Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • redbiro

    őstag

    sziasztok,
    aimesh wifi backhaul-lal használok egy ac88u-t (main) és egy ac68u-t (node). bérlemény lévén kábelezni nem tudok, mert vagy falat, vagy ajtótokot kéne fúrni és egyik sem opció.

    úgy vettem észre, hogy kicsi a lakás a két routerhez, egyhez meg nagy. a két router légvonalban kb 13 méterre van egymástól, közben masszív fal nincs, csak tolóajtó, ami általában nyitva van, tehát úgymond rálátnak egymásra, a hatókörük gondolom jelentős átfedésben van.

    aimesh ide vagy oda, a két router közötti váltás nem zökkenőmentes, főleg a home officeban zavaró, ha videokonferencia közben mászkálok, rendszerint megszakadok, aztán vagy visszakűzdi magát a hívásba, vagy nem.

    alább a hevenyészett topológia, bocs a minőségért :D

    jelenleg azért futok az aimesh-sel, mert a dolgozószobában már nem lehet online meetingelni, ha a node nincs a rendszerben, sajnos beton az épület és a válaszfalak is, ezért ott már jelentősen árnyékolják a main router jelét, plusz szomszédok is vannak bőven.
    arról szeretném a véleményeteket kérni, hogy szerintetek egy bika AX-es routerrel ki lehetne-e váltani az aimesht.

    manuális csatornaválasztáson és az összes többi ilyen témán túl vagyok, érdemi segítséget
    annyiban jelentett, hogy még a gamer pc-n is 400-500 mb megmarad a gigabites bejövő netből.

    összefoglalva azt tudom mondani, hogy nem rossz a rendszer, de nem is hibátlan és szívesen mozdulnék a még jobb megoldás irányába.

    előre is köszi a tanácsokat.

    it never gets easier, you just go faster

Új hozzászólás Aktív témák