
Urak!
4 memória modul kíván valami extra feszt valahol?
www.smart-bus.hu
-
Zsotyek
tag
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Adott az alaplapom: Asus Maximus VI Hero, benne egy Intel Core i5 4670K procival, 2x4gb Kingston ram.
A problémám a következő: Míg win7/32 használtam addig ha feltelepítettem az Asus AI Suit III programot és lefuttattam, beállította a procit még a biosban is,hogy 4200 MHz-vel hasítson.
Minap úgy döntöttem,hogy felteszem a Win7/64-et hogy mind a 8Gb memóriát kitudjam használni. Szintén feltelepítettem az Asus AI Suit III programot. Annak rendje és módja szerint le is futtattam. A végén kiis írja,hogy a procit 4200MHz re állította. Biosban is megnézve valóban 42x100 van beállítva.
Ennek ellenére ha elindítom újból a programot akkor csak800MHz-en ketyeg a procim.
CPU-Z program valamint az AIDA64 is ugyanennyit ír.
Hogyan tudom beállítani,hogy folyamatosan 4200MHZ-en legyen hajtva és ne csak akkor vegye fel a frekvenciát ha meg van terhelve?
Előre is köszönöm a segítségeket.Asus Maximus VI Hero, Intel Core i5 4670k, Samsung 840Pro SSD, 2db Seagate Barracuda 3TB 7200rpm 64MB ST3000DM001 merevlemez, 2x4Gb Kingston Hyperx 2400Mhz, Saphire radeon 6870, Chiftek nagytorony ház, FSP AURUM S 600 WATT.
-
dodoroli
aktív tag
Helló urak!
Erről a lapról valaki vélemény?
Köszönöm! -
dodoroli
aktív tag
válasz kristof123 #514 üzenetére
Tehát egy jó alaplap.Remélem stabil is!
Igen ki szeretném használni,de valószínű csak a pro változat lesz mert a thunderbolt-ra nincs is szükségem+5k ért. -
GrooveHero
addikt
Üdv. Jövő héten csatlakozom én is a csapathoz, egy ASUS Z87-A lapom lesz. Már néztem is videókat youtube-on és láttam egy olyat amiben a szoftveres tuningot mutatják, bár igaz, az egy Z87-Pro deszka volt. Gondolom az A is tudja ezt. Kérdésem lenne, hogy tényleg ér e valamit, vagy csak parasztvakítás? Biztonságos így tuningolni a rendszert? Van vmi hátulütője, ha így csinálnám? Vagy jobb a BIOS-ból?
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Laci2277
senior tag
válasz GrooveHero #518 üzenetére
Én próbáltam még az elején így tuningolni a procit kétszer is youtube videó alapján, mert ott minden olyan simán ment, de mindig fagyás lett a vége, ezért maradtam a tuning hagyományos(Biosból) beállításánál.
-
GrooveHero
addikt
válasz Laci2277 #519 üzenetére
Köszi az infót. Egy 4770K lesz majd a lapban. Olyan nagyon nem szeretném meghúzatni, olyan 4-4,2 Ghz nekem bőven elég lesz sztem. Ha valakinek lennének javasolt beállításai, azt szívesen fogadom
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
kristof123
őstag
Szia!
Lehet úgy tuningolni, de nagyon durva. Nekem 4700 Mhz-hez valami 1.3x V-ot adott és gyorsan kilőttem mindent. BIOS-ban csináld mindenképp, mert nem tudják ezek a programok normálisan belőni a feszültséget.
-
Srob
tag
Üdv!
Szerintem nem parasztvakítás a szoftveres tuning.Nekem szépen beállította 4.3-ra és nagyon stabil.
Csak a ventiket állítottam be igényeim szerint.Játékra,3D,torrentezés,konvertálásra használom és ez nekem elég."curiosity killed the cat"
-
GrooveHero
addikt
Na akkó kinek higgyek? Köszu egyébként mindkettőtöknek
-
ST05
őstag
válasz GrooveHero #523 üzenetére
függ a programtol is, procitol is, hogy beéri-e illetve, nem-e sok neki az auto beállítás..elöbbinél kifagy ha kevesli, utobbinál meg jobban melegszik a kelleténél,, de van hogy épp jol jön ki autón is..tehát van az az órajel, ahol épp eltalálja az auto beállitás is, de jobb ezt kitapaztalni, ráérezni hol mennyit kér.. ezért a tuf lapokban ez pl ki is maradt, gondolván a komolyabb tunerek ugy sem auto tuningolnak.. de persze probát majd megér, abbol is lehet következtetést levonni, ha mégsem vinné szépen..
-
arn
félisten
a mostani z87/h87 lapok kozul melyik c2es steppingu? most vettem msi lapot, nem gondoltam volna, hogy meg a regi steppinggel jon. raadasul erre ra is kerdeztem vasarlas elott.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
#Morcosmedve
veterán
Még mindig Formula VI... System Start után elindul, majd megáll, ezek után indul el a boot, mintha resetelné az ember, pedig nem!!
5let?
olyan kényes ez a lap
© asszongya'hogy
-
arn
félisten
kozben kicsit utanaolvastam - asusnal a termekkod utolso betuje 5 c2 step eseten. asrocknal elvileg van rajta matrica. akkor asszem kicsereltetem vmi minimal asus/asrock lapra 4 memfoglalattal, az msi meg bekaphassa.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
ST05
őstag
válasz #Morcosmedve #532 üzenetére
CPU fan-nál meg tudsz adni egy minimum értéket, ami alatt értesít ha kissebb a venti fordulata ( alapbol ez 600 on van, és azért kapsz cpu errort mert mondjuk csak 500 on forog, ezt az értéket kapcsold ki ,vagy rakd feljebb pl 1000rpm-re) ( cpu fan warning vagy ilyesmi). A felettte levő hibaüzenet viszont nekem új ,arra rá kellene keresni.
-
ST05
őstag
válasz #Morcosmedve #534 üzenetére
hát valami más beállítás nem tetszik a rendszernek, bios reset és kezd elölről ( nem nem a tápegység, ahhoz szerintem nincs köze). egyébként fura, hogy a ramjaidra 1333MHz-et ír, ( gondolom nem 1333as moduljaid vannak) tehát én azzal kezdeném a memóriának xmp-t lödd be, vagy legalábbis a gyári értékeit. ( fesz, órajel, és hozzá tartozó gyári időzítéseit)
-
#Morcosmedve
veterán
Igen, próbálgatom, eddig 2 szer jött elő ez a hiba, mindig első bios beállítás után!
Ramokat én xmp-ben használom csak, nem húzom, mert nincs sok értelme...esetleg manualban, de akkor is gyári adatokkal.
Az jobban zavar, ami utóbbi két power on-nál volt, hogy elindul, majd megáll és újra elindul és utána megy csak bootolni... és manualban már megmarad a fesz, de adaptive-ban nem fixálja, pedig nem kellene - offszettel a beírt fesz fölé engednie a cpu magfeszt...
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Na megjött Z-87 pro,hétvégén szerelés és kíváncsi vagyok milyen ez a deszka! -
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Vettem az alaplapba (ASUS B75M.A) még egy 4GB-os memóriát, de a két memóriával nem ad jelet a monitornak a gép. Az 1-es foglalatba kipróbáltam külön-külön a memóriákat, jó mind a kettő és elindul a gép.
De ha valamelyiket belerakom a 2-esbe nem indítja el a monitort. Hibás lehet a 2-es foglalat, vagy a BIOS-ban kellene valamit állítani? -
#Morcosmedve
veterán
-
arn
félisten
az ipon miota szallt el igy? regen tok normalisak, es ugyfelkozpontuak voltak, most meg gyk ugy le pattintottak, hogy orom volt nezni. kuldtem nekik termekkodot, stb - a valasz annyi, hogy ok nem tudjak ezt megnezni, meg hogy egy alaplapgyarto sem adott ki arrol semmit, hogy hibasak az alaplapok. kuldjem vissza, aztan majd kuldenek masikat (vagy masik lapot), ami vagy jo lesz, vagy nem. meg, jo, hogy ok neznek be vmit, aztan utana meg en turrazzak a cserevel meg kuldozgetessel.
ez total alap, ezt irja elo a torveny. hol van, hogy az elegedett ugyfel az elso? nyolc eve ereztem rajtuk a torekvest, most meg porog a biznisz. egy ideig biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...