Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Binda

    tag

    Üdv!

    Köszi a választ Dzsekó. Megnéztem a Partition Table Doctor nevű progit. Ugyanaz a hiba mint a TestDisk esetében. Még új MBR-t (igen, ezt akaram) sem bírok rá írni a régi helyére. Hibát ír és visszadob. Ez minek köszönhető? Mint már említettem HDSentinel Smart adatoknál minden rendben van (bár nem tudom, hogy mit kéne nézni, de mind ok, rendben minősítést kapott). Ettől függetlenül lehet fizikai hibája a vinyónak?
    A Partition find and mount progit is ráuszítottam. 20 perc / 1% sebességgel eléggé lassan ment.. és kb 8 óra munka után lefagyott a gép.. :((( Előre számolva másfél nap mire végigmegy rajta, ez normális?

    Liksoft: "Az NTFS nem FAT! Te ebbe a hibába futottál bele, így adatmentésre lesz szükséged. A rendszer inkonzisztens, innen automata progik esélye olyan 30-40 százalék. Ha fontos az adat, keress profi adatmentőt."

    Azt tudom hogy a 2 nem ugyanaz de a többi részét nem értettem :B
    Olyan progikkal néztem rá amikre vagy ki volt írva, hogy miket tud, vagy semmi sem volt rajta. De amelyikre az volt, hogy fat only azokkal nem próbálkoztam. Ha erre gondolsz.

    Mire vezethető vissza az MBR hibája? Illetve hogyan javítható, megkerülhető? Bátyám régen, még amikor megában mérték a vinyókat foglalkozott ilyenekkel és mesélte, hogy voltak progik amikkel át lehetett helyezni az MBR-t. Erről valami vélemény vagy alapból halva született ötlet?

    Mivel a gép mellett alszanak és nem én, ezért nem szoktam éjszakára bekapcsolva hagyani. De pl a Partition find and mount képes lenne az egész terület olvasásával legalább olvashatóvá tenni a vinyót hogy adatokat lementsem? Hibás MBR mellett is? Mint említettem 15%-nál kékhalál hátravette a progit a munkában.

    Előre is köszi :R

Új hozzászólás Aktív témák