Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vidual001

    tag

    Szia!

    Linkelek egy képet
    Amint látod két merevlemezem van, előbbi egy Sata1 256GB-os (mára már csak 232GB) Samsung HDD. Ez 10 éve teszi a dolgát, láthatod, nem kevésszer volt ki-be kapcsolva, mégis szuper :D

    A gondom a második HDD-vel lenne. Ő egy Samsung HD204UI, 2TB, 5400RPM - SataII csatis.

    Használtan vásároltam úgy 2-3 éve, egy szerverből hoztam el, ahol kevés ki-be kapcs volt, ugyanakkor gondolom rengeteg adat haladhatott át rajta (20-30 ki-be kapcsolása volt, mikor elhoztam).

    Na most, én ezt pár héttel azután, hogy elhoztam és beüzemeltem BitLockerrel levédtem.
    A windost pedig nagy általánosságban alvó állapotban hagytam, akár 1 hónapon keresztül is (úgy értem, hogy d.u. - este használtam, majd alvó állapot egy fél napra, és ezt 1 hónapon keresztül, újraindítás - kikapcs nélkül)

    Aztán pár napja nem látja semmi.. Hiába nyitom meg BitLockerrel, a windows intéző csak pörgeti a betöltést, aztán fél óra múlva lefagy.. A TC UP fél perc alatt összeomlik, ha rákattintok a D merevlemezre. Aztán most nyögve nyelősen a HD Sentinel-lel sikerült rátalálnom (eddig ő sem mutatta) és 0 a kondi. Viszont ha rákattintok a D meghajtóra, akkor a HD Sentinel is összeomlik.. Egyébként hűvös házban van / volt, 36-37 fok fölé sosem ment a hőmérséklete.

    Fontos lenne nekem, hiszen a 2TB 10%-a hasznos adat volt.

    Van rá mód, hogy valahogy visszanyerjem az adataimat?

    Előre is köszönöm a tanácsodat! :R
    Vidu

    MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

Új hozzászólás Aktív témák