Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • optikus

    senior tag

    válasz fo_di #1120 üzenetére

    nem tudom mennyire komoly felszereles, de szines hivashoz szines fej kell. ilyen a komolyabb gepekhez volt, utolag szerezni nem egyszeru, olcsobb egy komplett szines nagyitot venni. ez a dolog konnyebbik fele, a hivast magat egy szines vegyszersorral kell elvegezni, ezeket megfeleloen temperalni kell, raadasul viszonylag magas homersekleten nagy pontossaggal rovid idokkel (60sec 35C+/-0.2C hazilag...). ha ez nem megy akkor eltorzulnak a szinek, elmegy a kontraszt stb. temperalo furdo, megfelelo kadak es a tobbi, hazilag meg a legelszantabbak se nagyon vagnak bele.
    a vegyszerek nagyon rovid ideig eltarthatok, plane ha meg vannak bontva (nehany het), raadasul lefolyoba is tilos onetni.
    ha mindenaron szines nagyitast akarsz hazilag akkor keress ra a tetenal ra4 hivokeszletre (2negyzetmeter papirra elegendo az 1L-es kiszereles ami kb 5e ft). no meg ugye papir is kell hozza...
    de talan meg van egy ket labor is ahol megcsinaljak optikai nagyitassal (artbazis?).
    legegyszerubb szkennelni es nyomtatni (vagy levilagitatni ra4-es papirra, pl puskasfoto). persze ez tok mas folyamat es egy jo szkenner/nyomtato nem olcso moka.

    Buy books not gear.

Új hozzászólás Aktív témák