- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Mobil flották
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amúgy ez látszik is. A 8core proci mellett, ha bekapcsolom az USB- s hangkártyát 2-3%- al nő a procihasználat, ha csak a belső X-Fi megy akkor csak 1%- on van nagyrészt a mutató. Persze a gyakorlatban nekem nem jelent hátrányt, mivel nem vagyok zenész, csak passzív hallgató.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Ja, USB2- es, X-Fi HD, de USB3.1- be dugtam, úgy stabil, 2-esben volt hogy csak úgy leállt (gondolom a tápellátás miatt, hogy kevesebb Amper/Watt a 2- esben), akkor indult újra, ha kihúztam, majd ismételt csatizás. Mondjuk a laptopon levő X-Fi Surr 5.1 Pro nem csinálja ezt, annak simán elég az USB2 (régi lapos, nincs is még rajta USB3).
-
Sztem ilyen "komplikáltabb" file műveleteket nem is erőltettem még USB drivere (többnyire pen vagy SD, de HDD- re sem). Ha másoltam akkor 1 folyamat ment csak. Megérkezett a 2 középkategóriás SSD- m, a kínai USB3-SATA kábelek meg már korábban, lehet hogy kipróbáláskor meghajtom majd többszörös ide-oda másolással, mit bírnak a Zen USB3.1 gen2- ben . Ma már ki akartam próbálni, csak most a Nagymama laptopját telepítgetem .
-
Akkor kíváncsi leszek a Western Digital Blue 500GB 3D NAND - Samsung 870 EVO 500GB - teljesítményekre USB3.1- el. Persze a párhuzamos file-műveletek sztem nálam csak olyan elvi jelentőség lesz, egyelőre csak biztonsági mentések mennek rájuk. Külső házat már nem akartam, annyi van mint a nyű, kipróbálom a költséghatékony kábelt, ilyenből saját tápos már üzemel, de mivel az SSD- hez nem kell kiegészítő táp, a filléres natúr kábel is megteszi.
Firewire- t régebben teszteltem a cégnél, folyton xopacs volt vele, USB- n ugyanaz a drive pedig problémamentes volt.
-
válasz Frawly #73594 üzenetére
Hű, az eSATA, az megint sötét emlékeket idéz, baromi rossz, lehet hogy praktikus...vagy mittomén...de emléxem hogy szinte soha nem ismerték fel a gépek, állandó hibajelentések mentek a céges emailekben. Átrakva USB- re - semmi probléma nem volt a továbbiakban.
-
válasz KROK640 #73599 üzenetére
Néhány (már) középretronak számító lapon volt, simán a hátlapi USB csatik mellett/alatt. Ha pld volt olyan külső vinyó házad, amin közvetlen eSATA csati is volt, akkor csatlakozhattál avval is. Elvileg ugyanúgy gyors PnP- s mint az USB, a gyakorlatban viszont 10- ből 1- szer ismerte fel a gép
A tesztállomásokra olyan külső házakat kaptunk, melyeken mind3 csati/kábel volt (USB, Firewire, eSATA), a gyakorlatban ebből az USB volt használható, a többi kb kukába való.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Mac az nekem hiányzik, tehát nem postolhatok véleményt. PC esetén a fentiek a tapasztalatok, ha esetleg el is indul a Firewire/eSATA, és gyorsabb, a megbízhatóbb USB "lasúbb", de inkább az, és kivárom, minthogy xopjak.
(#73602) frescho : +1
-
Ok, Neked otthoni használatban működik, saját beszerzésű hardver setuppal. Nekem itthon nem volt sosem, a céges tapasztalatok alapján nem is vettem.
Csak szolid gondolat : miért halt ki a Firewire/eSATA, az USB pedig továbbment 3/3.1/3.1 gen2 /C verziókra ? Csak amolyan illedelmes kérdés, ha nem értesz egyet, attól még villámtesók maradhatunkA 3 test probléma nem megoldható.
-
-
20-40 Gbit/sec sebessegu kulso storageok, 32-64 csatornas hangkartyak es keverok, vagy halozati interfaszek. Az USB ettol nagyon messze van, nem veletlen lett az USB4 resze a Thunderbolt.
Ez már azonban inkább a professzionális felhasználás, a mezei user nemigen találkozik vele.
-
válasz KROK640 #73614 üzenetére
Kényes, óvatosan kell vele bánni. Rokonságban is behalt több micro csati. Nálam nem, mert hímes tojásként bánok vele. Tablet+tartalék teló+strapa nyomógombos telón az van, mindegyik jó még. Új telómon van typeC, de gondolom az is meghibásodhat, úgyhogy arra is vigyázok. Mikor látják hogy bánok velük, csak nevetnek, minek annyira vigyázni rá...aztán mikor behal, sírnak hogy most mi van, fel sem tudják tölteni...
-
válasz MasterDeeJay #73628 üzenetére
Hát ez nagyon szép !!! Futtassál rajta egy 3DM99- et lécci ! Esetleg 2000- et, a 2001 az már asszem nem fut le Voodoo3- on - és nem is ad viszonyítható eredmény XP utáni oprendszereken. Ilyen elrendezésű szabályos képmentés kéne, időbélyegzővel - az utóbbi időben már heppem hogy csak ezeket hiszem el maradéktalanul .
Milyen a lap ? Adhatnál linket az ilyen picioccó kínai lapokról, melyik a jobb, melyiket érdemes rendelni ? Pld - [link] - [link] - [link] - ezek jók ?
-
válasz Fred23 #73631 üzenetére
Itt írtam le hogyan célszerű felrakni a 2000- et, nemcsak S3- ra, későbbi gépre is jó a recept. Penről indítva csak a natív USB modulos lap a jó, ami pld még DOS alatt is látja a FAT32- re formázott pent. 939-AM2-I Core2 vagy későbbbi lap.
-
válasz MasterDeeJay #73633 üzenetére
Ok, csak nyugisan, nem sürgős itt semmi.
Olyan kéne, ami a kedvenc házfajtámban elfér, mint a kicsi Zen, QuadChannel lap, és eszi az occó ramokat, akkor építenék Intelből is egy gépet.
-
-
-
-
-
válasz Fred23 #73662 üzenetére
A ritkaságát tekintve occsó, de én pld spec helyzetben vagyok, mivel nincs korhűre betonozás nálam, ezért az AGP 2x képes kártyákból ráálltam a R9xxx, GeF4Ti, GeF3, GeF FX, stb- re, és azokat még olcsóbban kaptam. Az 1GHz Copper kihajtja magát a kártyát, csak lehet hogy a DeusEx kér még erősebb harvert.
(#73664) hege8888 : kompatibilis, nekem legalábbis megy rendesen az AthlonXP-M, desktop lapban.
-
válasz hege8888 #73666 üzenetére
Socket 563?? - ezt hirtelen nemtom micsudi, utána kéne néznem... Az XP-M szériás 462 procik talán érnek annyit, nemtom pontosan mennyiért mennek most, ritkán bukkan fel, nekem van kb 1 kilónyi, de gyűjteményi daraboktól nem válok meg, ez mintha a fogamat húznák sajna
-
válasz MasterDeeJay #73670 üzenetére
Elképzelem, nem egyszerű, én a korlátlan overkill híve vagyok, de azért ilyennel nem biztos hogy próbálkoznék, alapos bemelegítés után sem.
-
válasz FinalCaleb #73685 üzenetére
Miért bővíted ? 2MB cache esetén csökken a tuningolhatóság, 100MHz FSB fölé nem nagyon fog menni.
Amúgy bacsis és Ranagol_5, akikről tudok hogy G5- el rendelkeznek.mod : Ranagol_5 mégsem, az átkerült envagyok- hoz.
[ Szerkesztve ]
-
A felsoroltaknál nem próbáltam. 939- esben régebbi USB modul van, kisebb méretű penekről telepíthető, AM2/AM2+ már simán bármely FAT32- re formázott penről, Intel vonalon pedig a korai 775- ös brand gépeim problémamentesek ilyen szempontól, előtte lutri ill nincs tapasztalatom, mivel azokon csak optikáról installáltam.
-
Biztos igazad van, én csak olyan futólag próbáltam a 939- est, ilyen szempontból. Nemrég telepítettem rá egy XP- t, a DualCore sortesztekhez, optikáról toltam. Arra emléxem hogy régen, amikor még főgép volt, ha bizonyos USB eszközök rá voltak dugva, POSTkor megállt (WD640GB külső vinyó, 16GB pen pld), csak annyi kellett hogy kihúztam, továbbment, visszadugtam, aztán a Win már látta a drivet. Nekem ez úgy jött le hogy a lapon levő USB modulverzió korai, megmakkan tőle, de a Win driver kiegészítéssel már rendben működik.
-
válasz Fred23 #73692 üzenetére
Azoknál asszem nem is nagyon próbáltam, mindegyikben van optika. CDR/RW- ket ingyenesen dobálták utánam, a DVDRW- ket 500 körül vettem, a nemrégiben selejtezésből jött 478/775- ös gépekben is van optika, mind-mind újszerű, remekül olvasnak. Valamint eleve van minden gépemben optika (a Zen- be is tettem), még a 286- ban is, az XT- ben nincs egyedül talán...olyan 70-80 db ODD van itthon kb . Azokról is felmegy mindenféle oprendszer, itthon meg ráérek, kivárom a lassúbb optikai telepítést is.
-
válasz Chris82 #73699 üzenetére
Burkolt hirdetés...kiegészítem , ajándékba keresed, így szabályos. Azért nem töröltem, mert Neked már sok ilyet gyalultam, most átugrom, a következőnél viszont megy az összes törölt darabszám, Moderátornak. A localtopikokba ha benézel, láthatod a szigorítást ott is.
Kettőt már elajándékoztam, a maradék kettő felirata pedig különbözik, gyűjteményi darabok...sajna marad.
Miért nem teszel be a HA- ra egy keresek hirdetést ?, lehet hogy lenne jelentkező, akinek vanA 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
válasz Lalaland #73711 üzenetére
Nem baj ha sárgás, engem pld az nem zavar, retro kinézet. Én használom az X-Fi Fatality front drivet, már ha be van kapcsolva, most olyan másodtartalék, félretro gép.
-
-
-
válasz frescho #73737 üzenetére
Gőzöm sincs, lehet hogy ki lehetne guglizni...nemtom. Ha tippelni kéne, akkor lehet hogy beágyazottként viheti valamelyik régebbi proci, a legnagyobb darabszám címet. Ha azonban a dedikált socketesek közt van, akkor végképp nehéz megsaccolni. Ha retro proci lesz a nyertes, akkor majd visszaváltom a hsz- t ONba
-
válasz frescho #73765 üzenetére
Mivel az x86 is bekerült a témába, innentől nálam pont aktuális, már hozzá is röffenek.
A K5 ráadásul már saját tervezés. Zseniális volt az AMD- től a megalkotása. Az első Pentium kategóriájú procim volt anno, a PR133. A PR166- ot már lemértem 100/117/131 MHz- en. Előkerestem egy PR100- ast is, ebben állítólag még fejletlenebb a core, bár a Wiki szerint nem, mindegyik K5 azonos maggal készült, mindegy lemérem (küzdelem az iP100- al).
A Cyrix- et is említetted, az M-II PR300 príma eredményt produkált a tesztsoromban (a gyenge FPU nem nagyon zavarta, úgy néz ki), most előszedtem egy IBM feliratos 6x86MX PR300- at. Itt viszont Wiki szerint is van eltérés a magok között, az M-II átesett valamiféle optimalizáláson.
Aztán a K6 sorból a K6-2/K6-2+/K6-III+ már lemérve, A sima K6-III még hátravan, de most egy konvencionális K6/200- ast készítettem elő, ebből a szegmensből.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
válasz Bile Demon #73771 üzenetére
Nem kerestem vissza, de akkor Te voltál, aki mondta hogy a sima 100- ast is meg kéne mérni ?
-
ALL + @Bile Demon kiemelt címzett
Akkor nézzük a tesztsorozatba betervezett legkisebb órajelet - 100MHz- esek triumvirátusa lett. Lemértem a K5PR166@100- at már régebben, most pedig az iP1/200@100- at és a K5PR100- at, utóbbiról még nem volt fotó, így lőttem :
Drámai küzdelem alakult ki az alsó szegmensben . A szépen gyarapodó táblázatból, egymás mellé másoltam ezen 3 procit, a szemléletesség kedvéért :
Látszik hogy a K5PR166 @100MHz órajelen valóban többet hoz, mint az eredendően 100MHz- es testvére, tehát valóban történhetett faragás a magon. A K5PR100 pedig egész jól ott lohol az iP1/100 nyakában, nem csalódtam benne, nagyon-nagyon komoly chip lett ez akkoriban az AMD részéről. A PR166 @100- on pedig le is nyomta alaposan az iP1/100- at.
Ilyen alacsony órajelen a 3DM2001 már nem ad összpontot, lefut a teszt, de a CarHigh már nem értékelhető, a többi részeredmény viszont használható. N/A szerepel a cellában, de a DragonLow/Nature resultok bekerültek a megfelelő cellákba.
Képmentések :Win alatt már rezeg a léc, de érdekesség hogy az NPRQuake1 még mai szemmel is játszható 100MHz- en is, olyan jól van optimalizálva, valamint a R9800 is besegíthet rendesen. DOS alatt pedig sok-sok game elmegy még a 100MHz- es clubban is...
[ Szerkesztve ]
-
válasz DarthSun #73775 üzenetére
Következő versenyző. A 200- ast terveztem be, de aztán inkább a 300- as mellett döntöttem. A leggyorsabb sima K6, és már 2.2V- os. Amúgyis a procik abszolút teljesítménye a cél, amit még mérsékelt, 24/7 tuninggal visznek. Így hát egyből @3x112- re lőttem be, melyen stabilnak is bizonyult. Annyi hogy a 200- as felirata szebb, ennek kicsit kopott, baloldalt, de lényeg a jó működés.
Táblázat ismételten frissítve.
Itt azért már van egy kis ébredő erő, talán éppen beléphet a középkategóriába, a timedemok furcsán gyorsak lettek a 100MHz- esek után. Mellémásoltam megint 3 hasonló súlycsoportot, az órajelek és a pontok alapján lehet kalkulálgatni.Magasabb FSB- vel megközelíti a K6-2- őt. Mellétettem a meglepetés M-II- őt (alacsonyabb órajel, meglepő pontszám !), valamint az iP1MMX- et, melyen látszik hogyha nagyobb órajelen menne, befogná/megelőzné a bandát, de hát frekiben ennyit tud.
-
válasz Bile Demon #73784 üzenetére
A166MMX- ből van szorzólockos ? A 233- asból van egy beépítve, a másikat meg nemrég teszteltem, egyik sem lockos.
-
Érdekes hogy akkor a 233- ast nem lockolták be. 2.5/3/3.5x- ös szorzókkal is futtattam nemrég a tesztjeimben, a táblázatban is szerepelnek az eredmények.
-
Lehetséges, de én nem tapasztaltam még/vagy nem tűnt fel, nem futottam bele. Retroként lett csak, talán 200- as volt először Acorp lapban, valamennyit tuningoltam azon is, de a pontos részletekre ott már nem is emlékszem. A beépített 233- as 252- re van állítva AsusP5A-B- ben (3x84, de azt majd átlövöm 2.5x100 vagy 2x112- re), az Epoxban is 233- as járt most, a korábban említett szorzókkal. Amúgy mindegyik S7/SS7 proci vette a tesztek alatt, a nem gyárilag specifikált szorzó/FSB kombinációkat. Mindíg tanulok valamit, eddig azt hittem hogy mindegyik unlockos, az Intel féle 1.5/3.5 fordítóról sem tudtam...csak az AMD 2/6- ról.
Pld az utoljára tesztelt K6/300 is 4.5x szorzós, a gyári ajánlás szerint, én pedig 3x112- őn hajtottam.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz zotyesz66 #73818 üzenetére
Nemrossz lap, bár az IDE csatik útban vannak egy szélesebb VGA esetén.
(#73819) Czo : ALi- ból az Asus P5A(A-B) ver1.03, felette is jó, csak a +os procik belassulnak, Epox- ból meg az MVP3C2/G2 melyek problémamentesek. A G5 is ok, de kevésbé tuningolható. A PCChips M577- et lehordták sok helyen, az ugye majdnem noname féle, nekem bevált, abban például megy a R9800Pro, ALi- ban el sem indul. Persze ez szűkebb felhozatal, az SS7 része a minőségi dolognak. És jellemző rá hogy szoftveresen nagyon speciális recept kell hozzájuk, de ha be vannak lőve rendesen, semmi gond.
Későbbi, korábbi lapokról is elég jók a tapasztalataim, ami működőképesen került hozzám, tökmindegy hogy neves vagy noname, jól használhatónak bizonyult. Viszonylag kevés is, ami megpusztult közülük. Volt egy brand lap RIP, három pedig ami hibásan érkezett (az egyik procigyilkos sajna), ezekre emléxem hirtelen. Az M577 FET- je pedig rossz proci miatt égett el, de szívós a lap, kicseréltem az égettet, aztán fel is éledt, szerencsére más alkatrészt nem vitt el a füst.(#73817) hege8888 : SS7- ezni szeretnél, mennyi gyakorlatod van benne ?, ha nincs vagy kevés, akkor készíts ki nyugtatót. Bár leírtam már a részletes receptet hozzájuk, de a szoftveres része csak a nem korhű verziókkal ok, korhű esetén, Voodoo2/3 ajánlott, ahogy fentebb is említve lett.
-
Hello !
De jó hogy újra itt vagy. A fő SS7 szakértő . Amúgy éppen pont egyszerre gondoltunk, írtunk a +os lassulásról.
Az SS7 tesztekhez főleg a Te régebbi tanácsaidat gyűjtöttem csokorba. Most a R9800Pro- val tolom, bár akik a korhűség mellett vannak...nekik nemigen tetszikA 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Ebben már van is 2 info, amiről nem tudtam, vagy nem emlékeztem...
Az M577 viszont AT formátum, de AT/ATX táp is, ebben megy R9800Pro. Igaz a chipre AGPPro van írva, lehet hogy nem csak kamu felirat.(#73828) Hosssszu : nemgond, én már min 1 éve tesztelgetem az SS7 procikat , igaz voltak benne kényszerű szünetek, mikor más ment a próbaállomásra, meg a füstölés, ja és a kezdeti kísérletezgetés, mire megtaláltam a megfelelő hardver/szoftver/driver seteket, melyekkel a R9800Pro is stabil az Epoxban.
-
A bizonyíték az FX5900XT- dre (a korabeli versenyből), amit kerek 5 pöttyel sikerült túlszárnyalnom [link] - , erre azért vagyok büszke, mert Fenyő mestertől elhódítottam a dobogós 3. helyet - ego off
szerk : igen, az Amptron nevéről is tudtam, a BIOS frissítéskor láttam hogy ezen a néven is fut, és ua a BIOS is kell hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Hosssszu #73831 üzenetére
Bírják ám ezek, nem akartam "ijesztgetni", nálam csak egy eleve rossz (melyről nem tudtam hogy zárlatos) K6-2 miatt föstölt el az egyik FET, de Frescho megmondta hogy mivel helyettesíthető, így most egy 65W- os példány van rajta. Ha jó a procid, akkor nemigen jöhet a füst...
Mondjuk érdekes, nálam úgy elégett kb 3 mp alatt, mire levágtam az elosztó kapcsolóját, hogy még 1 hét után is éreztem az amperszagot a szobában, ennek ellenére semmi más nem hibásodott, a kártyák, RAMok, táp is megúszták.Kössz , PentiumD- ben még nem próbáltam, @4GHz- es Prescottal - asszem ez a legnagyobb resultom vele - 19574 .
[ Szerkesztve ]
-
válasz Hosssszu #73836 üzenetére
Szívós lap az M577 ezekszerint, ja. Itt már a csere után, a jobboldali FET a fotón, vígan ment tovább egy 500- as K6-III- al.
Jobban nem simítottam el az ónt, mert a hűtőzászló annyit hőt vont el, hogy már majd megolvadt az egész pákám, lényeg hogy jó lett.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Jobb, dehát azért SS7- el elég nehéz kihajtani, vagyis inkább úgy mondanám hogy a valós teljesítményének kis töredékét, minél nagyobbra kihozni.
Ákossal nemtom mi van. Amíg fent volt, néha szoktam üdvözölni, pld vmilyen ünnepre. Telszáma (ha nem vátozott meg) megvan még az előző telómban, elvileg tehát tudnék beszélni vele.
-
válasz KROK640 #73840 üzenetére
Az anno szerencsés példány lehetett, nálam a tesztelésre használt 233- as megy 285- öt(3x95), viszont 280- on(2.5x112- őn) jobb eredményt hoz, a magasabb FSB jelentős előnyt ad, főleg az ilyen relatíve kisebb órajelű HardRetro prociknál szembetűnő a gyorsulás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest