Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • New Hewkas

    csendes tag

    Sziasztok!

    Mint a "Milyen merevlemezt vegyek?" topikban említettem haldoklik a merevlemezem (WD10EARS-00Y5B1 Green Caviar, 1TB 3-5+ éves) és a fórumozók javaslatára az én választásom is egy Toshiba P300-ra esett a választásom, mely remélhetőleg már az igényeknek megfelelő HDD lesz.

    Viszont felmerült részemről egy olyan igény, hogy a több száz gigányi adatot, játékot (amiből még így is szelektálni fogok, hogy csökkentsem az összméretet) nem feltétlen szeretném újra telepíteni. Erre egy informatikában jártasabb ismerősöm ajánlotta az Acronis klónozó programot, ám mivel jelenlegi winchesterem hibás szektorokkal tarkított, így attól tartok a másolás ideje alatt ezek megszakítják a műveletet, rosszabb esetben hozzáférhetetlenné teszik a merevlemezt. Ennek a veszélye mennyire áll fent, esetleg milyen más megoldások léteznek?
    Az adatvesztés egyébként annyira nem lenne érzékeny, mivel a fontosabb adataimat az SSD-n tárolom, OP rendszer (Win7 x64) sem ezen van, így lényegében a HDD-n javarészt minden pótolható, de azért... tudjuk. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák