- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz orion1025 #10983 üzenetére
Valóban az ember a látvány miatt csinálja ezt elsősorban. Nálam a belső szűrő kilőve emiatt. A külső elfolyása elrettentő, de úgy hiszem nem nagy a rizikó. A tömítések inkább tisztításkor mehetnek tönkre, vízáramoltatás közben úgy gondolom nem kapnak nagy terhelést. Ettől függetlenül átgondolom egy lekapcsoló elektronika megépítését, a vákuum effektus persze ekkor is él, szóval ha folyik akkor hiába kapcsol le. De ez könnyen megoldható a szívó oldalon egy apró lyukkal valamivel a vízszint alatt, így a vákuum megszűnik, ha elfolyik valamennyi víz.
-
sellerbuyer
őstag
válasz orion1025 #10983 üzenetére
Sorban:
Azért az nem teljesen mindegy mi és hogyan bontja le a nitrátokat
Tökéletesen mindegy. A kulcsszavak: növények, rendszeres, lelkiismeretes és elegendő mértékű vízcsere(!). Ennyi.
Egy belső szűrőt meg dugdosni kell, hogy ne látszódjon
Ha betartja valaki, amit írtam a növényekről, nem kell dugdosnia semmit, mert eleve nem fog látszódni.
Egy belső szűrőt meg dugdosni kell, hogy ne látszódjon és ne legyen szem előtt ha rá van nézve az akváriumra.Nálam már csak ezért a belső szűrő nyert, ezer meg egy érv mellett.
Most akkor mi van?
Aki komolyan gondolja az úgy is utána olvas erre szakosodott fórumokon
Erről már leírtam a véleményem és azt, hogy mi a helyzet. Ha ott olvas utána vki, csak annyit tud meg belőle, hogy minél drágább cuccot kell vennie és minél többet, merazjóneki (meg a kereskedőnek, aki üzemelteti az oldalt!).
A szűrőanyagokat pedig nem kell cserélgetni, elég néhány havonta átöblíteni
Á-á. Tévedés. Az összes szűrőanyagot cserélni kell, merthogy elfárad, eltömítődik (pl. aktív szén), ill elfogy. Ha ennyire nem értesz hozzá, nincs tapasztalatod, szerintem ne írj akkor a témáról.
Amik fel lettek sorolva, na azok a "szűrőközegek" pont nem érnek semmit...
Leírhatnád, mi ér, hadd okosodjunk. Fentiekből már kiderült, mennyire értesz hozzá.
Víz tisztaság ügyileg pedig egy erős érv: szerintem senki nem akar zavaros vizet lesegetni az otthonában!Ettől persze még lehetnek megfelelő víz paraméterek, na de egy akváriumnál a látvány a lényeg.
??? Írtam én mást? De tényleg erős volt az érv, el kell ismerni... amellett, amit írtam.
Ha pedig akkora hülyeség lenne minden általad említett dolog, akkor miért is válik be néhány tanács a nagyoktól?
Hűha, alapos félreértésekkel vagy terhelve. Ha az a cél, hogy jussunk el Győrből Szegedre kocsival és felhívsz egy autóversenyzőt, azt fogja neked javasolni, hogy hát akkor először is vegyél egy Ferrarit... Természetesen neki véletlenül van egy eladó. Ha felhívsz egy akárkit, azt fogja mondani, hogy vegyél egy Suzukit. Ezredannyi költségből meg vagy, autó ára, benzin, miegymás és eljutottál kényelmesen Szegedre? Az autóversenyző ettől függetlenül jó, használható ötletet adott? Igen és igen... csak épp a gatyád ráment volna tök feleslegesen.
Na ugye, hogy igazam van! Nem? De!Egy belső szűrő pedig szinte nulla lebontást fog végezni...
Ez a fajta szűrés még mindig csak szennyeződés gyűjtésre, meg egy kis aktívszenezésre valóJééézusom, hát te tényleg nem vagy képben. Plíz, kollégák, valaki homályosítsa már fel a srácot, ne nekem kelljen, mert abból megint csak a sértődés lesz a végén! Köszönöm előre is!
Engem konkrétan nem érdekel a halazás
WTF??? Akkor miért osztogatod itt a tanácsokat halazás ügyileg? Tényleg érdekelne.
de ha utána olvasgat az ember annak amit akar, abból ki fog derülni mi az ami neki kell igazából, és a pénztárcája is kevésbé fogja megsínyleni.
Aaaz tuti. A pénztárcája tök lapos lesz és nem tud meg semmi érdemlegeset, valódi tudást a halazásról, csak azt, hogy vegyen jó drága cuccokat, akkor tutira minden fáin lesz. Saját, valódi tapasztalata meg kb. nulla lesz akár évek múltán is.
Na és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy vannak dolgok amik az egyik embernél működnek, de a másiknál nem.
Jaja, nyílván. Náluk nincs ivóvíz, meg csap, meg teljesen mások a vízinövények is, biztosan kékek, sőt belső szűrőt sem lehet kapni, meg lehet, hogy az üveg is másféle arrafelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest