Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totog

    tag

    válasz totog #8074 üzenetére

    Tartottam ma egy nagyobb kört. Megnéztem az Arenarecaer Supreme-ot a Pixel-ben, valamint az officeplaza.hu és az irodaszekfutar.hu kínálatát. Ha egy dolgot üzennék a később visszakeresőknak akkor az az, hogy ne bízz a méretekben, specifikációkban, nem úszod meg a kipróbálást, mert a nüanszok nagyon nem mindegyek a végső érzethez hogy most akkor jó benne ülni vagy nem, tartja-e a derekad vagy nem. Az állíthatóság ténye önmagában szintén nem ok az örömre - hiába állítható ha nem jó tartományban vagy ha kattog, miközben egy másik szék állítás nélkül is lehet hogy éppen tökéletes. Minden egyéni, én pl. 185cm és 100kg körül vagyok, lábban erős.

    Arenaracer Supreme: Értem én hogy sokan szeretitek itt ezt, de köszi nem. Tudom hogy van beépített deréktámasz, de a szék egészében ahogy beleülök nem ergonomikus nekem, nem tudok jó tartást felvenni benne. Az irodaszékek után nem tudom elképzelni hogy ebben eltöltsek napi 8 órát. Ettől még másnak tetszhet. :)

    Officeplaza: Több tucat forgószék, végig lehet ülni bennük, kedves és segítőkész kiszolgálás. Itt az RS-sel szemben inkább merryfair székek próbálhatóak ki, mint a Forte, Tune, Wau, meg sok más. Az RS-es antares középkategóriához képest ezek egy fokkal jobbnak tűntek, de mindegyik hibádzott nekem valahol. Az egyiknek a fejtámasza nem elég nagy vagy vacak, a másiknak a deréktámasza, megint másiknak az ülőfelülete nem jó, valamelyiknek a hintája. Legjobban a Wau 2 tetszett (szinte tökéletes), de sajnos nekem túl kicsi (rövid és picit keskeny az ülőfelület) és ez no-go. Amit el tudnék képzelni innen az a Tune, az egy olcsóbb, de ez volt az a szék ami egyik szempontból sem lógott ki nagyon (de több szempontból sem ideális).

    Irodaszékfutár/Pannon-Theta: Szintén sok forgószék, szintén kedves kiszolgálás. Itt főleg Antares székek, de azokból jóval nagyobb választék mint az RS-ben, és itt már jobbakat is láttam. Úgy tűnik az RS direkt az olcsóbb és alsó/közép kategóriáját hozza az Antares-nek, itt viszont a drágább és jobb modellek is itt voltak. 1850 Omnia, Emagra, Flexi Boss, Vertigo, Lexington. Az Ergohuman nekem nagyon nem jött be, a Sitness 45-be beleülve viszont elolvadtam, tökéletesen körülvett és megtartott - csak éppen megintcsak nekem kicsi. Ezek a 150-220 közötti székek mintha egy fokkal jobb minőségek lennének, mint amiket fentebb leírtam. Az Omnia nem rossz de picit kevéssé tart derékban és könnyen lecsúsztam róla, a vertigo/flexi boss pedig nem voltak annyira kényelmesek. Tökéleteset szintén nem találtam, de végül úgy ítéltem meg, hogy az Emagra X5 az, amire leginkább elmondható hogy jó testtartásban tudok rajta ülni és jól tart/megtámaszt, plusz nincs kizáró ok a méretek és állíthatóságok terén. Ez persze meg 110kg-ra van méretezve - de van rá 5 év gari. Még alszok rá egyet, de szerintem én itt abbahagyom a keresést.

    Most kéne egymás mellé rakni a Unique Tune-t és az Emagrát. Az Emagra nem lesz kétszer olyan jó a majd' dupla ár mellett, de a gari miatt végül szerintem maradok amellett. Csodát azért továbbra sem várok egyiktől sem.

    Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock

Új hozzászólás Aktív témák