-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #108648 üzenetére
Az alapból ott van, Venturánál már nincs, úgy kell beraknod, de nem oda rakja, ahol a képeden van, hanem a zene app alá. Nagyon béna. Variálni sem lehet, én legalább is nem találtam.
OFF: Mi ez az info és diagnosztika program, amit a felső sávon használsz?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
aktív tag
válasz Hegyirabló #108651 üzenetére
OS 12.3 óta használok mac-et, de direktben a billentyű fényerő csúszka soha nem volt ott, mindig sünit láttam, és arra kellett kattintani, hogy csuszka legyen. Azért nem értettem amit írtál:
"Onnan most alapból kikerült, ha visszarakod, akkor nem a csúszka jelenik meg, hanem csak egy süni-szerű ikon, ha arra rányomsz, akkor jön csak elő a csúszka."
Stats, már ajánlottam itt, szerintem jó, folyamatosan fejleszti a srác, ingyenes: [link]Futó verziót ide kattintva lehet letölteni:
-
-mugen-
tag
Van valami előnye a Ventura-nak a Monterey-el szemben?Megérné frissitsek vagy felesleges?
"nankurunaisa"
-
törölt tag
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #108652 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Most már egyáltalán nincs benne.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Notebook választással kapcsolatban.
Volt eddig két Windows alapú laptopom, de előbb vagy utóbb mindegyik problémás volt, így mivel most vásárlás előtt állok, így szóba került a választás során egy M1-es Air is többek között.Elsősorban egyetemen való tanulásra (Programozásra (Web, illetve OO-Tervezés (UML, Visual Studio), szoftver-fejlesztés), és Office magasabb szintű felhasználására lenne használva a gép, időnként alkalmi szórakozás (film, lightosabb játékok esetleg).
Viszont több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban, mivel még nem volt Mac-alapú gépem, hogy macOS alatt ezen megemlített pontok többsége mennyire oldható meg nagyjából akadálytalanul, aki esetleg hasonló körökben használ Mac-et attól kérnék némi tippet/infót?
Köszönöm előre is, szép hétvégét mindenkinek.// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Norbi887 #108659 üzenetére
A programozáshoz nem tudok hozzászólni, de a játék továbbra sem erőssége a rendszernek (nekem van konzolom, szóval nem izgat). Van talán 3-4 ismertebb cím, ami tud natívan M1-en futni, de azokban sem lesz sok köszönet, meg van pár tucat, ami emulált Intel módban futtatható (állítólag a Civilization V egészen tűrhetően fut), de minél több Intel emulációt futtatsz, annál jobban terheli (akár extrém mértékben) az SSD-t.
Inkább nézz meg a jelenlegi gépeden néhány streaming megoldást (pl: GeforceNow, Xbox Cloud, stb), hogy az neked járható út-e, mert különben nem nagyon fog gamer igényeket kielégíteni. Könnyed játékhoz szerintem még ma is teljesen vállalható egy előző generációs használt konzol (pláne egy PS4 Pro vagy Xbox One X).
-
moleculez
veterán
válasz Norbi887 #108659 üzenetére
Nem igazán van olyan szoftver fejlesztési terület ahol az M széria akadályt jelentene, én elég spéci területen használom (ML/AI), és minden szépen fut a. A macOS maga pedig rég nem akadály, sőt.
Azonban azt tudni kell, hogy én már futottam bele olyan szituba hogy pl az Excel egy funkcióját (esetemben Power Query) egyszerűen kihagyták az Office maces verziojabol. Gaminget Stauffenber kollega összefoglalta.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
kchris78
veterán
https://dortania.github.io/OpenCore-Legacy-Patcher/VENTURA-DROP.html#newly-dropped-hardware
Kijött az oclp . Így fel lehet már tenni aki szeretné a venturát is. Az én kérdésem hogy lehet upgradeelni is egy patchelt telepítővel is ugye? (Xcodehoz sajnos must az upgrade nem pedig opció... ennek tükrében nem igazán fair ilyen gyorsan dobni az intel supportot).[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz csaba1203 #108618 üzenetére
Sajnos nincs változás és azon gondolkodtam újra kéne telepíteni a rendszert...
Ennek mi a menete egyébként? Arra gondoltam mindent letörlök és tiszta telepítés talán megoldja a problémámat.
Ilyen szar boot időm még a windows-os korszakomban volt utoljára és ez a Venturá-val jött sajnos. -
KubanitoS
veterán
Nem olyan régen egyik fórumtárs ajánlott egy isy márkájú tokot M1 Air-re. Ma vettem egyet én is és csak megerősíteni tudom, hogy kb olyan, mintha az Air-re tervezték volna, tökéletesen rásimul a készülékre és nem is szoros.
Nem írtam el, valóban a 11-12”-est kell megvenni.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
2015 elejei MacBook Air-be szeretnék SSD-t cserélni 1TB-osra. Kit ajánlanátok erre a dologra?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
KubanitoS
veterán
Párom sima Windows Movie Makerrel szerkesztgetett videókat PC-n és meg volt vele elégedve. Macre milyen ingyenes video szerkesztő programot ajánlanátok?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
veterán
-
total90
veterán
Ti milyen megoldást használtok vagy használnátok az adataitok bárhonnani eléréséről ha több mint 15 TB-ról van szó?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
-mugen-
tag
Valakinek van tapasztalata a Transmission 4.0 beta-val? [link]
elméletileg natív m1."nankurunaisa"
-
domerator
veterán
Tegnapelőtt frissítettem Venturára M1 Airt és nekem megmaradt a helyén a menüsorban a billentyűzetvilágítás gombja, ahogy eddig is volt... korábban erre volt panasz itt, hogy elrakták valahova mélyebbre.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
félisten
válasz total90 #108676 üzenetére
Nalam ugy nez ki, hogy van egy QNAP NAS. Azert QNAP, mert a Hero szeria ZFS alapu, ami talan a jelenlegi legrobusztusabb fajlrendszer/RAID-jellegu rendszer. Az enyem egy TS-673A, van benne 2x1 TB SSD, ami csak cache, 40 GB RAM, egy Ryzen V1500 CPU es ugye a HDD-k. Tailscale megy rajta (meg a routeren is), tehat barhonnan elerem ugy, hogy nem kell publikusan elerhetonek lennie az internetrol; ezenkivul igy eleg gyors is (az SSD-alapu read/write cache miatt tenyleg kicseszett gyors).
Eleg eros ahhoz, hogy tobb VM is elmenjen rajta.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
veterán
-
domerator
veterán
válasz sityupityu #108686 üzenetére
Mondjuk a frissítés óta nem volt ki-bekapcsolás... viszont a kapcsolója is megvan a beállításokban ami a menüsorra vonatkozik.
-
Head88
addikt
válasz domerator #108687 üzenetére
Igen a beállítások/vezérlőközpont/billentyűk fényereje részen van kapcsoló amivel ki lehet tenni menubar-ra. A többiek azt nehezményezik, hogy a vezérlőközpontba nem rakható ki közvetlen csúszka, hanem csak egy gomb amire ha kattintanak, csak akkor jön elő a csúszka.
-
domerator
veterán
válasz Head88 #108688 üzenetére
Ahha... így már világos... mondjuk a 2017-es Airen hardvergombos volt, de ha belegondolok, sokkal kevesebbszer kellett állítani rajta, mint mondjuk a kijelző fényerején, szóval annyira nem hiányzik, de jó hogy ott van felül a menübaron.
-
DGery
aktív tag
válasz trobi28 #108608 üzenetére
Szia!
Adott linkről leszedtem, de azt a hhbaüzit dobja
Valakinek esetleg ötlete, hogy mit lehet ezzel kezdeni?[ Szerkesztve ]
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
őstag
Mennyire emlékeztek rá, Black Friday alkalmával vajon szoktak Macbook Pro-kat akciózni?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
-Skylake-
addikt
válasz JoceeHunt #108693 üzenetére
apple okoszisztemaban (tehat nem csak konkret Apple markaju termekeknel, hanem Apple markaju ES Apple-hoz gyarto markak osszege) a blackfriday mint fogalom ertelmezhetetlen. ilyen 5% kiegeszitokre es tarsai olyan akcio, ahol tisztessegesebb lenne ha siman csak egyaltalan nem lenne akcio. ebben egyebkent szeretett iStyle-unk egeszen verhetetlen, neha szoktak olyan emailek jonni a brutalis akciokrol, hogy en szegyellem magam helyettuk. ugyhogy ha erre varsz, hat szerintem nem kell kulonosebben izgulnod hogy lemaradsz a fel aras macbookokrol.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Hogyan lehet a fogd és vidd módszerrel áthelyezni a másolás helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest