Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolt501

    nagyúr

    Kísérlet képen feltettem a gépre egy Windows Server 2008 R2 64Bit HUN SP1 verziót, és meglepően jók a tapasztalataim eddig, mint ismert ez a Win 7 rendszerén alapszik, de annál lényegében egy hálózati kiszolgálásra tervezett verzió, ami számomra fontos volt.
    Szerencsére az általam használt egyéb programok is tökéletesen működnek rajta (1 kivétellel mégpedig az általam előfizetett Norton IS 2011 mert ez nem hajlandó erre települni és ezt meg is indokolja hogy miért).
    Nos a lényeg hogy iszonyat stabilan fut a gépen a szerver program, stabilabb mint a Win7 és arról nem is beszélve hogy lényegesen kevesebb erőforrást is igényel, a legrosszabb esetben is beérte 1GB rammal ezt úgy hogy 4 alkalmazás futott és 3 szolgáltatás 500 ki és bemenő kapcsolattal, ez a memória fogyasztás akkor ugrott meg amikor elindítottam a távoli asztal szolgáltatást, ekkor olyan 1,3GB volt a memória használat.
    A processzor használat is nevetségesen alacsony távoli asztal nélkül átlag 1-5% között mozog a processzor terhelés, amikor a távoli asztal is fut ekkor már 10-15% a terhelés.
    Szóval aki csak szerverként plusz 1-2 extra dolog annak érdemes ezt is kipróbálni, mert látványosan stabil és gyors.
    Kipróbáltam a legújabb Linux verziókat is (Ubuntu, Opensuse) de nagyon nem nyűgöztek le, lényegében szenvedett tőle a gép fölleg az Ubuntu nem tetszett neki, többször kifagyott és lassú volt, no meg valami ok miatt lényegesen jobban terhelte a gépet mint a win szerver.

    Nagyon elgondolkodtam rajta hogy lehet hogy összerakok még egy ilyen gépet ami csak szerverként lesz használva. és egy ami csak melóra.

    ''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Új hozzászólás Aktív témák