Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gojko.m

    senior tag

    Sziasztok!

    Tegnap megérkezett az Ali-ról a Karácsonyra rendelt X96 Max Plus (pontosabban - a lekérdezett infók szerint - X96 Max Plus 2). :DD

    Első tapasztalatok alapján, láthatólag igényesebben összerakott és stabilabban működő készülék, mint az előzőleg vásárolt lejátszóm (Eachlink X3 mini). Ezen pl. simán elindult a microSD-re kiírt CoreELEC. Igaz, vannak problémáim a CE-vel, de majd a kérdések közt kifejtem. Az Android marad, viszont egyrészt jó lenne testreszabni, másrészt mellette microSD-ről szeretnék más rendszereket is használni (pl. CE, Ubuntu).

    Kérdéseim:

    1) Van-e valami különbség az X96 Max Plus és az X96 Max Plus 2 közt? Mit takarhat ez a 2-es a nevében?

    2) A gyári androidos launcher-t jó lenne lecserélni, mivel nem kézreálló, nem egy médialejátszóra szabott kezelőfelület. Ismertek valami normálisabb, ehhez a lejátszóhoz testreszabott launcher-t (vagy esetleg custom rom-ot)?

    3) CoreELEC-et elindítva folyamatosan, néhány másodpercenkénti képremegés tapasztalható. Úgy értem nem filmnézés közben, hanem már a Kodi kezelőfelületén. Android alól indítva a Kodi-t nincs ilyen probléma. Mi okozhatja CE alatt a képremegést?

    4) A VLC simán látja a helyi hálózaton megosztott mappáimat, viszont Kodi-n nem tudom betallózni őket. Hogyan lehet a CE/Kodi számára láthatóvá tenni a hálózaton megosztott mappákat, fájlokat?

    5) Hol találok a lejátszóhoz microSD-ről futtatható Ubuntu rendszert? Az összefoglalóban lévő linkkel csak a Freaktab fórumot találtam meg. De ott hol kéne konkrétan keresnem?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák