Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KillerKollar

    őstag

    válasz b. #48509 üzenetére

    Erre kíváncsi leszek... Nem vagyok Nvidia fanboy, volt sok AMD kártyám, legutoljára R9 290X-em volt, nem is egy hanem kettő Crossfire-ben, mert az volt a legutolsó AMD kártya ami felső kategóriában versenyezni tudott.

    Örülök ha van verseny, ma is láttam olyan videót ahol az illető azt állította, hogy a nagy Navi az RTX 3090-et is verni fogja... csak az a baj, hogy ezt már annyiszor hallottuk az elmúlt 5-6 évben, a Fury-ról, a Vegáról, a Radeon VII-ről, a Naviról, most meg a "big" Naviról.

    Középkategóriában amúgy voltak jó ár/érték arányú versenyképes kártyái az AMD-nek, pl: RX 480 de akár az 5700XT is ha nem fontos az RTX akkor ugyan annyi pénzért gyorsabb volt mint a 2060 Super. De szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy a felső kategóriában TELJESÍTMÉNYBEN versenyképesek lesznek... Árban megint odaverhetnek az NV-nek, ha van egy 3070 szintű kártyájuk 400$-ért 500 helyett pl,de hogy 3090 vagy akár 3080 verő kártyájuk legyen? Egyenlőre nem ülök fel a hype vonatra, legrosszabb esetben pozitívan csalódok.

    Mivel a 3090 túlárazott a 10 gigát meg keveslem a 3080-on (meg egyenlőre nem is nagyon lehet kapni) így amúgy is várnom kell a 20Gb-os 3080-ra, ha idő közben kijön egy Navi kártya ami feltörli vele a padlót akkor én örömmel megveszem.

    Az a baj, hogy nagyon átalakult a piac is, most már nem csak a raszterizáció teljesítmény számít, hanem a feature-ök, lehet, hogy standard raszterizáció alatt picit gyorsabb mint az NV, de ha benyomod a DXR-t több teljesítményt veszít, vagy lehet, hogy még úgy is gyorsabb, de ha benyomod a DLSS-t, akkor már odaveri az NV és a képminőség is hasonló marad (2.0-nál már szinte észrevehetetlen, hogy nem natív a felbontás). Feltéve, ha a játék támogatja a DLSS-t, ha nem akkor meg az alapján kell majd döntenie a vásárlónak, hogy milyen címek érdeklik inkább, ebben az AMD jobb, abban az NV mert van benne DLSS...

Új hozzászólás Aktív témák