- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz tooolz #25053 üzenetére
Ha valamelyik komponens túl meleg a gépben, akkor az alapvető probléma szinte mindig ott van, hogy nem jut elég friss levegő a házba, vagy nem szellőzik ki onnan elég gyorsan, esetleg mindkettő. Ezen plusz ventikkel, a meglévőek cseréjével, drasztikus esetben házcserével lehet segíteni.
De ahogy előttem is írták, attól, hogy a GPU szenzor 80 fokot ír, a hűtőről távozó levegő ennél jóval hűvösebb, önmagában ez az érték nem feltétlenül jelent problémát, össze kell hasonlítani a GPU nélküli és azzal mért CPU hőmérsékletet, ha jelentősen magasabb, akkor beszélhetünk problémáról. Ha csak a GPU melegszik, lehet egyéni venti profillal is próbálkozni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
tooolz
tag
először is köszönöm a segítséget...
szemből befúj fent -bequilet PURE WINGS 2 140 mm
alul szemből közv vga ra -bequilet SILENT WINGS 3 120mm silent high-end
Hátul kifúj -bequilet SILENT WINGS 3 | 120mm silent high-end
+ nyitott az oldal..vga nélkul a cpu kb 8-12 C hűvösebb
i3 8350 K 4.6
[ Szerkesztve ]
-
menpee
aktív tag
válasz tooolz #25057 üzenetére
Levett oldallappal éppen a légcsatornákat semmisíted meg. Itt egy videó, ahol különböző venti konfigurációkat eresztenek egymásnak.
[ Szerkesztve ]
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
tooolz
tag
válasz menpee #25058 üzenetére
sajnos igy van csökken jóval a hatékony légáramlat..nagyon pici a hűtő és a vga közti távom am is..lejjebb sajnos nem tudom helyezni -alsó pci 8x- az lenne a legegyszerűbb v riser kábel letolni.. alap lap asus tuf z370 plus gaming..
ui a hűtő miatt nem fér fel az oldal lap ebből kellene gazdálkodnom..
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
-
CirrMee
addikt
válasz tooolz #25061 üzenetére
Szvsz. ne riserben gondolkodj, hanem a minél több mozgatott levegőt célozd be. Nálam pl hasonló távolságra van a kártyától a cpu hűtő (ráadásul egy merész húzással a ventije alul van, felfelé tol), de az előző videókarival is megoldható volt a hűtés, pedig a 7970 -es szépen megtuningolva igencsak fűtős darab volt. A kártya és a ház oldala körözz is alig volt rés, de ha jó a házhűtés, megoldja a dolgot.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
fogtunder
nagyúr
válasz tooolz #25059 üzenetére
én inkább vennék egy rendes házat riser helyett. ha a mostani ventiket belerakod egy Phanteks Enthoo Pro M-be, szerintem normális értékeket fogsz kapni, de már egy Aerocool Aero 800-ban is, vagy CM masterbox 5 mesh-ben is. vagy várlak a házas topikban
-
távcsőves
senior tag
Az a problémád, hogy bent reked a meleg levegő a házban. (Levett oldallappal pedig nincs igazi légcsatorna.) Egy alsótápos házban, ha az opciós felső ventilátorok/at mellőződ, akkor is ki tudd a meleg levegő felfelé távozni, a ventilátor ezt csak még fokozza. Nálad ezzel szemben a tápegység magán keresztül szívva tudd segíteni a cpu hűtőnek, de ez is korlátozott (gondolom a hűtő lamelái párhuzamosak a táp ventilátorával), igazából az egy szem hátsó 12cm-s ventilátornak kell kiszívnia a házból a vga által már felmelegített levegőt a cpu hűtőn keresztül. Nincs ami igazán megmozgatná a levegőt könnyedén esetedben. A jó megoldás, egy ház csere. Ez kb mindent tudd, ami fontos szellőzés szempontjából.
Szerk: fogtunder be előzött.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
-
S. Szabi
őstag
Többzör végigolvastam a hozzászólásokat, lehet ennek ellenére is elkerülte a figyelmemet, de tulajdonképpen mi a tényleges probléma?
Az oké, hogy ha benn van a VGA, azt írod 8-10 C°-kal melegebb a proci. De úgy felpörögnek a ventik, hogy zavaró így? És mik a konkrét értékek? 20 helyett felmegy 30-ra, vagy 40-ről 50-re? Mert szerintem az sem mindegy.
Nálam így össze van zsúfolva, mondjuk előny, hogy az alaplap fekszik, így a VGA hátuljáról sem a proci irányába száll a meleg levegő, de plusz venti csak a ház elejében van, és idlben a CPU hűtő meg a mási kventi 400-500-t forog, VGA, táp ventije nem megy. Annyit hallani, hogy néha felpörög a CPU hűtőjé kicsit. Így most pl. a CPU 39, az alaplap 50, a VGA meg 48 fokos. Játék közben természetesen melegszik, de beindulnak a ventik is, GPU elmegy mondjuk 77-ig.
Szóval a lényeg, szerintem felesleges ezzel foglalkozni, vagy ahogy a többiek is írják, egy új ház, esetleg nem árthat.
-
tooolz
tag
köszönöm a hasznos infókat házcsere lesz ebből....
-
Csupingo
veterán
válasz tooolz #25068 üzenetére
Mindent nem olvastam el, de szerintem azért nem kell házat cserélni. Azt kéne elérned, hogy kifújd a meleg levegőt a vga és a cpu közül. Tehát valahonnan előlről befújsz egy ventivel a megfelelő magasságban és hátul egy másik ventivel kinyomatod.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
távcsőves
senior tag
válasz Csupingo #25069 üzenetére
Bent reked a meleg, na. Ha meg levesszi az oldallapot, megy mindenfelé a "huzat". Felsőtápos "midi" ház korlátait sikerült itt bemutatni. Szerencsére, van pár db használható ház 10-15K bruttó kjmft környékén még kiskerben is, HA-on meg főleg vannak jó ajánlatok. Most néztem. Keres Bitfenix Shinobira, régi, de léghűtésre kiváló és nincs 10K.
-
tooolz
tag
köszönöm a rengeteg --rengeteg-- hasznos segítséget ..sajnos nagyon túlkormányzott..
Re : ez már bejött 7-13c ha jól emlékszem asus r9 280 x esetében..
rx 580 még nem bontottam..?!
+ha jótékony hatású is lenne felszálló kisebb hő nem a Ház ami gondtalan..
.. hamarosan meglátjuk szétrepül hétvégére érkezik meg a Noctua NT-H1[ Szerkesztve ]
-
Asshur
tag
Szervusztok!
Ti láttatok már olyan fagyást, ahol "mákos" képernyő jelenik meg, mint a tv-ben adásszünetnél?
Lehet ez vga probléma? A kártya egy Sapphire Nitro+ OC RX480 8GB.
Többször előfordult, semmilyen más konfigban nem tapasztaltam még ilyesmit. -
Lacccca87
addikt
válasz Asshur #25077 üzenetére
Nálam kb fél évente 1x ha előjön, de ezen felül problémát nem tapasztaltam.
Szerintem ez nem HW hiba hanem pillanatnyit SW hiba, valami összeakadt a háttérben.Ha nálad rendszeresen előjön akkor érdemes lehet újrahúzni a WIN-t, és ha úgy is folytatja akkor viszont gari. Mondjuk nem tudom mit szólnak hozzá mert annyira ritkán fordul elő meg ha konkrét lépéseket se tudsz amivel 100% hogy előjön a hiba akkor vissza fogják küldeni hogy nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Az mitől lehet szerintetek, hogy szombaton mass effect andromeda közben elkezdett durván artifactolni a játék, és miután kiléptem más programokban is ezt csinálta (még filmnézés közben és az asztalon is véltem felfedezni hibákat). A gép nem fagyott le, de feltettem a legújabb drivert és újraindítottam és azután is problémás volt. Vasárnap viszont ismét semmi baja nem volt, egész nap hibátlanul ment. Ez most mi lehet?
-
fogtunder
nagyúr
válasz Lacccca87 #25079 üzenetére
meg ugye jelenleg ha találnak is hibát, valószínűleg visszaadják a vételárat, amiből nem fog tudni új kártyát venni...
(#25082) Lacccca87: szerintem a jelenlegi helyzetben nem off annyira, de legyen. attól viszont, hogy mész fogyvédhez, még nem lesz fizikailag elérhető kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
válasz Lacccca87 #25082 üzenetére
Én anno 3x vittem gariztatni a kartyamat..vittem nekik kepeket a hibarol jatekokban, es asztalon..a vegen 350 km re koltoztem a bolttol es postan kuldtem vissza a cserekartyaval és utaltattam vissza a vetelarat..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Nem rég vettem egy Sapphire Rx 580 Special Edition 8Gb os vgát és a Rise of The tomb Raider alatt ugye minden csutkán van nyilván ez igénybe veszi a kártyát szal 77-79 fok a vga ez így rendben van? vagy állitsak a venti vezérlésénél?? A válaszokat nagyon szépen köszönöm!
-
Tutu7030
veterán
válasz rantotthusi #25087 üzenetére
Én a Furmark stressz tesztet futtattam ~1 órán keresztül, egyszer volt egy másodpercre 90 fokos, de többnyire 86-87 fokon ment. (XFX GTS BLK ED RX 580 8GB OC+)
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Plasticbomb
addikt
válasz rantotthusi #25087 üzenetére
Olyan meleg??? 60 fok felett kezdek idegbajt kapni...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Szoszo94
őstag
válasz Plasticbomb #25089 üzenetére
Addig még a ventik sem kapcsolnak be
Ha a VRM nem megy tartósan 100fok közelébe, semmi probléma nem lesz. Sőt, ha jól rémlik 120°C-ra van hitelesítve, úgyhogy a GPU max 90foka még bőven oké stressz teszt alatt.
Illetve a játék közben max 80 fok sem ad aggodalomra okot. Viszont nálam is 70-75fok a maximum amit elérnek a Gaming 480-ak, egy kicsit agresszívabb ventiprofillal simán le lehet ide tornázni.[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Plasticbomb
addikt
válasz Szoszo94 #25090 üzenetére
Ahha.. és akkor még a gamerek fújolnak a minerekre. Ha egy GPU 60 fok felett megy a miner már a haját tépi...XD
Én meg amúgy is utálom, ha valami melegebb mint ami szerintem ideális. Ezért van a 65Wos procimon 250W TDPre hitelesitett CPU hűtő és ugyanez a VGAimmal is, csak más tartományban. Inkább legyen éppencsak meleg, mint elszálljon valami a hő miatt. Egy 480 meg egy VEGA. a VEGA 40-60 fok között mozog, a 480 56-63 között.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
TIT
veterán
válasz Plasticbomb #25091 üzenetére
75 fok teljesen normális,főleg,hogy 60-nál kapcsol be a venti.
-
Szoszo94
őstag
Nekem a rigben 2db 570 megy, fix 65fokon. Így nem teker a venti, mint az őrült, de kb meg sem érzi a kártya ezt a "meleget"
Anno a 280X-em netezés közben mozgott ezen a hőfokon, pedig az ex-bányakártya volt mikor vettem és két évet gamer kártyaként kihúzott nálam, egy éve pedig ismerős nyúzza keményen, játékokkal. Ezért is szoktam írni, hogy nem kell félni garis bányakártyáktól, ha normálisan használták akkor még jobb állapotúak is, mint a gémerpistiké (pl autópályás kocsi vs városi ingázó).A 2db 480 meg zárt gépházban, megfelelő szellőzéssel játékok alatt is 75fok alatt maradnak, MSI Gaming-ek. Az 570-ek pedig Giga Aorus-ok, szerintem komolyabb hűtéssel, mint a Gaming széria.
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Reggie0
félisten
Ez elvi kerdes: a banyaszok penzt termelnek, felhajtjak az arakat, ezert csunya, gonosz, rossz emberek. Ezert ha ok hasznaljak, vagy akar taroljak a fiokban a kartyat, akkor az gyorsan tonkremegy. Szemben a gamerekkel, akik az informatika/elektronika doktorai, nagyon kenyesek minden aprosagra, vigyaznak a gepukre, meg a billentyuzetet is csak tollparnaval csapkodjak, igy meg ha wcpumpanak is hasznaljak a vgat, annak az elettartama akkor sem csokken, sot neha novekszik.
-
távcsőves
senior tag
válasz Reggie0 #25094 üzenetére
A növekszik a vga élettartama a gamer használatban lévő vga-hoz képest bányász duma itt PH-n. Inkább más problémái lesznek idővel.
Amúgy tényleg érthetetlen, mért nem kedveli az egyszeri játékos a bányászt.
190 000 Ft-ért RX570-et kapni, mi ezzel a baj?Ó elnézést, van 145 000Ft-ért is.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Ha annyira bírják a bányászást a karik miért adnak rájuk 1 évet a gyártók?
Mondjuk kár volt azokat gyártani mert ezek a fanatikusak önzők nem azt veszik,a kereskedő is egy mocsok,hogy eladja nekik.
A városi kocsi legalább nincs széthajtva mint az országúti és fele annyi km van benne. -
TIT
veterán
válasz Reggie0 #25098 üzenetére
Nem diktálja ezt mert akkor mindenki 3 évet adna,de mégse.
Nem adnak egyik karira se 1 évet max.a mocsok kereskedők akik szürkeimportot hoznak be.
Neked jó reggelt! Nem ma kezdtem!!!
Sapphira is 2-öt adnak de valaki 3-at,akkor?
Tápokra is a mocsok kereskedők kevesebbet adnak a gyártónál. -
Remus389
veterán
válasz Reggie0 #25098 üzenetére
Vagy éppen bízik a saját termékében.
Az FSP Aurum tápomra pl 5 év garanciát adnak, de miért? Mert az FSP ezt a tápot minőségi alkatrészekből rakta össze, így nyugodtan ad rá 5 évet.
Az MSI Gaming X kártyámra is 3 év van, mert a gyártó megbízik a saját termékében, van annyi tapasztalatuk.
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest