- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BClone91
csendes tag
Most megpróbáltam a compression-nál a non-ra állítást és úgy néz ki hogy most jó. De még csak 1-2 olyan részt néztem meg ahol eddig minden próbálkozásnál megakadt a film, de most átment simán azokon. Köszi a segítséget és bocsi a sok kérdésért még kezdő vagyok xD
-
tomyka74
senior tag
üdv!
olyan kérdésem lenne,hogy Ati HD 4850 512mb videokarim van és ugye össze van kötve 1.3 HDMI kábellel a 3D led tv-vel. Lg 42LW4500!
na most ha 3D filmet nézek akkor van ahol a kép olyan szellemképes, és nemtom belőni a tv-vel,hogy teljesen tökéletes legyen!
mi lehet a gond? lehet 1.4-es kábel csere megoldaná? -
-
GEO001
aktív tag
válasz tomyka74 #704 üzenetére
A VGA-d a normál full HD-t tudja kiadni, tehát csak a rippelt konténeres 3D filmeket tudod így indítani, de gondolom ezt már te is tudod (hsbs, htap). A szellemképes effektre próbáld meg a következőt. Az input bemeneti listán a hdmi portot, ahová a PC-d kötve van nevezd át/állítsd át PC-re. Nem valszeg a kábel hibás. Esetleg a 3D lejátszás közben a Q.Menüben tudsz szabályozni a 3d megjelenítés bizonyos paraméterein, így a 3D mélység és 3D nézőpont között. Ezeket is megnézheted milyen jelenlegi beállítás van érvényesítve. Továbbá fontos még a 3D térhatás kétszemnek szént információ küldése szempontjából a nézési távolság helyes megválasztása is, tehát a 42" -nál azért kb. 2 m-ről érvényesül, áll össze a 3D-s kép teljesen csíkozódás, elmosódás nélkül, valamint fontos a függőleges pozíció, tehát ágyból nézve a falra függesztett kijelző nem nyújt 3D- s hatást megint csak.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
BClone91
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy amikor 3D-s filmet nézek akkor valamiért beakad a kép, a hang megy tovább és egy 1-2 másodperc múlva a kép is odaugrik ahol a hang van és minden megy tovább. Eddig ez csak az animácoós felmeknél jelentkezett, rendes filmeknél nem. Észrevettem hogy amikor gépen lejátszom SBS-t akkor azoknál a jeleneteknél ahol megáll a TV-n ott van egy kis képhiba de a gépen csak egy kis pixelezés látszik, de rendesen megy a kép a hanggal együtt. Próbáltam az fps-t is állítani de az sem oldotta meg sajnos a helyzetet . nics valami program amivel valahogy át lehet kódolni valamilyen formában? Nem tudom hogy az ilyen hibákra ahol effektív a videóval van gond ott van e valami megoldás de hátha. Azt még nem próbáltam hogy .ts-re átmuxolni de sztem ugyanaz lenne az eredmény . És mint mondtam ez a hiba valamiért az animációknál van, vagy legalább is én csak azoknál tapasztaltam. előre is köszi a segítséget.
-
gulyasa
őstag
Mivel nem találtam külön "Milyen asztali blueray lejátszót...?" jellegű topikot, itt kérdezném, hogy tényleg, melyik asztali 3D BD lejátszót ajánlanátok a "best-buy" kategóriában?
Egy LG tévém van, a SIMPLINK és a márka miatt először az LG BD660/670-re gondoltam volna, de egy-két helyen olvastam, hogy azokkal sem minden fenékig tejfel...
Szóval egyéb ajánlatokra is nyitott vagyok.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
GEO001
aktív tag
Legegyszerűbb a mkvtoolnix -al compression nélküli demuxolása, az valszeg megoldja problémát.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
veterán
hi all!
Tud nekem valaki segíteni abban, milyen 3d-és szemüveget érdemes venni, igazából nem TV -hez kell, hanem a moziba a 3d-és filmekhez szeretnék venni egy szemüveget, mert amit a moziba adnak azok nagyon suxok.
THX!
3njoy the Lif3
-
BClone91
csendes tag
Sziasztok!
Mivel elsőre nem kaptam választ ezért kísérletezgettem kicsit (egyenlőre nem sok eredménnyel). De az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a m2ts és .ts kiterjesztés között? -
veterán
köszi a segítséged, igazából az a bajom velük hogy multkor pl: félig törött szemüveget kaptam csak már későn vettem észre meg tiszta dzsúvás volt, ez nem először fordult már elő és inkább úgy vagyok vele, veszek egy normálisat magamnak és azt fogom használni a mozikba a 3d-és moviek-nál.
Ez egész pofás és árban sem drága viszont, miért kell polarizált legyen, illetve ez passzív 3d tv-hez van, jó nekem moziba a passzív ?
THX!
3njoy the Lif3
-
GEO001
aktív tag
Korábban én is találkoztam ezzel az undormánnyal a moziban én is a sajét TV szemcsit viszem már el.
Igen, csak a passzív megoldással használható, lineáris polárszűrős szemüveg jó ehhez a technológiához. Amit linkeltem, ahhoz képest természetesen vannak olcsóbbak is ami a célnak ugyanúgy megfelel, csak rá kell keresned."Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
zsoltika29
tag
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni.
2D-ben nagy nehezen sikerült a juddert vagy mit kiküszöböli.
Lecseréltem a gépem kétmagosról négymagosra /AMD FX 4100 QUAD, Nvidia GTX 550 Ti. van 1.4 hdmi, LG50PX950 tudja a 24p-t/
, ami már nem mondható olyan gyengének. A half sbs-k lejátszását Splash Pro-val megoldottam szép folyamatos a kép.A gondom a BD3D-vel van. Próbáltam a PowerDVD-vel, a TotalMédia 5-tel ezek a programok lejátszák ugyan, de az a mozihatás a szépen simán mozgó képek a gyorsmozgásoknál el maradnak.
Nem tudtok ajánlani egy olyan programot, ami kezeli 3D-ben a motiont , mozgásjavítást?
-
GLOCK34
aktív tag
válasz zsoltika29 #719 üzenetére
Én még nem találtam olyan programot ami kompromisszum nélkül lejátszaná. Kiírom lemezre és asztalin lejátszom. Ami butítva van azt nem is tartom meg,mert sokat romlik a minőség. Adatlapomon megvannak a hardverek és ezzel sem boldogulok,nincs meg az a minőség ami elvárható.
-
GEO001
aktív tag
válasz zsoltika29 #719 üzenetére
Nem hiába, a formátum nevében is benne van a kezelhető megoldás, BD player (3D) lesz csak tökéletes.
-
SilverToM
tag
Sziasztok!
Tudom nem teljesen a témába vág, de hátha tudtok segíteni, amit előre is köszönök!
Nem túl erős szemüveget kell hordanom, hogy távol is élesen lássak. Ennek is köszönhető, hogy nem rohantam hanyatt homlok a mozikba 3D-s élményekért, de két héttel ezelőtt gyanútlanul elmentem moziba egy kedves lánnyal, és teljes megdöbbenésemre a jegy kezelő a kezembe nyomott egy szemüveget....nem tudom mennyire néztem ki furcsán a szemüvegemen még egy szemüveggel, de hogy kényelmetlen volt az tuti....igazából a rendes szemüvegem nélkül is....
A közeljövőben 4-5 számomra fontos és értékes film érkezik majd a mozik vásznára, és szeretném őket a lehető legkényelmesebben nézni....vennék egy kényelmes 3D-s szemüveget, vagy ami a legjobb lenne, egy szemüvegre szerelhető "betétet" tudnátok ebben segíteni?
Hálás köszönet! -
Gergoe 007
csendes tag
Sziasztok,
Bár a topic nagyrészét átolvastam , de sajna úgy tűnik eddig hasonló gondja nem volt eddig senkinek se .
Nos vettem egy LG 47LW5590 tv-t a HTPC-m hogy alkalmas legyen a 3D tartalmak lejátszására kapott egy SapphireHD6670 típusu videó kártyát.
feltettem neki a legújabb Catalist-ot .
A PowerDVD11-ben amikor elindítok bármit egyrészről a kép körben kap egy kb 5cm es keretet, továbbá a kép mintha vibrálni kezdene.
SBS-nél is valamint eredeti 3D bluraynál is ez a jelenség van...
HDD-n keresztűl a TV teljesen rendben lejátsza (mkár amit feéismer és nem fagy le)
PS3 keresztűl pedig az eredeti lemez is megy rendesen ....
Csak hját pont ezért van a HTPC-m hogy ilyen dolgokat ne külömböző helyeken keljen lejátszani hanem mindent egy helyen...Szóval mit tudtok javasolni progit ami megszüntetheti ezeket a jelenségeket...
Segítségetek előre is köszönöm -
zsoltika29
tag
Most nézem, hogy LED 3D tv-d van nem is a legolcsóbb kategóriából.
Azt hittem, hogy plazma tv-n vannak ilyen gondok csak, mit a sima lejátszás.
Nem igaz, hogy nem tudnak egy normális szoftvert kifejleszteni,ami jól játszik le mindent.
Egy olcsó asztali LGBD660 most csak 32 e. + ajándék 3d BD-vel, meg jól viszi a dolgokat.
-
52a52a
tag
válasz zsoltika29 #728 üzenetére
Olyan software még nem született, sajnos
-
Moszy
tag
adott egy Asus hdrp1 + LG 55LW5590 páros.
Több filmel tesztelve (mkv) sem hajlandó a TV 3D módba kapcsolni .
Mit kellene állítanom ?mert ez így jó
-
Kumite 74
csendes tag
Sziasztok. Az én problémám is ugyanaz mint Moszynak, csak annyi különbséggel hogy a tv lw 5500.Nem igazán tudok mire gondolni, Külső hdd-n müködik, de média lejátszórol hdmi-n nem tudom átváltani 3d-re,Asus hdp-r1. Firmware mindkettőn a gyári.Előre is köszönöm a segítségeteket
-
gulyasa
őstag
Moszy & Kumite:
Távirányítón "3D" gomb...Magyarázat: HDMI 1.3-al csak manuálisan kapcsolható be a 3D.
Nálam a WD Live-al is csak úgy működik.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
GEO001
aktív tag
válasz Kumite 74 #738 üzenetére
A firmware frissítés nem fog segíteni rajta, a médialejátszó kimenetét kell megnézned- mint ahogy gulyasa -is említette, ugyanis a TV nem kap erdeti forrás jelet, ami alapján érzékelné a formátumot..
-
mbaker
tag
Helló!szeretném a segítségeteket kérni!Vettem egy 3d projektort szemüvegekkel és csak azt nem tudom,milyen multimédia lejátszót vegyek!!!Olvasgattam minden fele és még nem tudok semmi biztatót.Esetleg tudtok megbízható készüléket ajánlani?nagyon köszi előre is!
-
Lillian
csendes tag
Sziasztok,
Szöszi kérdés... csak 3d-s tv-vel lehet 3ds filmet nézni? Nincs olyan program, ami gépről indítva lejátssza és átalakítja a 3d-s filmeket egy egyszerű szemüveggel (amit a moziban használnak) látható?
Tenkjú
-
GEO001
aktív tag
A 3d-s tartalmak megtekintéséhez mindenképpen arra alkalmas megjelenítő eszköz (TV, monitor, projector) szükséges, ezekhez tudod használni a "mozis" szemüveget, de ehhez a szemüveghez csak a passzív technológiát alkalmazó készülékek a megfelelőek.
-
GEO001
aktív tag
"Megbízható készülék"- re mindenki az általa használtat fogja ajánlani, pl én HD DUNE-t javaslom.
De érdemes lenne olyat keresned, ami már/fogja támogatni pl. a BD3D ISO-kat is, vagy esetleg BD player van benne, természetesen 1.4 hdmi -vel alapvetően megtámogatva.[ Szerkesztve ]
-
GEO001
aktív tag
Sztem igen, bár azért van ennél olcsóbban is lejátszó, de nekem ezzel van tapasztalatom és mindenevő, kivéve a BD3D iso-t, de azzal még a többi payernek is gondot okoz.
-
chris501
csendes tag
Sziasztok!Nekem a következő lenne a problémám.Toshiba 40TL868 készülékem van külső vinyóról akarok 3d filmeket lejátszani de az sajnos nem jön össze.mkv formátumú sbs-t szerettem volna,de vmiért nem engedi bekapcsolni a 3 D-t.Elvileg automatikusan kellene átváltania ha felismeri,de nem.Maunual sem engedi sehogy sem bekapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest