-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Be van állítva a Beállítások/Jelszavak és Felhasználók alatt a fiókodhoz minden lehetséges opció? Ott van pl. a bejövő szerverre való beállítás is, pl. IMAP.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
TigerCat
nagyúr
Az értesítések nekem is megmaradnak. Ez valami új fícsör lehet, mert régebben ha egy eszközön olvasottnak jelöltem, a másikon is változott. Szerintem szándékos, hogy biztos elintézd amit akarsz. De valóban, rém idegesítő.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
blakey
titán
Jelenleg nincs iOS eszközöm de fiók hozzáadása nélkül nehéz lesz beállítani bármit is. A Mail, Naptár beállításainál is érdemes körülnézni. Egyébként én a "cross-platform" miatt a Gmail-t használom, Naptárba meg külön hozzá van adva a gmail-es címem, így pl. amit droidon módosítok az a Catalina naptárában is módosul.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Pontosan így. Push, automatikus.
(#83703) TigerCat
Na, akkor nem egyedi a jelenség. Nem vagyok boldog
(#83704) blakey
>fiók hozzáadása nélkül nehéz lesz beállítani bármit is
Ezt nem értem. Amikor a telefont/iPadet üzemeltem be, akkor automatikusan felvette az icloud.com fiókot.
gmail.com és outlook.com fiókkal persze jól működik a naptár is, csakhogy én ilyen perverz módon, Apple ökoszisztémán belül szeretnék mozogni
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
marsu.
senior tag
Nem kapkodtál el
-
blakey
titán
válasz marsu. #83707 üzenetére
Gondolom az "új" App Store miatt egyre több ilyen app fog megjelenni.
-
pana0017
senior tag
Régebben is előfordult párszor de az utóbbi hétben már mindennapos, hogy a Safari kiírja a Facebooknál, hogy a weboldal sok energiát használ, bezárása javíthatja a gép reakciókészségét. Lehet ezzel csinálni valamit? '15 early Air 8GB RAM.
-
-
-
Arcképgyáros
Megérkezett a Messenger for Mac!
[ Szerkesztve ]
-
vmilan
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék másodlagos gépnek vásárolni egy használt, régebbi MacBook Pro-t és egy kicsit tanácstalan vagyok. Érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban.
Zenei producerként dolgozom, gyakorlatilag a házi stúdióban vagyok napi 14-16 órát amin a jelenlegi helyzet nem sokat javított... Azért volt minden nap egy 2-3 órás kinti elfoglaltságom, sportolás és egyebek ami most nincs meg. Emiatt kicsit átértékeltem a helyzetet és amint vége ennek a helyzetnek egy "életmódváltást" szeretnék eszközölni, ami esetemben azt takarná, hogy heti 1-2 alkalommal napi pár órára kimozdulnék itthonról és máshol dolgoznék. Tehát ehhez keresnék egy használható, de nem elsődleges MacBook Pro-t.
Jelenleg egy 2019-es 27"-es CTO iMac-em van i5-8500-as procival, 64GB RAM-mal (ezt én raktam bele), és egy 500-as SSD-vel (ez a CTO keretein belül került bele). Gyakorlatilag nem sikerült még laggolásra bírnom a Logic-kal.
Korábban egy mid-2010-es 21.5"-es iMac-em volt i3-540-es procival, 16GB RAM-mal, a gyári 500-as HDD-vel és ott már azért 60 sáv felett volt (amiből 15-20 VST/AU és csatornánként azért volt 4-5 effekt átlagosan), hogy a playback gyakorlatilag egyáltalán nem ment és folyamatosan ki kellett mentenem audio fájlba a projektet, hogy vissza tudjam hallgatni. Ez az állapot nem tudom, hogy a vinyó lassúságának volt-e betudható, vagy a CPU erőtlenségének, emiatt nem is tudom, hogy mennyire fontos ezeket figyelembe venni, de ha veszek egy gépet, akkor biztosan rakok bele/kicserélem a vinyót SSD-re.
Ezeket a szempontokat és az árakat figyelembe véve a 2012 és 2015 közötti MacBook Pro-n gondolkozom.
A 2012-es modell sok szempontból jobb választás lehet és nagyon sok fórumon, youtube videóban beszélnek róla, hogy a mai napig egy nagyon jól használható gép. Ráadásul konfigurálható a RAM, könnyen lehet SSD-t cserélni benne, bár az csak SATA-s, nem M.2-es. Ez mondjuk nem annyira lényeges, mert a gyakorlati tesztekben nem látható akkora különbség egy M.2-es SSD és egy SATA-s között, mint egy SATA-s SSD és egy hagyományos HDD között. A 2013-as és ezek feletti modellek mellett szól, hogy már van Thunderbolt 2 csatlakozó amivel relatíve gyors külső tárhelyet is tudok rá csatlakoztatni és akkor ha kifogok egy legalább 256-os SSD-s modellt, akkor elég egy külső SSD-t vennem hozzá. Viszont a RAM ezekben már nem bővíthető sajnos. Illetve papírforma szerint nyilván minél régebbi gépet választok, annál rosszabb lesz az aksi idő. Persze ha nem cserélték ki még előtte.
Ami nem számít az az, hogy retina kijelzője van-e vagy sem, nem számít a grafikus gyorsító egyáltalán, illetve a kinézete sem igazán (a 2012-es ugye vastagabb). Ellenben a proci nagyon számít, a bővíthetőség nem hátrány és a jó/jobb aksi idő sem. És mindenképpen legyen jobb, vagy legalább olyan jó a teljesítménye a procinak, mint ami a mid-2010-es iMac-emben volt.
Gyakorlatilag ezek lennének a fő paraméterek. Nem tudom, hogy ezek alapján érdemes lehet-e a sima MacBook-okat is nézegetni bizonyos generációtól, vagy esetleg az Air-eket is? Olyan nagyon komoly munkára nem kellene, hogy alkalmas legyen, de azért jó lenne, ha legalább vázlatosan tudnék benne dolgozni. A végső simításokat ígyis-úgyis a stúdióban kell végezni a megfelelő akusztika és lehallgató rendszer miatt.
Ja, a büdzsé az esetleges bővítéseket nem beleszámolva nagyon maximum 150ezer magyar forint lenne.
Köszönöm előre is a véleményeket![ Szerkesztve ]
-
lmno
őstag
válasz vmilan #83720 üzenetére
Az a 150 ezer nagyon sovány egy olyan gépre amit munkára akarsz használni.
A bővíthetőség már régóta nem divat az Applenél (vagy max borsos áron és macerásan). A régi gépeket jobban lehetett bővíteni, ez igaz, csak olyat meg már nem érdemes venni.
Ráadásul ha monitor nélkül akarod használni, akkor pont hogy jól jön a Retina a skálázás miatt.
Én inkább valami 2014-2015-ös Pro-t néznék a helyedben, persze ez inkább a duplája (vagy több) lesz annál amit terveztél. -
moe1979
csendes tag
Sziasztok! Egy keveset használt gyári akku lenne áttéve egy Macbook Pro Retinás (2014 Mid) készülékbe. Ismerem a folyamatokat, veszélyeit, stb., az lenne a kérdésem, hogy milyen ragasztót lehet a rögzítéshez használni? Az új akkuk felülete nyilván ragad, de egy használt már aligha, ha nem tévedek. Köszi a választ.
-
vmilan
csendes tag
Értem, nyilván minél erősebb gépet veszek annál jobb, tiszta sor. Meg tudom, ezt a "munkára kell, ne sajnáld rá" analógiát én is osztom, ezért van egy közel 1 milliós gépem a stúdióban. De azt hiszem elsiklottál a tény felett, hogy nem elsődleges gépnek kell. Arra itt az iMac-em ami a maga módján egy igazi kis szörnyeteg, így a pontok amiket említesz kifejezetten nem fontosak nekem. Inkább csak arra kell, hogy vázlatosan tudjak dolgozni házon kívül, a végső simításokat úgyis stúdión belül kell végezni. Éveken át tudtam nagyobb kompromisszumokkal használni egy mid-2010-es iMac-et, annál egy belépő szintű 13"-es 2012-es MacBook Pro is erősebb proci terén (i3-540 vs. i5-3210M): [link]
A Logic szerencsére nem egy olyan progi ami évről évre több erőforrást zabál fel, így nem kell teljesítmény terén hosszútávon gondolkodnom. Ez csak és kizárólag az én használati szokásaimon múlik, hogy mennyire zabálja meg a procit a sok plugin vagy a RAM-ot a sok audio sáv.[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
Hali!
2014 MacBook Air (1466) lenne az alany. Nem működik a kamera. Próbáltam a terminal kódokat, a reseteket (SMC, NVRAM, factory) de semmi. Valakinek van egyéb ötlete?
Nem rég került hozzám a motyó, lehet valami elkerülte figyelmem ezért előre is elnézést.Köszi!
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
bmakszim
senior tag
válasz vmilan #83723 üzenetére
Nem értem, ha valaki már eldöntötte mit akar, miért jön ide tanácsért.
150-ből nyilván nem fogsz a '12-esnél sokkal újabbat kapni. Szóval, ha mindenképpen szeretnél ennyiből MacBookot vásárolni, akkor hajrá. A hozzászólásod alapján eléggé tisztában vagy a retina - nem retina gépek közti különbséggel.
Arra figyelj, hogy ha netán találnál ennyiért retinát és amellett döntenél, a legelső széria még ugyanazzal a CPU-val készült, mint a non-retina 2012-es modell. Ezeket érdemes kerülni, mert nem bírják a nagy felbontást.A szintetikus tesztek pedig sokszor nem adják vissza a valós teljesítményt.
Mint pl ebben a videóban, ahol az új Air teljesen pariban van a tesztek alapján a Pro-val, de a végén mégis csunyán elvérzik a videorenderelés során. -
vmilan
csendes tag
válasz bmakszim #83725 üzenetére
Csak próbáltam nem laikusként viselkedni és fogalmatlanul kérdezősködni. Nem döntöttem el, hogy mit akarok. a 2012-es vs. 2013-2014-es modellek között hezitálok, ezekből ki lehet fogni nagyon jó állapotúakat 150 körül már. Mindkettő mellett vannak pro és kontra érvek és igazából first hand infókra lennék főleg kíváncsiak, mivel nekem nincs tapasztalatom a MBP termékvonallal.
Amit a 2012-es retina/non-retina relációban mondasz az megszívlelendő, ebbe például nem is gondoltam bele, hogy ugyanannak a vasnak kell megmozdítania egy dimenziókkal jobb képernyőt. Ellenben 2012-esből retinásat már azért sem vennék, mert ugyanúgy konfigurálhatatlan, mint mondjuk egy 2013/2014-es modell, viszont nyilván gyengébb is. Emellé még a Te infóddal egyértelmű no-go a 2012-es retina. Egyébként ebből nem is láttam nagyon használtat sehol. Köszi az infót! -
r4z
nagyúr
válasz atomanti19 #83724 üzenetére
A system informationben a camera alatt latszik? Ha nem, akkor lehet, hogy megserult a szalagkabel.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
atomanti19
aktív tag
-
r4z
nagyúr
válasz atomanti19 #83731 üzenetére
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
nagyúr
Sziasztok, mid 2017-es MBP-n szeretnék életet lehelni a hangbemenetbe. Vettem ehhez egy Moshi USB-C - 3.5 jack átalakítót, ami meg is jelenik a bemeneti eszközök között, de az egyes szoftverekig nem jut el a jel. A bemenő jacket a PC-m bemenetére kötve a hang megjelenik a hangkártyán, tehát a jel rendben van. Mire lehet érdemes még ránézni, engedélyezni? Konkrétan OBS alatt szeretném elérni, hogy legyen hangbemenet.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tuzpenge
őstag
Jó estét Hölgyek, Urak!
Van esetleg erre valakinek ötlete, magyarázata, hogy miért változik így az akksim állapota?
Egy 2018 januári vásárlású 2017-es air-ről van szó! A vásárlás óta úgy használom mint egy mobilt (feltöltöm, és merülésig használom, illetve nagy átlagban 5-10%-ig, néha sleepben mondjuk teljesen 0-ra is merült), nemnagyon kapcsolom ki, csak lehajtom a fedelet. Most mintha megtáltosodna, és tör felfelé mint a büdösvíz...ˣ
-
pinnacle
nagyúr
válasz tuzpenge #83734 üzenetére
Érdekes, nekem azt mondták, hogy nem merítsem 20% alá, legjobb 20-80% között tartani. Nem töltsem túl, tehát ha feltöltött, azonnal húzzam le, mert ha rajtahagyom sokáig, mondjuk egész éjszakára, akkor valahogy több ciklusnak fogja számolni. 1000-ig garanciás. Viszont úgy néz ki nálad, hogy pont a teljes merítéstől kezd egyre jobb lenni. Nekem a 2017 Air kevesebb, mint 2 óra alatt töltődik fel teljesen.
Látom nálad sem ugrik minden töltésnél egyet a ciklus. Valami ilyet is mondtak, hogy ha 20-80-ra vagy 100-ra töltöm több részletben, akkor az csak 1 ciklusnak fog számítani.[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz pinnacle #83735 üzenetére
Több ciklusnak azért egy éjszaka alatt nem fog számolni. 4-5 nap alatt ha kizárólag töltőről használod, akkor max 5%-ot merít a gép az akkuból, majd visszatölti.
"1000-ig garanciás"
Ez sem igaz. 1000 ciklusra vannak tervezve. Ennél többet is tudnak de van, hogy kevesebbet.
Garancia az akkura pont annyi van mint a gépre. Tehát ha jótállási időben 80% alá esik az akku össz-kondíciója akkor kicserélik.1 ciklus = 100% vagy annak részletekben megfelelő merítés majd ugyanez visszatöltése az akkuba. (értsd: merítesz 20%-ot, visszatöltöd majd megismétled ezt 5 alkalommal akkor számít 1 töltésciklusnak)
#83734) tuzpenge
A li-po akkukat az ajánlás szerint úgy kell, használni, (telókat is) hogy merítesz, rátöltesz. Nem szeretnek se lemerülni, se maxon lenni. Pl használod, merül 50%-ot, majd töltőre teszed.
Legjobb 20-80% között tartani.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Head88 #83738 üzenetére
Köszi! Gyorstöltést nem lehet kikapcsolni? Elég rendesen tolja neki, ha kevesebb, mint 2 óra alatt feltölti.
CoconutBaterrynél is írják, hogy For iOS devices: The faster your battery is charged the more this affects battery health in a negative way. Charging via USB will often be better for the battery as using a wall charger. USB-n keresztül mennyi idő alatt töltené fel? Lehet úgy pont mehetne egész éjszaka. Illetve lehet valami más, nem gyorstöltő is jó lenne, ha egyáltalán működik vele.[ Szerkesztve ]
-
-
tuzpenge
őstag
válasz tuzpenge #83740 üzenetére
Na valóban nem sokat ér ez a cocconut battery app (pont olyan mint a többi...-sz@rt se ér igazából).
Ma reggeli állapot(ugy hogy egész éjszaka töltőn volt):
Még jó hogy eddig nemnagyon figyelgettem mert kiidegelt volna. Lehet hogy mutatott 80%-ot is már....
A tanulság: ne higgyetek semmilyen akku proginak csak a saját órátoknak amivel leméritek hogy/ mennyit bír egy akku.ˣ
-
MODERÁTOR
USB telepítő készítéséhez mekkora méretű pendrive-ot kell venni?
16 GB-os elég, vagy inkább 32-es?20 éve a Prohardveren
-
nagyúr
Még annyi kiegészítés, hogy egyetlen alkalmazásban sem jelenik meg a line in USB hangja, tehát QT-mal sem lehet rögzíteni a bemenetet. Rendszerbeállítások/Hangnál megjelenik, mint Moshi USB, de semmit több nem utal arra, hogy működne.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
blakey
titán
Audio Midi Setup-ban beállítottad, hátha gy működne. Sajnos nekem nincs ilyen eszközöm így nem tudom kipróbálni de telepítve van a Soundflower amit az audio Midi Setup-ban be kellett állítanom.
-
general
addikt
letöltöttem én is a Messenger appot, iszonyat idegesítő, hogy auto helyesírás ellenőrző van benne, angolra állítva, és sehogy sem lehet hatástalanítani, hiába kapcsolom ki rendszer alatt az ellenőrzést, semmi nem történik. elég idióta blama.
ha esetleg valaki rájött, hogyan lehet mégis kikapcsolni, megosztaná?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Sorozatok
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest