- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
Nincs tapasztalatom vga kérdésben és nem is kaptam választ visszaolvasva...
Hosszútávra vennék kártyát és nem a mega fps mennyiség, hanem a halk üzem a lényeg.
Melyik gyártó vagy modell ajánlottabb 6600 vagy 6600 xt-ből aminek:
- elhanyagolható vagy nincs coil whine-ja
- később ha cserélném a ventiket a deshroud szempontjából előnyös(ebb)
2 Modell között vacilálok, ez(ek) vagy a 1660 Super széria (talán MSI Gaming X). Szerintetek? -
Zamma
őstag
válasz joysefke #20108 üzenetére
Köszi az infókat, figyelemmel kísértem a vesszőfutásodat és megértem a fenti sorok közt kiolvasható felindúltságodat...
Mindezen ténymegállapítások és a sajátjaim figyelembevételével egyelőre a 1660 super vonal tűnik járható(bb)nak...@mindenki!
Ha valakinek a témakörben cáfolata van az ossza meg, vagy hallgasson örökre! -
Zamma
őstag
Van egy Corsair SF450 Gold tápom [link], ez megbírkózik egy RX 6600-as kártyával vagy felejtsem el?
i7-10700, M2 SSD és 2,5'-es SSD van a házban.
UV biztosan lesz, hőzva viszont nem, 1080p felbontás, de az sem ultrán és 60 fps max!
Ezekben gondolkodtam:
XFX [link]
Sapphire Pulse [link]
Vagy van más értelmes vétel ebben a 140 ezer alatti ársávban?[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz FireKeeper #20232 üzenetére
Ajaj... hát akkor... apropó: XT és a sima között terhelésnél mekkora lehet a különbség?
(3600-10700 esetében az intel több naftát nyal szerintem) -
Zamma
őstag
válasz Eagle16 #20237 üzenetére
... ember legyen a talpán aki ezt érti! Én nem... Mondjuk vannak tápok aminek áramfelvételtől, van aminek hőfoktól függ a venti sebessége...
FireKeeper-nek meg azonos szériájú van, ráadásul az enyém csak Gold, az övé Platinum. Áááá!
Szerintem elengedem ezt a 6600 dolgot, pedig 121 ezerért el lehet hozni egy új XFX-et...[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz FireKeeper #20239 üzenetére
Nr200 ITX-es a kuckó, mondjuk eléggé szellős is... akkor a helyembe mit tennél? Ne vessem el a 6600-at?
-
Zamma
őstag
A halkság nálam fontos szempont sajnos, így ezzel a vonat elment...Köszi Eagle16, FireKeeper, Vigneau a válaszokat!
-
Zamma
őstag
Találtam egy videót amin 10400-as procival, rx 6600-ast hajt meg a tag sf450-es táppal 4K 60 Fps-ben... [link]
(az enyém 10700-es, a felhasználás azonos, tehát yuzu emulátoros játékok)
Szerencsétlen gép küzd mint a malac a jégen, szét van laggolva szinte az összes frame, sehol sincs 60 fps!
Nekem elég az 1080p, bírnia kell a tápomnak a dolgot, a proci 20-25 a gpu 50-65%-os terhelésű... -
Zamma
őstag
A 2 monitoros 6600-os Sapphire-ról van tapasztalata valakinek? Van-e különbség a drágább modellhez képest? Ajánlott ez is?
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Ki tudja hogy van-e, mekkora a különbség 2 PowerColor Fighter modell bordája között: az egyik egy sima 6600 (azt tudom hogy a 6600 XT-vel azonos mindenben), a másik egy 6700 XT?
(A 3 cm hosszkülönbségen kívül)[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Nem reklám, viszont nekünk a mai legjobb hír!
Ha tervezel vásárolni Powercolor 6600 Fightert, beesett az új ára 130 alá, az XFX szintjére! Én most zsákoltam, csak gondoltam szólok... ÁK [link] -
Zamma
őstag
Bocsánat, de én pont nem veszek 2 csöveset legyen az XFX vagy bármilyen más gyártó. És látom nagyon értel hozzá, mert a szakoldalak szinte mindegyike megírta hogy milyen jól méretezett mérnöki munka ennek a kis kártyának a hűtése 73 fokos max spottal, és hogy a blackplate teljesen elhagyható lett ezáltal...
Nem akarok veled vitatkozni, neked az a véleményed nekem meg ez. Pláne ha nem fogod venni nem értem miért érezted fontosnak hogy ezt szóvá tedd... Mindegy is. -
Zamma
őstag
válasz DroiDMester #20578 üzenetére
Köszi az infót, sajnos a linkelt képed a 6600 XT OC modellt mutatja...
A valóság az hogy a sima 6600 modell hűtése így néz ki:
...azaz 2 csöves. Link itt [link] , de sehol a weben nem találtam 3 csöveset...
XFX-es modell detto ugyanez...
Az XT hűtése egyébként tényleg tisztesságesen meg lett oldva.A konklúzió az, hogy az olcsóbb, sima 6600-osaknál a backplate mindegyiknél több fokkal melegebb, mint a kis gagyi backplate nélküli PowerColornál.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Milyen szerencsés egybeesés, én is hasonló témában gondolkodom...
Itt található, egy 6600- as techpowerupos review-ban mindkettő!
[link]A techpowerup-on érdemes teszteket nézegetni
És még a Téma tudnivalók rovatának linkje a "MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!" alatt is érdekes irányokba vihet,
Az adatbázisos kérdésedre itt a válasz:
[link] Itt csokorba vannak szedve Time Spy-os eredmények, és azok eléréséhez szükséges beállítások.
[link] Itt meg hatékonyság szerint szintén ezen teszt 100 wattól felfelé 50-esével csoportosítva...
Jó mazsolázást!
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Írj rá ott a tagra, hátha beavat...
Egyébként írta itt valaki 100 hsz-en belül kb. hogy nagyon dúrván sikerült belőnie neki is a kártyáját efy idegen fórumos segítséggel + privát segítséggel. Szerintem innen indulhazott ő is, esetleg guru3d fóruma.Visszakerestem, itten van-e:
...hm: 110, nem 100. 10-et tévedtem[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Amúgy meg moziba ne vigyelek?
Ugyanott rákattintassz az érdekes eredmény beküldőjének a sorának a vége felé a poszt számára és már dobja is a tutit: [link]
És itt egy másik - na, ez nem olyan gazdagon dokumentált... : [link]
Mindkettő mezei hűtésű, semmi víz, meg nitrogén, megmittumén!
Viszont ha a vízbű veszi ki azoxigént...[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Ez az srácok! Nyomjuk le őket!
-
Zamma
őstag
válasz RetepNyaraB #20704 üzenetére
Bootnál Safe mode volt már?
Van ott egy olyan hogy legutóbbi működő konfig visszaállítása vagy valami hasonló - ha jól emkékszem... -
Zamma
őstag
Úgy látom ez a karácsony előtti időszak kedvez az új kártya beizzításoknak...
Nekem is van ezzel kapcsolatban pár kérdésem, sima 6600-as modellről beszélünk.A fő felhasználási terület Windows alól Yuzu emulátoros játékok, tehát nem a szokványos pc játékos környezet.
Érdemes telepítéskor az Adrenalin-t (inkább a legújabbat vagy az ajánlottat?) felrakni, vagy csak a drivert és mondjuk Afterburnerre bízni az undervoltot és fan curve-öt (amúgy jelenleg Fan Controlt használok nagy megelégedettséggel)?
Mennyire stabil ehhez képest az Adrenailin? Én egyelőre a bios-ba nyúlásos MPT-t nem erőltetném... Nincs még elég tapasztalatom ahhoz hogy ne a kártyán süssek szalonnát...
Az sem egy utolsó szempont hogy melyiknek nagyobb az erőforrás igénye? Azaz mennyi szálat visz el, mekkora helyet foglal a háttértáron-memóriában.És azt hiszem a mai napi kérdéskvótámat ezzel ki is merítettem...
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz KompÓth #20781 üzenetére
Szerintem írd le hogy mi a konfigod, hátha bottleneck lesz...
Vagy a háttérben fut valami, ami fogja a rendszered.
Kolbi ajánlása is +1, az amd drivere nem szereti a hardveres gyorsítást.RetepNyaraB
A hibernálás a teljes aktuális folyamatot - pl ami aktuálisan van a memóriában - tükrözi ki a háttértárra, míg az alvó állapot erre nem képes és emiatt nulla az erőforrásigénye.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz KompÓth #20787 üzenetére
Oc-zve van-e van-e valamid? Az Adrenalin-es Anti-lag kapcsoló esetleg még segíthet játék alatt. Játékon kívül mire használod a gépet? Lehet hogy tudok olyan oprendszert - ami akkor érdekes ha nem túl sokmindenre használod - kiiktatja a problémád. Esetleg dual boot - azaz egy oprendszer csak játékra szóba jön-e?
-
Zamma
őstag
Én is küzdök UV-OC témában, csak jóval gyengébb ligában nyomulok...
és egyébként is tök kezdő vagyok.
Megjött a sima 6600-am, PowerColor Fighter POWA!
Procim i7-10700, 32 GB RAM
Yuzu a fő felhasználási terület, 1080p 60 FPS 60 fok alatt - azaz passzív tartományban maradva. Jelenleg ez a legjobb beállítás:
Heaven nem fagy, szépen viszi.
Yuzu alatt Mario Odyssey a teszt alany, framedropok, röccenések előfordulnak,
MPT egyelőre nekem nem játszik, hogy gagyi szófordulattal éljek kínai az egész amit a német oldalon írnak erről a témáról...
A játék elején lévő intro eléggé megizzasztja a kicsikét, és akadgat is, a legfőbb problémám az hogy a venti is bekapcsol - ami nálam vörös vonal.
Ahogy írtam kiscsikó vagyok, mit érdemes és merre? -
-
Zamma
őstag
válasz DroiDMester #21028 üzenetére
Ez egy 3D-s, N!ntendo Sw!tch-es játék Yuzu emulátortal. [link]
-
Zamma
őstag
válasz DroiDMester #21034 üzenetére
Elkészült amit többen kértetek, meghajtottam a kis 6600-at...
Wattman beállítás és 3x Time Spy demo után ezeket kaptam:
(nem volt net, azért fura az overall indikátora)
Megnéztem egyenként a Wattman saját auto tuningos beállításait, kicsit meglepő - főleg a Vram OC...
UV 1125
OC 2671
VRAM OC 1900
Én nem nagyon szeretném 1875 felé vinni - 1870-el így is 67,4 C - feltéve ha egy hozzáértő megnyugtatóan nem biztat rá...
Szóval, merre menjek tovább? Vagy nyugodjak meg, ennyi az annyi... Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #21036 üzenetére
HANG:
Nekem egy olyan teszben ami 1440p-ben tol űber grafikát elmegy...Nem halk, az tény!
Mondjuk csak 2 slot, a legalacsonyabb és a legrövidebb kártya a 6600-ok közül a Fighter. Ez szerintem mindenképp megsüvegelendő...
Én 1080p-ben játéknál az 1200-es pörgést még elviselem, de afelett nem bejövős.
Gyakorlatilag amire nekem kell ott a venti nem is pörög!
Ezzzaaaaaaazzz! Ez a nyugaloooooooooom!HŐ:
Veled ellentétben nekem a kártyára - a saját ventijén túl - 2 db NF-A12x25 húzza be a házba a hideget, a ventik között kb. 1 cm van:
(a gumi tüskék nem véglegesek, ne tessék engemet ezzel szapulni... Lényeg hogy nem ér bele semmibe... )Érdekességképpen ez egy álló itx ház (NR200), de én fektetve használom, az alja pont a Noctuáknál lenne. De mivel durván visszafogja a légáramot (kb. max. 3 cm a ház lába/gumibakja/akármilye) ezért elfektetve nyertem IDLE 3-4 fokot procihőre vetítve. Ez terhelésnél a többszöröse...
Visszatérve VGA HŐ:
Erősen gondolkodom azon, hogy simán lecsupaszítom bordáig deshrouddal... Még venti se kell rá. Az a kérdés hogy nyerek-e vele hűvösebb spot- és ram hőt?
Nem nagyon tud jelenleg így járni a levegő... Még szerencse hogy most a kártya és a ház széle között kb. 5 centi van, a táp és a kártya között is van kb. 8 centi.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz ricsi779 #21038 üzenetére
Pl, ezt nézd meg: [link]
Ne fogadj el mindenkinek mindent az ömlesztett YT FB anyagokból, csak azokat lesd el, ahol a venti fordulatszám is látható, mert érhetnek csalódások... Ezt azért ajánlom mert részletes és jól áttekinthetően leír szinte mindent...
Mellesleg van pár fórumtárs ilyen kártyával... vedd a fáradságot... Ctrl+f is a barátod.
Esetleg itt nézz körül még: [link][ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Értelek, de idézve magamat „Én megvártam volna hogy mire is kell neki ez, mert az nem nagyon hangzott el...”
Ezután jött volna a specifikus boncolgatás - már ha kell. Egyébként ha lemásolja az első wattman képet az nem atomfizika... (nyilván ha nem megy szól... bár azt kétlem, mert nekem sima 6600-am ban és szinte detto értékek...) ...azért azt nem mondhatod hogy nem igyekeztem nem MPT-s ajánlást adni.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #21057 üzenetére
Én is gondoltam erre, a kézenfekvő megoldás a bordára erősítés lesz, de láttam 3Dprintelt távtartós megoldást is.
Visszatérve a tesztre 2500 RPM szerintem minden ventinél hangos, ebben nincs kivétel... Kíváncsi lettem volna hogy az alábbi Techpowerup teszt OC-s részében hogy süvített a venti:
A VRAM-ot pl egyáltalán nem piszkálták, egyébként meg undervolt játszott... hát ettől meg nem süvít egy kártya sem. A Furmark terhelés alatti értékek beszédesek, visszaesett minden... Nem volt ott komolyabb RPM szerintem. A gyári érték 55%-ra van maxolva, azaz 1200-1300-as a fordulat... az meg tényleg halk. De az még egy hangosabb ASUS vagy GIGA kártyánál is az kb... -
Zamma
őstag
Nem kell végigkeresni a régebbi hsz-ek között mert egy kedves szavad nem volt rddig senkihez... Engem is kioktattál és számonkértél úgy hogy nem is neked válaszoltam...
Ezen kívül éltalános infógyűjtés volt részedről...
Általában te nem is kértél itt semmi segítséget csak forszíroztad hogy szájbarágósabban segítsen x, y-nak.
Én kb. max. 2 hete kezdtem el a kártya belövésével foglalkozni és bár való igaz hogy általános infó nincs a topiknyitóban, de az nem véletlen, nem igénytelen és nem elhanyagolt.
Ugyanis sok előre felkészülést igényel az egész. Igen, sok utánaolvasást méghozzá csipspecifikusan. És ami nagyon fontos: nem mindenkinek és nem mindenre IS jó csesztetni a csuszkákat! Első körben mindenki nézze meg hogy az igényét kiszolgálja-e a kártya. Ha nem, lehet specifikusabban boncolgatni a témát.
Miután ez megvan már "csak" tapasztalatot kell próbálgatással szerezni - mert minden kártya más és más - ez szintén bonyolítja az összképet.
Nagyon kevés olyan infót lehet megosztani általánosságban amit ha aranyszabályként kezelünk hatékonyan a végére jutunk a folyamatnak.
És végül: eddig azt se tudtuk hogy milyen konfigról és milyen kártyáról van szó!
Az már most kérdéses hogy minek neked egy ilyen jól hűtött cucchoz bármi, de szerintem rövidesen az is kiderül... Pénz: van, áram: van, teljesítmény: van.
Hát csak ennyit a téma margórája![ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz belaazallat #21140 üzenetére
+1
Ez erősen javallott, az AMD kifejezetten erősen ajánlja. -
Zamma
őstag
válasz spleenszuru #21159 üzenetére
Sajnos a coil whine magasabb fps-en egyre hangosabb. Ha a 75 fps feletti dolgot csupán undervolttal oldanád meg, attól tartok nem jársz sikerrel...
Pontosabban ez inkább fps és nem voltfüggő, mármint a cirippelés - tudtommal.
2 opciót ajánlok - majd az okosok kijavítanak ha van még más is... illetve egy szökőutat:
0. a garanciára/jótállásra hivatkozva visszacsere (alzával jó a tapasztalat, elvétve magyar kiskerek némelyike is együttműködő). Ne lepődj meg ha mégsem, mert azt állítják hogy a használatot nem korlátozó dologról beszélünk, így az nem nem hiba.
1. hallótávon kívülre helyezed a gépet / elbarikádozod / dobozolod
2. megbarátkozol a 75 fps-el
Tudom egyik sem kompromisszummentes...
Ha mégis undervollttal próbálkoznál javaslom az Adreanalin-os direkt erre a célra Performance/Tuning alatt kiválasztható Undervolting opciót. Ha az nem hoz sikert akkor még lehet attól lejjebb is nyomni a voltot, de nem hiszem hogy az lesz az üdvös számodra... -
Zamma
őstag
válasz DroiDMester #21173 üzenetére
Mester úr, kérem!
Nézz már rá légyszíves sallangos munkásságomra és véleményezd, külön neked címezve föntebb itt található: #21035
Nem szeretném több wattal meghajtani a kis 6600-at, így is megjött a hangja eléggé a cájgnak!
Köszi! -
Zamma
őstag
válasz DroiDMester #21178 üzenetére
Kösziiiiii!
-
Zamma
őstag
Nevezzük úgy hogy a sértetlen matrica a garancia alapja...
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #21192 üzenetére
A 6600-nál mekkora az fps veszteség ekkora undervoltnál? Én inkább azt csináltam hogy nyerjek számottevő fps-t feltoltam 2700-re a boostot a minimumot meg 700-ról 2400-ra, így szinte nincs semmilyen (mikro)lag, amúgy 1110 mV-on hajtom...
A VRam megy még 1700 helyett 1876-on Fast Timing-gal.
De én nem a tipikus játékokkal használom hanem emulátorral, így max. 30-33 w a fogyasztás. Az meg lópikula!
Inkább azon morfondírozok hogy még megpróbálom feljebb tornászni a frekit, hátha combosabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest