- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Ahogy az előbb nfsu17 is írta, én is úgy veszem észre hogy nem a Hang előerősítést kell feltolnom ahhoz hogy a párbeszéd jobb legyen, hanem a " Lekeverés: Center keverési szint "-et.
Én ezt +5-re tettem és minden médiához beállítottam, egy jó ideje így használom és így mintha a párbeszédek hangosabbak lennének. ( LG SK5-nél +10-re, más soundbarnaál +5 elég volt)Ha a "' Hang előerősítés"-t tolom fel akkor minden hang hangosabb lesz, a párbeszéd is, de az effektek is, tehát nem leszek előrébb, akkor csak hangosabb lesz minden. ( szerintem a nevükben is benne van melyik mire jó)
A hangtovábbítás nincs bekapcsolva, mert akkor ezek a beállítások nem működnek, figyelmen kívül hagyja a CE. A hangoknál pedig alapon van minden.
Jobb megoldást nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi CoF, nfsu17! Már megörültem, hogy az a gond +30 helyett -30-ra állítottam a center erősítést, de nem, mert 0 a minimum és 30 a maximum. Egyébként csak rutinból raktam 30-ra, most kipróbáltam, semmi különbség a 0 és a 30 között. A Hangelőerősítés, Lekeverés Center-el viszont érdemes variálni. Talán inkább az előbbivel, utóbbi csak 15-20 felett kezd "hatni". Ezzel sikerült a párbeszédet felhozni. Egyébként lehet tényleg az az életszerű, hogyha valami robban, akkor iszonyatosan erős hang hallatszik, csak megfelelő lakás illetve szomszéd kell hozzá. Illetve valószínüleg a hangfal nehezen lesz olyan, mint a fejhallgató, mert ott közelebbről, ezért részletesebben hallod az apró zajokat is. Illetve lehet filmenként más beállítás kell, érdemes megtalálni a középutat. Már nem emlékszem miért, de valamilyen hanghatás miatt ajánlották a Kapitány és katona: filmet, abban tényleg iszonyatos robbanások vannak, ezzel a beállítással már hallgatható volt, sőt lehet már túlzottan elhallgatta az ágyúdörgést. Illetve a korábban linkelt 5.1 zene torzan, visszhangosan szólt.
Ha a Hanglejátszás eszköze optika, az nem ugyanaz, mintha a Hangtovábbításnál is ez lenne beállítva? Én semmi különbséget nem tapasztalok optikán a kettő között. Lehet egyik esetben sem nyúl bele a Kodi, csak továbbítja. Illetve az is kérdés, hogy optikán milyen hang jön ki. Elméletileg a hangfal csak PCM-et tud, de idáig semmilyen honaggal TrueHD, AC3, DTS nem volt gond. Lehet PCM mindig kijön, akkor is ha nincs beállítva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
- Csere-Beszámítás! ROG Gamer PC! I5 9600KF / GTX 1070Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD+ 500GB HDD
- GAMER PC - Ryzen7 7800x3D, RX 7800 XT NITRO+, 32BG DDR5, 1 TB NVME -
- Új GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200MHz
- Gamer PC v7 , i7 9700E , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest