Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz envagyok #92731 üzenetére

    Van neki autoexec.dos -ja, amit akkor futtat le, ha "quit to ms-dos" modon lepsz ki belole. Oda szoktak berakni magukat a Windowsos telepitocsomagjai azon cuccoknak, amik nyujtanak DOS tamogatast.

    Tehat azt mondod, ha a 931-es OPTi van benn, akkor nincs idegen eszkoz? Milyen gep/BIOS? A 931 mar biztos, hogy PnP, azt mindenkeppen meg kene talalnia a Windowsnak, mert o akkor is el kellene vegezze a PnP enumeralast, ha a BIOS nem csinalta meg. Van egy "Unknown Devices.exe" cucc (felraktam ide), ott meg lehet nezni a hardverazonositokat. A PnP kartyaknak van egy azonositoja (3 karakter a gyartonak es 4 karakter az eszkoznek), a PnP eszkoz felderites ezeket olvassa ki, majd a Windows ezek alapjan talalja meg a drivert. Ha belenezel az 931-es kartyahoz valo SND931P.INF -be, akkor ott rogton latod is az elejen, hogy a "OPT" gyarto 9310 cuccahoz pl tartalmaz drivet ez a drivercsomag.

    Nezd meg elso korben, hogy ez a program milyen idegen eszkozoket lat, illetve amiket lat, azoknak mi az azonositoja.

    Mert alapvetoen, ha a gep egyaltalan nem lat ismeretlen eszkozt, akkor nem sikerult a PnP eszkozfelderites. Mintha lenne ehhez is valahol valami kapcsolhato pipa, illetve, tud segiteni a BIOS, ha a PnP OS Installed-et NO-ra rakod.

    Ha van ismeretlen eszkoz, de nem jo hozza a driver, akkor elvileg hulyeseg jon ki a hardverazonositonal, ilyet okozhat az, ha megserult a kartyan az a ROM/EPROM/valami ami ezt az infot tarolja (ugyonez a cucc tarolja azt is, hogy milyen tipusu eroforrasbol mennyire es miket fogad el az adott eszkoz), de okozhatja akar koszos slot/kartya is (kontaktspray?).

    Ha pedig crash van mikozben hasznalni kene az eszkozt, akkor megint lehet, hogy serult az eszkoz, de konnyen lehet koszos a kartya meg a slot is. Hany ISA slotod van? Probald a buszvezerlohoz (ha ez valami Pentium, akkor a chipset a buszvezerlo) legkozelebbi slotba rakni.

Új hozzászólás Aktív témák