Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz Abu85 #44297 üzenetére

    Most versenyképes processzorokat kínálnak? Na látod. Nem ezen múlik, hanem a gyártási mennyiségen.

    Az AMD versenyképes dGPU-kkal bír most? Na ugye, ezért nincs igazán verseny a dGPU piacon...

    A versenyhez az kell, hogy legalább két, de inkább több résztvevő legyen jelen, nagyjából azonos képességű termékekkel. Az AMD évek óta szenved, a Navi rajtja pedig finoman szólva is döcögős. Ha jön az Intel, akkor legalább lesz egy új szereplő, és végre megdőlhet az nVidia egyeduralom.

    Ha nem lesz versenyképes a terméke az Intelnek, akkor rakhatja a CPU-i mellé nyugodtan, a felhasználók kerülni fogják. Hasonló történt ugye az ultramobil piacon, amikor kvázi ingyen adta az Intel a saját SoC-ját a telefongyártóknak, hogy piaci részesedést érjen el. Tudjuk mi lett a vége.

    Az már veszélyesebb helyzet, hogy versenyképes lesz, és a piaci részesedés megszerzése érdekében alacsony áron fogja kidobni a piacra. Ez nekünk, vásárlóknak alapvetően jó, hiszen olcsóbban fogjuk megkapni az adott teljesítményt. A konkurenseknek nyilván nem jó, mert kénytelenek lesznek az árversenybe belemenni, ami miatt a nyereségük elúszhat. Ebből jöhet az, hogy adott esetben az Intel kiszoríthatja a piacról a pénzügyileg gyengébb konkurenseket. Persze ez a legrosszabb verzió, ne ebből induljunk ki...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák