- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobil flották
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Ismerős futott bele és kérte a segítségemet, de nem jutottam egyértelműen dűlőre a kérdésben.
Adott egy Acer V5-591G-55DT típusú laptop, amihez vásárolt egy Samsung 980 1TB SSD-t (M,2 (PCIe 3,0 4x NVMe), TLC (Triple-Level Cell), 600 TBW elméleti élettartam). A gépbe beletéve, minden más háttértár kivéve, majd Windows telepítés. Egészen addig nincs hiba, míg fel nem kerül az Nvidia 950M drivere. Mindegy, hogy a legújabb az Nvidia oldaláról, vagy a Windows által feltett driver lesz telepítve, az eredmény ugyanaz: véletlenszerűen kékhalálozik. Neten keresgélve ez egy többek által tapasztalt probléma, az Nvidia 950M és az NVMe SSD nem működik együtt.
Advanced BIOS beállítást próbáltuk, de ugyanúgy kékhalál lett.
Másik NVMe SSD-vel valószínűleg ugyanez(?) lenne a helyzet.
Nem OS-t futtató oprendszerként is ugyanígy kékhalálozna (értelemszerűen az OS másik meghajtón lenne)? Ezt holnap ki tudja próbálni, de érdeklődöm, hátha lesz tapasztalat.
Egyetlen megoldás a nem NVMe ssd használata?
Ramteszt ok, melegedés nincs (játékra is volt használva napi szinten), SSD elvileg oké (HD Sentinel szerint), vadonatúj. Satás SSD-re telepítve a rendszert semmi hiba. BIOS legújabb.
Valaki talált ilyen jellegű problémára megoldást?
Köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz siddis #35621 üzenetére
Köszönöm a választ .
Ezt kipróbáltam azóta, de ugyanúgy kékhalálozott. Ha eltávolítottam az Nvidia kártyát driverrel együtt, a következő restartkor felismert egy 3d gyorsítókártyát (ha jól rémlik, így nevezte), majd egy-két perc múlva a Windows kerített hozzá drivert és amint feltelepítette, az eszközkezelőben megjelent a 950m kártya, 0-60 másodpercen belül kékhalál is lett. Kipróbáltam azt is, hogy a Windows update-et letiltottam, de ettől függetlenül, amint hozzáfért az internethez, jött az Nvidia drivere és a kékhalál. Amíg nem volt internetelérés és csak 3d gyorsítókártyaként szerepelt, semmi gond nem volt. Akár a legújabb Nvidia driver feltevése kézzel, akár a Windows által talált driver feltelepedett, jött is a reboot.
Más kérdés, hogy a tulaj játszana és ahhoz kéne az Nvidia kártya is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- HP EliteBook x360 1030 G3 - i5-i5-8350U/16GB/256SSD//13.3 " FHD TOUCH Bang&Olufsen hang garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga i5-10210U/8GB/256 SSD/13.3"FHD 2in1 laptop garanciás
- Acer Nitro 5 AN515-57-59MV
- ASUS Vivobook X1503ZA i3-1220P(10 mag, 28W TDP) 16/512GB 2.8K 120Hz 600nit OLED 70Wh akku
- Hp Probook 645 G2
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest