- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattila92
csendes tag
Sziasztok! 5600x mellé keresek RX 6800-tól felfelé VGA-t, amit még a proci kihajt. ROG STRIX B550 alaplapba menne és egy Corsair RM750x hajtaná meg. Ki mit ajánlana? Mennyire kell számolni a coil whine jelenséggel a 6800-6900-as kartyáknál? Jelenleg Sapphire 6600XT-m van, tökéletes kártya, csak kicsit kevés 1440p-hez. Ja igen, elsősorban Sapphire vagy ASUS-t vennék majd.
-
fattila92
csendes tag
Sziasztok ismét! Corsair RM750x táp és 5600x miatt végül egy 6800 XT-t mertem rendelni. Jól döntöttem a bottleneck meg a 750 wattos táp miatt, vagy esetleg mehettem volna feljebb/lejjebb?
-
fattila92
csendes tag
Az nem semmi srácok! Viszont az más kérdés, hogy mit képes kihajtani az 5600x
-
fattila92
csendes tag
válasz ThodEE #22364 üzenetére
7-es szériában nem gondolkodok szerencsére, inkább a 6950 XT csábít. Rengeteg videót néztem a témában, meglepően sok játékban kihajtja az 5600X 1440p felbontásban. Csak több összetevős a dolog, egyrészt a tápom is csak 750W, másrészt jó lenne kifogni valami coil whine-mentes kártyát, de tudom ez lutri. Van köze hozzá, hogy mennyire van kizsigerelve a táp?
-
fattila92
csendes tag
Ilyen téren még nem foglalkoztam a memóriával, 1 hete van váltottam 3000 CL15-ről, szóval egyelőre az alaplapra bíztam. Bár igazából lassan 10 éve nem állítgattam időzítést, szóval nem is vágnék bele túl magabiztosan.
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő válaszodat. Nitro vagy XFX lesz, amiből elcsípek jobb áron. Pulse 6800 XT van megrendelve 285 körül, de félek hiányérzetem lenne, mert utána pár évig nem akarok költeni rá. Majd egyszer talán 7-es Ryzenek RX 7000-es kártyával, csak ugye akkor AM5, DDR5, bla bla, inkább addig kimaxolnám a 6000-es szériát. -
fattila92
csendes tag
Vedd nyugodtan! Nekem a 6600XT Pulse-os, emlékeim szerint 72 fok volt eddig a plafon, többnyire inkább 55-65 fokon üzemel játék közben és akkor sincs szinte semmi hangja a többi Arcticos ventimhez képest. Mikor meg teszel veszel a Windowsban 30-40 fokos be sem kapcsol a cooler
[ Szerkesztve ]
-
fattila92
csendes tag
válasz --Ham-- #22461 üzenetére
A 6600 nem egy melegedős széria, az XFX pedig különösen jó. Nekem Sapphire 6600 XT-m van, sokszor még az 50 fokot is alig éri el, 60 foknál meg már tényleg nagyon dolgozik. Régebben járt 75 fok környékén is, de akkor egy teljesen zárt nem meshes házban használtam. Előző kártyád nem melegedett? Ha mennek a ventik jók a hőfokok?
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest