Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • f4lcon

    őstag

    válasz Stylewars_kp #17043 üzenetére

    nem arról volt szó, hogy megéri-e kimenni, hanem arról, hogy 2 kicsi gyerekkel már anyagilag és egyébként is megéri-e vissza jönni.

    #17042 Dorian értem, szerinted tökmindegy. öcsémék meg haza jöttek, mert szerintük nem volt az. és venom8888 is hazajött, hasonló indokkal és vans? is ezen gondolkozik. de persze mindenki megy szembe az autópályán, nem te. (aki nem élt kinn egy percet sem, tehát fogalma sem lehet a dolgokról) legalább kényelmes a fotel, amiből osztod az észt? "szaros 240 ezer" te hallod magad? az a nettó mediánbér 75%-a. emberek százezrei keresnek ennyit vagy kevesebbet itthon, egy kezdő tanári nettója a "pedagógus életpálya modell" szerint alacsonyabb ennél... próbálj már meg leszállni a magas lovadról, vagy inkább ne beszélgessünk.

    #17041 DeFranco szerintem tök oké lenne, sőt. de azért van az EU meg azért vannak államközi egyezmények, hogy ha rendesen fizetnek utánad, akkor mindegy, hogy melyik országban tették ezt meg, ezt később lehet államközi szinten kompenzálni (ha van rá akarat vagy igény) mint a postát például.
    öcsémék viszont például kaptak CSOK-ot úgy, hogy igazoltak kinti bejelentett TB jogviszonyt (tehát az ottani államnak fizettek TB-t meg nyugdíjjárulékot, emiatt onnan IS kapnak majd nyugdíjat, végtére is 15+ évet éltek kinn), de öcsém itthon is fizette maga után az alap ellátáshoz szükséges ~7500 forintot egyébként, hogy ha hazajönnek, akkor az itthoni TB ellássa (akár arra a 2-3 hétre, amíg néha itt voltak) volt is vele fogorvosnál például, tehát működött.

    “The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

Új hozzászólás Aktív témák