Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Pikari #102651 üzenetére

Igen, nagyon jó kártya volt a maga idejében, ma már sajnálom, hogy anno eladtam, de csak így tudtam 466-osra váltani, ami meg azért volt fontos a +100MHZ mellett, mert ugye a 2db 20GBos HDDm csak úgy ment 2×20GB-nak 2×8 helyett.
    Pedig nagyon elkeseredetten kiakarta cserélni, meg ecsetelte, hogy UT-ban milyen jó a kártya. Még ott sem voltam tőle elájulva, inkább úgy fogalmaznék ott hozta az elvárhatót. De valami pluszt csak adhatott neki a TNT ha ennyire akarta.
    Nem csak a TNT1-nél, főleg a TNT2-nél tapasztaltam azt, hogy megvoltak azok a driverek amikkel jól ment, és minél újabbat tettem fel, annál szarabb volt (még PC magazinok CDiről). A sok freshy driver tard ismerősöm meg szorgalmasan frissítgetett az egyre kevesebb FPS ellenére is, utána meg sírtak, hogy új VGA-t kell venni mert a mostani a 2-3 éves cuccokat sem viszi játszhatóan. Simán avultatták a kártyát.
    És ebbe emberek mai napig beleesnek, vannak ilyen mindenhez a legfrissebb drivert ismerőseim, aztán fel se tűnik nekik, hogy lesz egyre használhatatlanabb a rendszerük.
    Meg bárni baja van a gépnek frissíts drivert. Miért, ha eddig jól ment akkor miért segítene? Ha valami elromlik az általában valami változás (frissítés) következménye.

2010-ben esett meg egyszer jött hozzám egy haverom, öcsém beengedte haver meg leült a gépem mellé, míg haza nem értem melóból. Hazaértem, dumáltunk, közben indult pár játék. nekem csak az tűnt fel, hogy olyan szarul meg minden játék. Kérdeztem es egy idő után havert, hogy csinált-e valamit a gépemmel, mert gyanúsan szarul megy minden. Mondta, hogy ő semmit, csak feltette a legfrissebb VGA drivert. Mondtam neki hogy jajj nagyon köszi, egy optimális driver volt, végletekig optimalizált beállításokkal, és a kártyán OC-val. Ez már a HD4850-esem volt 512MB VRAMmal, ami már amikor jött sem volt egy erőbajnok, de jó beállításokkal még elment akkoriban. Na ő a legújabb driverrel mindezt nullázta, és gyönyörűen kijött, hogy 1600×1200-ban (akkoriban annyin játszottam), már csereérett a kártya. Ezt követte később egy HD4890, ami kellemes emlék lett végül, és sokkal jobb kártya volt minden szempontból mint a 4850.

A másik ilyen meg tavaly nyáron esett meg az RTX3060 12GB-al. Csak lestem, hogy a gép elkezdte a kép alsó felét televágni mindenféle krix karxal és egyéb hibával (VRAM hibának tűnt). De csak úgy be-be villant, de egyre gyakrabban, már konkrétan semmit nem lehetett tőle csinálni mert 1-2mpnként 1mpre bevillant ez a torz kép. Én meg fostam, hogy a féléves kártya döglődik. Erre kiderült, hogy lefrissítette magát a driver mikor nem vettem észre. Visszaraktam a régi drivert, azóta is hibátlan :)

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák