Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz envagyok #98662 üzenetére

    Hogy a System Commander miert hasal el, azt nem tudom, soha nem hasznaltam. Hibauzenetet nem ir?

    A 9x-es Windowsok a Me kivetelevel teljes erteku DOS-t tartalmaznak (a ME-be is visszarakhato, de a visszarakas modja nekem nem tetszik). Nalam is ugy van (es volt anno is), hogy a BootGUI az 0, es 3 bootmenum van, Windows; DOS XMS + EMS; DOS XMS a default meg a Windows. A Windowst meg egy "win" inditja, az autoexec.bat-ban. Ha a COMMAND.COM-ot disassembleled, akkor nem csak az derul ki, hogy az egy EXE, hanem az is, hogy konkretan a COMMAND.COM inditja el a WIN.COM-ot. Szoval, teljesen valid megoldas, kikapcsolni ezt a featuret es kezzel inditani a Windowst, ha kell.

    Kerdeztem is, amikor eloszor felvetetted, hogy dual bootolni akarsz DOS-t es Windowst, hogy miert?

    Egyebkent is, ha a Windowsod FAT16-on van, akkor az F8-as menube, berakhato a korabbi MS-DOS inditasa, amihez csak fel kell masolni a gyokerbe az IO.SYS-t, MSDOS.SYS-t es a COMMAND.COM -ot .DOS kiterjesztessel, majd bekapsolni a MultiBOOT valtozot az MSDOS.SYS-ben.

    De szerintem a legkenyelmesebb megoldas, hasznalni a 95/98 DOS-at is DOS-ra, mert ugy lesz FAT32 tamogatasod, ha toltessz be LFN drivert, akkor a Windows alatt ablakban futo LFN kepes DOS appok (pl. VC meg pl. az UNRAR) meg a commandok is LFN kepesek lesznek, tehat, kb. megkapod mind a 2 vilagot.

Új hozzászólás Aktív témák