- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papa-Het
aktív tag
Haha... nem tudom frissíteni a 10.10.3-as Yosemite-t, a 10.10.4-re... letölti ugyan, de amikor újraindul, és telepítené a frissítést kiírja a hibát, hogy nem tudja mert lehet sérült a fájl, és nézzem meg az App Store-ban. Az érdekes már csak az, hogy az App Store szerint 2-szer!!!! frissítettem már a jelenlegi OS X-et. Illetve telepített frissítések az elmúlt 30 nap folyamán bekezdésnél... Na most mi van? Megőrült az OS X?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz TigerCat #32256 üzenetére
Nem hiába tartja a mondás, "Három a magyar igazság...". Sikerült felfrissíteni. Egyébként pusszantom az Apple fejlesztőit valamint az App Store-t is, mert még mindig benne van az a játék(?) amit le sem töltöttem, de frissíteni lehetne, de nem ezzel az Apple ID-val lett megvéve. Az, hogy használtan lett véve a gép, befolyásolja? Clean installal kaptam a gépet, tehát semmi nem volt rajta.
Köszi Ragnar95, ettől függetlenül, győzelem! De köszi! Visszakeresem, és elolvasom azért, mert kíváncsivá tett. Mert az utóbbi időben, egyre több ilyen érdekességgel találkozom a szent és sérthetetlen OS X-szel kapcsolatban. De továbbra is hű használója maradok!
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
Kinek tetszik az iTunes új logója?
-
Papa-Het
aktív tag
A "Refurbished phones" illetve egyéb felújított Apple cuccokkal kapcsolatban tud valaki mondani valamit? Illetve úgy kérdezem, kinek volt szerencséje ilyen motyóhoz? Az USA-ban ugye elég felkapott lsd Mac Pro, hogy aránylag jó áron lehet őket megkapni. Én jelenleg az UK-ban vagyok, és az egyik szupermarketnél kapható 6 hónap garival felújított iPhone 5s 16gb. Nyilván eBay-en olcsóbban lehetnek hozzájutni, de ott nincs ugye gari. Vélemény skacok? Csupán tájékozódni szeretnék a felújított motyókkal kapcsolatban.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz Ragnar95 #32315 üzenetére
Szóval maga a gyár adja az 1 évet rá? Tök jó, akkor nem értem miért ad a cég 6 hónapot Egyébként a 16gb mire elég? Most 8gb van, iPhone 4. Jelenleg elég, de ugye csak a 7.1.2 van rajta (ha jól rémlik a pontos verziószám), de a 8 illetve majd a 9 ugye több tárhelyet csippant le. iCloud-ba nyilván fel lehet töltikézni a képeket, videókat. Illetve alkalmazásokból is tudom, mire van szükségem, és mit használok a mindennapokban. Szóval?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz Ragnar95 #32318 üzenetére
Nyilván 64 lenne a legjobb, de mivel csak 16-os van most náluk így ha a falat kaparom sem lesz 64 szvsz, nekem bejön a 6 is, de abból már tényleg a 64 az izgi. illetve nem tudom te/ti hogy vagy/vagytok vele, de ahogy olvastam és néztem a videóteszteket, olyan sokkal nem gyorsult a 6/6s az 5s-hez képest. nekem eddig csak megnyomkodni volt szerencsém a 6-ost, a 4-hez képest természetesen ég és föld...
ui. gari. mikortól számol az 1 év? mikor én megvettem, vagy akkortól, amikor a cég átveszi az Apple-től, továbbértékesítés céljából? Vagy ez hülyeség?
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
A Photos app-ban van lehetőségem 2 fotót összemontírozni?
-
Papa-Het
aktív tag
Van olyan, aki használja iPhone-ra az Index alkalmazást? Nekem pár napja a következő hiba lép fel: betölt az app, majd egy cikkre rábökve tölt, és crash... újra elindít, ugyanez a probléma követi.
-
Papa-Het
aktív tag
A Dashboard-ra ugye lehet tenni kiegészítő alkalmazásokat. Na most én a fordítónál nem tudom kiválasztani a nyelvet... ötlet? Mert lusta vagyok felmenni a guglira, majd ott a fordítóra, de sajnos amíg nem tudok nyelvet választani, kénytelen vagyok. Esetleg tud valaki hasznos, és jól használható widgetet?
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
Régebben írtam, hogy az 5.2-es mid 2009-es Macbookomnál akkumulátor problémák akadnak, hogy közel 90%-nál lekapcsol, majd tápról fel, nem sokkal utána hogy "bebikáztam", megy akksiról, ismét kakukk.
Most, hogy napközben nem használom, - úgy döntöttem inkább altatom, mint ki, be.... - hanem alvó módban van, érdekes mód nem kapcsol le, pedig merül rendesen. Délelőtt 10-kor csuktam le, tápkábel kihúz, majd most kb 5 perce nyitottam fel és akkumulátorról üzemelünk. Szóval, közel 90-95%-ról indultam altatáskor, napközben merült 70%-ra. Jelenleg 65%-nál járok. A Safari (2 lap), illetve a VOX zenelejátszó alkalmazás fut a háttérben. Jó, a fényerősség picivel a fele alatt van. Kíváncsi vagyok meddig bírja.
Találkozott már valaki ilyesfajta akksi - ha nem is problémával - érdekességgel? Most merítem addig, amíg csak tudom, lehet feléledünk? Jó taktika?
Kreál érdekes dolgokat a gépem mióta megvan. De azt azért nem gondoltam volna, hogy 95% körülről alvásban lemerül 20%-ot. Egyébként is öreg akksiról beszélünk... mert nem 2009-es mint a gép, hanem 2006-os sokat nem várok már tőle nyilván.
Mivel akkumulátor cellák vannak bennek, előfordulhat hogy (pontosan nem tudom hány cellás, szerintem 6) 90-nél, amikor lehalt például az a cella nem működik jól, de ha a százalék lejjebb esik 80-ra (ezáltal a töltöttség is), akkor átugrik másik cellára ami megfelelően működik? Nagy hülyeség ez? Jelenleg 59-nél járok. Olyasmire tippelek ezáltal, mint amikor a HDD-nél hibás az egyik szektor, és az istennek sem tudja beolvasni.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #33729 üzenetére
coconutBattery? vagy ennél alaposabb kell?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz TigerCat #33738 üzenetére
Van fejlemény!
Megnéztem a linket, nem rossz dolog, nem tudtam hogy van ilyen lehetőség is. Megcsináltam mind a 2 resetet, és bár a képességéhez képest, - ami előtte volt - viszonylag gyorsan merül, DE nem lövi ki magát 90%-nál, ami jó! Valamint tovább bírja, jóval! Tegnap 17-nél adta meg magát, de úgy, hogy nem csak simán villogott az akku LED visszajelző, hanem mint a stroboszkóp.(Ma csináltam meg a 2 resetet, miután feltöltötte max-ra 1 éjszaka alatt, ahogy írtad is.) Abszolút nulla töltéssel. Aztán töltikézik, felnyitom, még mindig 0%-on áll. Lehet rosszat csináltam, kihúztam a tápkábelt, majd vissza be, hirtelen felugrott 43-ra... szóval előbb utóbb akksi csere lesz ebből de szórakozni jó. Ha cserélem, - itt kint az UK-ban nem occó ez sem - akkor mennyire éri meg az Apple-től raktárról origi akksit venni? Hallottam olyat, hogy a sok állástól annyira nem jók. Ja igen, még jó hogy az egyik fórumtársnak ajánlottam a coconut-ot, megtekintettem én is a sajátomat. 5020 mAh gyárilag, most pedig 3409 mAh-t mutatm illetve 125 loadcycles-t, valamint, hogy 2006-12-09-es gyártású "Kicit" régi.
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
válasz csabi94 #33832 üzenetére
Nem is vettem fel, no para! Véletlenszerű alatt én azt értem, hogy pl 90%-nál kilőtte magát. Ami - szerencsére - mint írtam is, elmúlt!!! Azt leszámítva ugyan, hogy gyorsan merül a gép. Szerencsére csak otthoni használatra van, így annyira nem vészes, viszont, ha utaznék, és közben produkálná ezt, és mivel csak hálózatról lehet utána bekapcsolni, nyilván bosszús lennék. Az akksi pedig tervben van.
-
Papa-Het
aktív tag
Na csak kibújt a szög a zsákból... 1257 mAh-en áll az akkumulátor.
-
Papa-Het
aktív tag
Nekem 5.2-őn van fent, fain, érezhetően gyorsabb lett a Safari nekem (4gb ram van csak illetve SSD). Viszont, ami feltűnt, és picit zavaró, hogy most, amikor indítottam picivel kinyúlt a boot idő, 5-10 mp-cel, illetve amikor betült a felület, ellenőrzi a lemezmeghajtót (mint amikor a Tároló fülre kattintasz, hogy megnézd mennyi helyed van még), illetve picit gyakrabban pörgeti fel a ventillátort.
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
Aki használ Onyx-et annak mondom, sajnos nem működik az El Capitan-nel, pár nap múlva jön a stabl verzió az új OS X-re...
-
Papa-Het
aktív tag
Olyan kérdéssel fordulnék most hozzátok, hogy a mid 2010-ben lévő nvidia geforce 320m kártya mennyire jó? Nem teljesítményre gondolok, hanem mennyire strapabíró? Ugye az 1 évvel későbbi illetve tán még abban évben kiadott GT330m kártya a DGPU miatt egy kics khm khm fos volt...
-
Papa-Het
aktív tag
Mail beállításoknál van olyan, ha wifi-re fel van csatlakozva, akkor frissítse magát a háttérben, és jelezze ha új bejövő üzenet van, vagy ehhez mindenképpen futnia kell az alkalmazásnak?
-
Papa-Het
aktív tag
Lenne egy fogós kérdésem, szakik előnyben. Van egy oldal, ami a JAVA 7-es verizójával működik, és nekem jelenleg a legfrissebb van fent. Kérdésem tehát, hogy tudom kigyomlálni az újat, hogy fel tudjam tenni a régit. Sajnos a munkám miatt fontos elérnem az oldalt. Ötlet valakinek?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz Forchalad #36161 üzenetére
Nálam hasonló probléma szokott Safariban lenni. Amikor a "Mozi mód" lehetőséget használnám, hoppácska, a jobb oldali "playlist" alá becsúszik az egész kép. A lejátszó úgy érzékeli mintha széles vásznú lenne már, de a playlist nem csúszik lejjebb, hogy a kép ott legyen. Nem tudom mennyire érthető amit akarok. Aki találkozott ezzel annak ismerős. A nagyítás, mozi mód, teljes képernyő ikonok egyszerűen eltűnnek, bal oldalt persze a hangerő és a play/stop látszik és a csúszkából is egy rész. Elég érdekes dolgokat tud néha művelni a Safari. Nekem ez már a frissítés előtt is megvolt, már mint a hiba.
-
Papa-Het
aktív tag
OS X frissítés után másnak is szétugrott a Safari több lapos böngészése? Új lapot kérek akkor nagyjából háromnegyed része látszik a "tab"-nak, a webcímek egybefolynak. Az elsőnek megnyitott oldal fejléce még továbbra is bent maradt annak ellenére, hogy már rég be van zárva. Valaki? Tapasztalat hasonló téren?
Közben 3 lap van nyitva...
-
Papa-Het
aktív tag
Működik, köszönöm szépen!
FIREBLADE78
Reggel nagyon felhúzott a gép, amikor beütött a crash... tegnap este még vígan ment, most meg putty... Telefonon nem jelentkezett még a probléma, remélem el is fogja kerülni majd.
Elég gáznak tartom szvsz a mostani Apple által kiadott szoftver toldozgatásokat... ez olyan mint kiadnak egy játékot, és egy héten belül 5 javítási pakk jön hozzá.
Nem reklám, de a szifon.com-on magyar nyelvű cikk is jelent meg ezzel kapcsolatban, ott a oldalkódba is belemásznak. Ha valakit érdekel [link]
-
Papa-Het
aktív tag
Kérdésem lenne. Előjött részemről a gép vásárlás. Mivel most itthon tartózkodom, így bátorkodtam megnézni az iStyle honlapját és láss csodát az Air akciósan "csak" 299.000 ropogós magyar forint (alapmodell: 13" i5 1,6ghz, 4gb, 128ssd) illetve az iSamurai-ban láttam Air mid 2012-es (13″i7 2 GHz8 GB RAM256 GB SSDintel HD4000) ez utóbbi "csak" 269 ezer forintba kerül, és csak 1 hónap garanciával, és összes tartozékkal. Utóbbinál az akksi idő az évek alatt mennyire mehetett le? Annó azt hiszem 9 óra volt talán? Az üzletről van valakinek véleménye, tapasztalata? Az iStyle-t hallomásból ismerem, de személyesen még nem jártam náluk. Összehasonlításokban, tehát a számok alapján picivel erősebb az i7-es modell, egyedüli bökkenő az akku és a gari lehet. Segítséget kérnék tőletek! Én fillérbaszó (bocs) létemre, a 12-es modellt választanám, egyrészt mert 30-cal olcsóbb, de erősebb (vagy hasonló) viszont több tárhely, több RAM. Egyik erejét sem használnám ki, és csak nagyon alap videó készítés (imovie vagy final cut pro) de főként alap felhasználásra menne.
Üdv -
Papa-Het
aktív tag
válasz Ragnar95 #38460 üzenetére
A szomorú szamurajokkal van tapasztalata valakinek? Ugyanis holnap Pestre visz az utam, es megnézem mond a kettőt nyilván aztan majd döntok. A '12-es modellekre mennyire volt vagy mennyire jellemző a meghibásodás? Ha jól tudom, ezek meg szerelhetok igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
MacBook Air tulaj lettem. iStylebol vettem 1 ev garival, bár a samurainal volt 269-ért ugyanez, csak ez ev 11.25-i garanciával. Igazából ez a plusz 30 ezer valóban nem számít. Bár egy fain tok ara vagy kettő de ezt en fogdosom ossze elsőnek es azok az illatok
Illetve nagyon tetszik az adatátviteli módszer hiszen minden adatot at tudok menteni a régi 5.2-es feherbol wi-fi segítségével. Nagyon tetszik es 20 mbit/seccel 20 perc alatt az összes adatom az újon van.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz TigerCat #38496 üzenetére
Nem volt még autóm, tehát ezen a téren nem tudok nyilatkozni. Viszont igen, az illat... hmmm
Abból a szempontból nagyon jó, hogy minden adatom megvan, a bootolás érdekes egy picit, hiszen megjelenik a betöltő csík (bocs) az alma logó alatt, de gyorsan áll fel a rendszer ettől függetlenül. Hogy értetted hogy káros? Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy a garanciát hogyan tudom érvénybe léptetni? A srác az üzletben azt mondta telefonon keresztül kell, az egyik ismerősöm pedig azt mondta elég internet kapcsolat is hozzá. Most akkor mi van, és hogy van?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz TigerCat #38498 üzenetére
Csak azért, mert volt hogy amikor teszt videókat, bemutató videókat néztem, akkor nem volt a csík, csak simán bejött az alma logó. Mindegy. Piszok gyors, nagyon tetszik. És a billentyűzet... nagyon kényelmes. A fehérnél sem volt rossz, de ez amilyen csöndes.
A vegyi anyagos dologról olvastam egy cikket, ahol egy, az USA-ban élő Audi vásárlónál jött elő ez, és azt hiszem rosszul is lett tőle.
A garanciát le tudtam csekkolni, széria szám begépel, majd megerősítettem a vásárlást dátumot, Apple ID-val bejelentkeztem majd már láttam is hogy aktív és hogy miket használhatok. Viszont az, hogy 10:51 perc van még hátra az akkumulátor-használatból, elképesztő! Amit azt illeti, a kijelző. Én ettől is el vagyok ájulva, mert tű éles!!! Egyedül a trackpad kattanása szokatlan és picit hangos, de más kivetnivalóm nincs.
#38499 Imy Macbook Air 13" alapmodell, tehát i5 1,6ghz, 4gb ram, 128SSD.
A clean install azt hiszem erre való, de ebben nem vagyok biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
Kérdéseim: van előretelepítve pl: Keynote, Numbers, Pages... Ha valamelyiket letörlöm a gépről, mert mondjuk az első nem kell, vagy a Numbers. Akkor újra meg kell vásárolnom az AppStore-ból? Vagy valahogy le tudom menteni a dmg fájlt?
Más. Akku. Az első napokban mennyire érdemes lemeríteni az akksit? Illetve hogy ildomos itthon használni? Tápról lemerítegni majd feltölteni, vagy inkább tápról? Megnézem a coconut-ban, 2015-ös az akksi, a gépet pedig 2016-02-18-án gyártották. Óriási 103%-on áll az akksi
Illetve láttam a dobozán, hogy automatikus fényérzékelő -pontosabban környezetifény érzékelő - is van benne? Ezt lehet állítani valahol? Úgy képzelem mint az iPhone fényérzékelőjét ami állítgatja a kijelző fényerejét.
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
Valaki próbálta már a Mail-ben a Freemail-t beállítani? Anyum örökölte a régi Macbook-ot és szegénykém még freemail-es... van esetleg valami ötlet rá?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz tigomigocika #38554 üzenetére
Első indításnál szépen beírom a mail címet és a jelszót majd ezután bővebb felületet dob fel, ahol mail cím, felhasználói név, jelszó, fióktípus (IMAP, POP), bejövő levelezőszerver, kimenő levelezőszerver. Amiket leírnak sajnos én abból egyet sem látok. Kár, hogy a kukory felhasználó nevű felhasználó nem írta le később a megoldást érdekelne pedig
-
Papa-Het
aktív tag
válasz tigomigocika #38556 üzenetére
Nagyon köszönöm! Gondolom a bejövőnek a freemail szerverét kell megadnom, ami freemail.hu, na most UPC a szolgáltató. Nagyon köszi ha tudsz segíteni, ha nem akkor is!
-
Papa-Het
aktív tag
válasz tigomigocika #38560 üzenetére
beállítottam a upc-t kimenő szervernek, és a Fiók beállításoknál Offline-t jelez rá
-
Papa-Het
aktív tag
Vásárlás napján indul a garancia, még akkor is, ha 1 héttel a vásárlás után regisztrálod be a géped. Ha apple care-t veszel rá fél évvel később, akkor is a gép vásárlásának napjától számol az apple care. Amikor beaktiválod a garanciádat az Apple honlapján, akkor meg kell erősíteni a vásárlás dátumát, és a sorozatszámát a gépnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 13" 2018 / 256GB, 8GB RAM / Rose Gold (204)
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest