Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz moleculez #40336 üzenetére

    Ha bemész egy teszkóba vagy asdába / hasonlóba, az ott lévő élelmiszer 80%-a szemét, ehető méreg kb. A "kedvencem" pl. a "light joghurt", csökkentett zsírtartalommal, de amúgy meg tele van pumpálva cukorral.
    Pont, hogy a zsírtartalom lenne kevésbé rossz...
    A másik a "no added sugar" egyes termékekben, ami szintén egy aljas hazugság, mert fehér cukrot valóban nem tettek bele, de módosított kukoricakeményítőt (modified maize starch) igen, ami a cukor egy másik formája (kb. 100 féle cukor van), de a végeredmény ugyanaz lesz a szervezetedbe kerülve, ha nem rosszabb, többek között durva inzulinreakció.
    Szerintem nem érdemes örökre lemondani ezekről, én nem böjtölök de igyekszem a cukrot nélkülözni. Egy idő után ha mégis eszel egy csokit már túl édes lesz. Ezért ha sütire vágyom, sütünk itthon zabos sütit, valamilyen ízesített tejsavófehérjével, finom is, meg egészséges(ebb) is. Feltéve, ha nem vagy laktózérzékeny. ;]

    (#40342) t72killer: a gyümölcslevek közel 100%-a szintén kuka... cukorszirup majdnem mindegyik. A gyümölcs akkor oké, ha van hozzá elegendő rost, tehát pl. áfonya, málna stb.
    Magyarhonhoz képest azért szerintem (egyelőre) minőségibb a kaja az angol boltokban.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák