Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Pitti11 #9113 üzenetére

    Az esetek többségében nem a PIMAX hardvert fikázzák (bár amint látom azzal is akadnak gondok), hanem a szemléletet, ami mögötte van.
    A mobil forradalom óta a kis kínai gyártók szokásává vállt, hogy megjelennek a piacon mindent überelő hardver specekkel tized áron, mert rájöttek, hogy van egy vásárlói réteg, ami nem lát tovább a hardver ár / teljesítmény mutatójánál.
    Ezek a cuccok aztán rendre csalódást okoznak, mert hamar kiderül, hogy a hardver önmagában mindenféle support nélkül semmit sem ér. Ráadásul az opensource fejlesztésekben sem lehet bízni, mert mire kialakulna egy modder közösség, a hardver már el is tűnik a piacról, mert a kínai gyártó pár tízezer eladott darab után már az új verziót tolja.

    A PIMAX most ugyazent vezeti be a VR-ba: veszik a piacvezető hardverek paramétereit, megszorozzák kettővel, a supportot meg elintézik annyival, hogy "steam VR kompatibilis".
    Aztán mire az a pár tízezer vásárló feleszmél, hogy az egyedi felbontás, egyedi fov, egyedi tracking, nem létező supporttal milyen kompromisszumokat jelent a gyakorlatban, a PIMAX már a 16K modelt reklámozza, az előző generáció meg el van felejtve a felhasználóival együtt.

    Ettől még persze lehet rá esély - még ha kicsi is - hogy a PIMAX8K sikertermékké válik, de szvsz amíg ennek nincs kézzelfogható jele, addig jobb kivárni.

Új hozzászólás Aktív témák