Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz #16514048 #23017 üzenetére

    Nem. Rosszul látod. Ez, amit te mondasz, árukapcsolás. Egy összegért olyan szolgáltatásokat vetetnek meg veled csomagban, amelyekre nincs is szükséged! Az egylicences program 25,39 € havonta, ami több mint 8000 Ft mai árfolyamon. Nekem mondjuk a Photoshop+Illustrator+After Effects kell, ez a három havi 24 000-be kerül, mert nincs olyan konstrukció, ami kedvezményesen összeválogatott 3 szoftvert tartalmazna. Vagy előfizethetek az All Apps kontrukcióra havonta 101 €-t. És például az After Effectsnek nincs alternatívája, ha már itt tartunk, vagy ahogy a másik példámban is szemléltettem: ingyenes DAW nem létezik! Ha már a Photoshopot mindenki kényszeresen hasonlítgatja a használhatatlan Gimp-hez, amit újra csak leírok: nem lehet használni.

    A hobbi nem azt jelenti, hogy beéred gagyi képekkel, hanem azt, hogy nem ebből származik a jövedelmed, de mint művész érdeket vagy benne, hogy legalább olyan jó munkákat adj ki a kezedből, mint az, aki ebből él. Ha már se így se úgy nem fizetik meg a művészetet, legalább legyen meg az eszközöd, hogy kifejezd magad. A Gimp erre alkalmatlan, az Inkscape Illustrator helyett dettó. Van persze CorelDraw, de az ismét fizetős.

    Nem. Ha valamirevaló munkát akarsz kiadni a kezedből, szükséged van professzionális eszközkre. Amit – ismét mondok – régebben használt szoftverként vagy akciósan kedvezményesen meg lehetett venni, vagy kisírni karácsonyi ajándéknak, kizsarolni főnöktől. Előfizetést senki nem vesz neked, és újra mondom: ez a konstrukció nem rugalmas, pont úgy vannak belőve az árak, ha magad szeretnél összeválogatni vagy 3 szoftvert, akkor nagyon ne járjál jól.

    Na, részemről ennyit a témáról, úgysem fogjuk itt megváltani a világot.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák