Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • float

    csendes tag

    Sziasztok,

    Elegem lett a Windows-ból, Linux-ot nagyon szeretem, de az instabilitása - desktop szinten - szintén idegesít - ezért szántam rá magam, hogy áttérjek Macbook gépre. Elsősorban munkához kellene, php fejlesztés, egy kis grafika, inkább Inkscape / Gimp a Linuxos múltból. De a lényeg nem szeretném nagyon sokat küldeni rá, ahogy laikusként utánaolvastam egy jó állapotó MacBook pro 2015, akár 13"-os is megfelelő lenne, legalább 256GB SSD-vel, i7-es procival és 16GB RAM-al - a RAm, csak a Virtualbox-ok miatt kellene -
    De a kérdésem, nagyon szórt a hsznált piac, találtam szép állapotú - élőben nem láttam - Macbook pro 13" 2015 early, 500 GB SSD-vel, 16GB RAM-al 270e-ért, de találtam ugyna ilyen gépet, csak 256 GB RAM-al 330e Ft-ért.
    Szóval a kérdés, hogy mi az a reális ár, amit egy ilyesmi kategóriájú gépért érdemes adni? Gondolom magánszemélytől olcsóbban meg lehet venni, mint ha cégtől venném? Vagy hol érdemes ilyen használt gépeket megbízható helyről venni? Illetve van-e értelme pl. kis SSD-vel és RAM-al venni és bővíteni? Van egy 256GB-os Smasung 960-as SSD-m, azt bele lehet tenni egy Macbook Pro 2015-be?

    Előre is köszöm a választ

    -

Új hozzászólás Aktív témák