Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bivalyolo

    őstag

    válasz hackeeeee #26095 üzenetére

    Ha 48-60hz-ig terjed nálad a freesync, akkor 51-52 fps lesz nagyjából az a szint, ahol nem szabad már törnie. Lefelé is kb. 3 fps minusszal kell számolni, tehát a valós freesync range ennél a monitornál olyan 51-57 körül van. Vagyis ide kéne limitálni az fps-t, ha minden áron limitálni szeretnéd, de így az input lag magasabb lesz, mintha el lenne engedve az fps.

    A bővített sync teljesen jól működik együtt a freesync-el. Ahol vége a freesync hatásának, ott kezdődik a bővített sync, így teljesen ki van küszöbölve a képtörés.Ha bekapcsolt freesync mellett aktív a bővített sync is, akkor gyakorlatilag kitoltad a max range-t a végtelenségig. Tehát 51-fpstől ameddig a játék motor támogatja 200, 300, 500 fps-ig nem fog törni.

    Ha olyan monitorod lenne ami lfc-t is tud, akkor lefelé is törés mentes lenne a kép. Más kérdés, hogy 50 fps alatt nem biztos, hogy nagy élmény a játék..

    Az inga demot, úgy használd, hogy 48 fps-re állítod a min fps-t, majd lépegess felfelé egyesével, amíg a törések el nem tűnnek. Javaslom válts át a másik nézetre, ott sokkal jobban kijön a tearing szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    "Let's agree to disagree!"

Új hozzászólás Aktív témák