Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fixer_SH

    tag

    válasz liksoft #2838 üzenetére

    Szervusz!

    Gondoltam, van valami nyílvántartásotok, hogy melyik gyártótól mennyit javítottatok, mondjuk ez lehet a Ti titkotok, de igazából nem hiszem, hogy túlzottan üzleti titok lenne :-) Csak kiváncsi voltam. Világos, hogy az nem biztos, hogy mérvadó, hogy:
    Quantum 236db
    Maxtor 1275db
    WD 785db
    Samsung 400db
    Seagate 673db

    hiszen nem tudjuk, hogy mennyit adtak el összesen.

    Nyílván a backup a legfontosabb. Azzal igazából az a bajom, hogy mire mentsek?
    Ami fontos, kiírtam floppy-ra, aztán jött a CD, most meg a DVD, de igazából volt olyan CD-m, amiről 1-2 hónap alatt "eltűnt" az adat, valószínüleg a DVD-k között is van amiről eltűnik az adat, hiszen kb. 4-5 év (ha jól tudom) az idő, amíg a DVD-k megőrzik az adatot. Persze ez típus, gyártási körülmény, tárolási körülmény függő. Tehát akkor az ember írja ki az értékes adatait az éppen aktuális "menő" médiára, 3-4 példányban, és lehetőleg ezeket időről időre ellenőrizze, hogy jók-e még.
    Vagy, vegyek mégegy HDD-t, amire tükrözöm az adatokat. Egy nem is elég, mert mi van, ha a tápegység megy tönkre és kinyírja mind a két HDD-met... tehát, kell egy tükör, amire real-time tükröz a rendszer, meg kell egy másik HDD, ami lehetőleg nem rack-en keresztűl, hanem közvetlen csatlakoztatással hetente lementem a tükröt...

    Hm... sorry a nagyon OFF-ért.

    ON:
    Szerencsém volt. Egyik barátom Samsung sp1614N-es HDD-je füstölt... szegény forditva kapott tápot. Illetve magába a HDD-be jól volt bedugva a csatlakozó, de a rackbe könnyen belement forditva is, tehát 12V -> 5V-os ágba. Szerencséjére csak az 5.1V-os védődióda szállt el, mondjuk az csúnyán :-) A GND-től az 5V-os ág felé "néző" Zener volt, amit pótóltam neki, de sajnos nem volt itthon SMD diódám, így normál THT-val pótoltam. A lábait rövidre vágtam, meghajtogattam, szépen néz most ki és ami a lényeg: MÜKÖDIK! Persze a forrasztást hőfokszabályozós pákával csináltam, nem pillanatpákával! :-) Másoltam róla hiba nélkül, gyors volt, nem látom jelét, hogy más is megsínylette volna a 12V-ot. HD Sentinel is 100% teljesítményt, 100% kondíciót mutat.
    Gondoltam megosztom Veletek az élményemet. :-)

    [ Szerkesztve ]

    Debian

Új hozzászólás Aktív témák