- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djzsolt12
csendes tag
A 4870-es videókari mellet egy enhance ATX-0250GA tápom van amit most éven áprilisába vettem. A kari pontos modelje pedig a következő hd487xtg5-f3, sajnos erről a márkáról soha nem halotam. a debug ledek pedig ha valamelyik égve marad akkor az lenne a probléma de nálam látszólag normálisan indul mivel egyiksem világit állandóan. Mintha a lap nem tudná inicalizálni a videókarit csak azt nem tudom hogy miért. Ma ha minden jó megy vissza az üzletbe és kiderül hogy mi van , hogy az üzletbe elfog e indulni. Lehetséges lenne hogy kiégjen hiszen már nem egy gépet szedtem össze és még ilyen nem volt velem. A videókari user manuálját átrágtam odda viszont az van írva hogy 550w táp kell neki, a táp csatik rá voltak dugva. Azt mondták hogy az én tápomnak el kell hogy bírja. Mit gondoltok ezekről.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #16729600 #4405 üzenetére
Hja, nekem egy 340W-os HP (Lite-ON) táp viszi a konfigom. Max langyos levegőt fúj ki ha jatszom...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz djzsolt12 #4404 üzenetére
890FX Deluxe5 a lap.
Szóval ha a RAM 1600 MHz fölött van, akkor írja ezt.
Mert most a proci 3,75GHz, a RAM 1333MHz/7-7-7-21/1T és megvan mind a 8GB.
Érthetetlen...
Szerk.: lehet, hogy a "ganged/unganged" miatt van?[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Milka 78
nagyúr
válasz M_o_g_y_i #4407 üzenetére
Na ez a meleg süti.Egy 880g pro3-assal voltak ilyen problémák a fenti kollégának.Amúgy érthetetlen,mert a 890-es nálam 280 as "fsb" fölött is ment folyamatosa 1700 as memória órajellel.Nem tudok mást ajánlani,mint 240-es"fsb"-t(mert ugye az 1600-at bírja ugye?)+szorzót ameddig bírja és az NB szorzóval még rásegítenék.Milyen proci,milyen ram,stb...adatlap?
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Milka 78 #4408 üzenetére
Minden ott van ebben a hsz.-ban, és előtte írtam valamikor a memóriát is.
Na, szóval ADATA 1600 Gaming 2x4GB kit a RAM. Majd megnézem, hol kezdi el a memória "felosztását" a W7...
A 880g-vel nem pont ez volt, annál nem látszott, csak az egyik modul, ha jól emlékszem.
Nálam van 8GB, csak a win7 a felét írja használhatóként...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
őstag
-
djzsolt12
csendes tag
válasz M_o_g_y_i #4409 üzenetére
kedves mogyi a 880g pro3-as lap nekem van és roszul tudod mert fsb tuningnál nálam is ugyanugy látszik mind a 4gb ram csak a win7 mint a te estedben is 2gb használható, a 4gb-ból. Én amire rájöttem hogy 240 fsb menne 1600-on de fölé megyek akkor az egyik ram az uefi szerint van, a windows szerint meg nincs mivel ott már csak 2gb van. Nos én ezt onnan tudtam meg hogy csak egy ramot próbáltam egy foglalatban tuningolni. Ez alapján kiderült hogy nálam a második csatorna hamarab elhasal(B1,B2) vagyis az már 230-235 fsb között megáll Míg az első csatornában(A1,A2) 250-255 fsb-ig is birt menni ugyanaz a ram. Vagyis szerintem lehet nálad is valamelyik csatorna esik ki. Ha everestbe nézed mekkora a ramok másolási sebesége mert ez nálam ha van mind a kettő ram 11000 körül van, míg ha nincs a dual channel akkor ez csak 8500 körül van.
Vissza menőleg a videókarira lehet hogy az üzletben ügyködtek mert ott is próbálták és nem akart elindulni, volt még egy 4870-es kari és a kettőt egy lapba berakták, és így kiderült hogy a videókari bioszába tul volt húzva az órajelek és a gecube kártyán egy asus bios volt fent most megint nálam a kari most állítólag megy minden rendben van vele. Holnap próbálom saját konfigomba hogy mit mutat. A válaszokat köszönöm. -
őstag
válasz M_o_g_y_i #4411 üzenetére
Elvileg a Advanced menü, Uncore Configuration alatt kell lennie
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
Milka 78
nagyúr
válasz djzsolt12 #4412 üzenetére
Tehát mókolt kártya...necces dolog ez,de a tápon kívül még ez lehetett ami hasonlót csinálhat.Ezért nem voltam híve a bios delejezésének.Ha kell teljesítmény húzd meg AB-vel...
Viszont nálad más a hiba,legalább is nem ugyan az.Nála látja a 8gb-t,de csak 4-et használ,tehát nem tűnik el teljesen.Ettől függetlenül nem kapok szikrát a hiba láttán.Nekem akkor volt ilyen amikor az msconfigot szétbarmoltam.
[ Szerkesztve ]
-
hajtömeg
aktív tag
Mostanában elég sokszor lefagy a gép pár másodpercre, fekete kép,majd vissza és kiírja a következőt:
"Az AMD driver képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt!"
Ezután minden oké. Ezmiez?
Drivert újraraktam már
Ez vajh hardveres vagy softwares problémó? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz hajtömeg #4415 üzenetére
10.4-es catalyst es az uj win updatek utan nekem is csinalta, ssd miatt ujraraktam a rendszert (msdn x64 w7, nem mokolt), azota jo. kapasbol 10.5 cat ment fel, termeszetesen uj amd ahci driverek nelkul. (jobb amit w7 tol fel...)
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
_DiEGO_
őstag
Kis segítség azoknak akik a gyártók közt hezitálnak - Egy lista Newegg oldalról :
[AMD Motherboards]Win7 - nálam ez is X86
[ Szerkesztve ]
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
890GX extreme 3 alaplapnál ha raid0 tömböt akarok csinálni és win7 telepítéskor drivert kér, akkor azt hogy lehet beadagolni neki, hogy hajlandó legyen települni a rendszer a raid0 tömbre?
Pendrive-ról látja? Próbáltam az alaplapi cd-ről de azt nem látja. -
tarsoly74
tag
válasz Levin01 #4419 üzenetére
szia
én játszadoztam vele egy kicsit és elég érdekes volt a végeredményaz alaplapi cd-n van ami neked kell csak a 32-nél keresd, utána látja a vinyót egyben és ha fent lesz az op. majd frissíted
a 64-es driverrel nálam semmi nem volt, hát kicsit fura
[ Szerkesztve ]
Kedvenc állatom a rántott csirke ! :DDD
-
Levin01
őstag
Tapasztalt valaki olyat, hogy 890GX Extreme3-as lap időnként belehülyül a hibernálásba, nem hajlandó elindulni rendesen, nem állítja le hibernálásnál a ventiket?
-
tarsoly74
tag
válasz Levin01 #4425 üzenetére
ilyen érdekes dolgok nálam is voltak, de fórumon keresztül elég nehéz lesz orvosolni
megy ott minden csak valami apróság bekavar amin egy kicsit agyalnod kell
hibernálásnál voltak érdekes dolgok nálam is még a kezdetek elején, de már halvány gőzöm sincs mi okozhatta
Kedvenc állatom a rántott csirke ! :DDD
-
gyurczy
őstag
LLC-ről tudnátok nekem bővebb felvilágosítást adni? Ha bekapcsolom az istenért sem akar stabil lenni a cucc, ha lelövöm minden megjavul... teljesen bekavart, 1 napja sz*pok miatta.
Szerk: A bios 1.475V-ot az AMD OverDrive progi 1.48V-nak látja, a CPU-Z 1,52V-nak. Ki hazudik?
[ Szerkesztve ]
-
Nagy_Matessz
aktív tag
Szevasztok.
Vettem egy Asrock 890GX Extreme 4 lapot és memóriát akarok bele venni.
Tudtok benne segíteni? 1600mhz az elképzelés és 4gb. 2x2 vagy 1x4 azt még nem tudom
Nézegettem az Asrock oldalán a memory support listet de nem volt egyértelmű.Ti milyen memóriát használtok ehhez a laphoz ill. kinek van ilyen lapja?
Előre is köszönöm.
Kell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
_DiEGO_
őstag
Bármelyiket is veszed - azt PÁRBAN vedd meg
-
Milka 78
nagyúr
válasz Nagy_Matessz #4431 üzenetére
Inkább a 2x2gb,de a memória listában szerintem eléggé egyértelmű a dolog.Az ott leírt típusszám alapján kell keresni a modulokat,de az egyszerűség kedvért,idén ezredszerre...
Kingston HyperX Grey KHX1600C9D3X2K2/4GX
Kingston hyperX Blue XMP KHX1600C9D3K2/4GX
Ezek benne vannak a támogatási listában.
Ha maximalista vagy és cl7-es kittet akarsz akkor CSX 1600-as modulokat ajánlok.Ezeket szereti a lap és igen gyorsak.Páran (én is)ezt használjuk.
-
pcguru1
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám az ASrock 870 extreme3-as alaplapomal,a gond az hogy ha elkezdek játszani valami komolyabb játékal az Asrock feliratos chipseta proci foglalat alatt keményen elkezd melegedni,és ettöl melekszik a ram és a proci is.Az elözö tulaj megforditotta a hütö bordát a chipset alatt mert nem fért be a proci hütése,az lenne a kérdésem hogy tudnám elöször is azt vissza forditani és hogy lehet-e esetleg egy kis hütöpasztát tenni rá hogy ne melegedjen annyira.
Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!
-
_DiEGO_
őstag
válasz pcguru1 #4435 üzenetére
Dobj fel egy képet róla ide - lássuk mi is történt ! Amúgy az iGPU melegszik , mert dolgoztatod... kezed nem épp jó hőmérő , neki már a 40C° is nagyon meleg Ha a borda meleg akkor átveszi / leszipkázza a hőt , akkor lenne gond ha épp langyos maradna közben csip meg már 70C°
-
pcguru1
őstag
válasz _DiEGO_ #4436 üzenetére
Sajnos képet nem tudok csinálni,viszont a fö gond hogy a ram is nagyon melegszik pedig hütés is van rajta.A bordát hogy tudnám leveni és visszaforditani az eredeti állásába,mert igy egy kicsitt lötyög,egyébként 10perc játék után már ennyire meleg minden.
Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!
-
Milka 78
nagyúr
válasz pcguru1 #4437 üzenetére
Ezt így eléggé nehéz lenne megmondani(kép nélkül),mert itt egyikünk sem szedte le a bordát.Ahhoz meg,hogy lássuk és fogalmunk legyen a problémáról,nekünk is ki kéne operálni a lapunkat ami ugye bukó...Az előző tulajt kéne kérdezni,mert ő fordította meg a bordát.
Menyit kap a ram(feszt)?Nekem is eléggé meleg,de én 1.9v-t adok neki.Egy jól szellőző ház+pár venti.sokat javít a dolgon[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz pcguru1 #4437 üzenetére
Most néztem egy képet...Ha jól látom egy csavar és egy patent(tüske)tartja a bordát.Lap ki,csavar ki,tüske kioperál,borda le,szépen megtisztít,újrapásztázod,de ne túl sokat és ne is keveset,szépen egyenletesen,majd fordítva vissza az egész és kész.Nem egy nagy ördöngösség
-
F e Z o
veterán
Pár napja azon vettem észre magam, hogy kilép a játékból a gép az asztalra, néha kék halállal újraindul. Van amikor ati....dll, volt miko dxgmms1.sys hibával. Raktam új rendszert, de még mindig ezt csinálta. Természetesen tuningot visszavettem a procin illetve a vga-n is. Volt mikor már a sima asztalon amikor nem futott semmi, akkor is kék halálzott a gép. Ma derült rá fény, ahogy nézegettem ebben a fórumban a korábbi hozzászólásaimat, hogy a memóriavezérlő unganged-re váltott valami oknál fogva, nagy valószínűséggel egy bios reset után. Visszaraktam ganged-ra, s tökéletesen megy a gépem. Ráment 2 egész napom, mire rájöttem mi volt a baj.
H2O über alles!
-
törölt tag
válasz Nagy_Matessz #4445 üzenetére
Bios-Oc Tweaker fül-lap alján:would you like to save current setting as user default.Itt 3 féle bios beállítás elmentésére,visszatöltésére van lehetőséged.
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz Nagy_Matessz #4445 üzenetére
Három mentési lehetőség is van ... azaz 3 tuning elmentési lehetőség ... ha valaki ua konfiggal rendelkezik , akkor akár át is külhetik egymásnak a config mentéseket és betölt és alkalmaz . Ez lenne az OC DNA lehetőség [Asrock OC DNA]
-
_DiEGO_
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #16729600 #4446 üzenetére
Van lehetoseg visszatoltesre, amikor nem felejti el részben. Bar lehet ez is feature...
-
törölt tag
Az az,feature,ha nem lenne benne a lapban nem is vettem volna meg
Új hozzászólás Aktív témák
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Elektromos autók - motorok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple notebookok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik