Új gyorstöltési szabványokat mutatott be az Oppo

A SuperVOOC Fast Charge 2.0 mellett a vezetékmentes Super VOOC Flash Charge és Flash Charge 4.0 is hivatalos.

Az Oppo hivatalosan is bemutatta új töltéstechnológiáit, amelyek közül a SuperVOOC Fast Charge 2.0 a legnagyobb teljesítményű. A 65 wattos szabvány huszonhét perc alatt teljesen feltölt egy 4000 mAh-s telepet, de öt perc alatt is értelmezhető eredményt produkál (27%). Az Oppo gallium-nitrid (GaN) félvezetőket alkalmazott a technológia kivitelezéséhez, ami egyébként a zöld fényt kibocsátó diódák ötvözete is.

A gallium-nitrid magasabb hőtűréssel és jobb vezetőképességgel rendelkezik, mint a szilícium, így képes magasabb feszültséget fenntartani, alacsonyabb energiaveszteséggel, amellett, hogy az áramátfutás szignifikánsan gyorsabb. A lényeg, hogy így kisebb, jobb tűrőképességű és nagyobb hatékonyságú eszközöket lehet létrehozni, amelyek energiaigénye a hagyományos technológiához képest 10, de akár 25%-kal is csökkenthető.


[+]

A 30 wattos vezetékmentes SuperVOOC Flash Charge nyolcvan perc alatt pakol meg egy 4000 mAh-s akkumulátort, kompatibilis Qi szabvánnyal, így az 5 vagy 10 wattos teljesítménnyel dolgozó eszközökkel is használható, a töltésvezérlő pedig valós időben szabályozza a folyamatot. A SuperVOOC Flash Charge 4.0 pedig a már ismert 3.0 továbbfejlesztett változata.


[+]

A Flash Charge 4.0-val 67%-ot érhető el fél óra alatt 4000 mAh-s kapacitás mellett, teljes töltöttség pedig hetvenhárom perc alatt, ami 12%-kal gyorsabb, mint a korábbi szabvány. A töltési idő csökkenését az utolsó 10% átviteléhez szükséges idő redukálásával érték el feszültség-frekvencia konverter algoritmus közbeiktatásával és az egész töltőrendszer belső feszültségének csökkentésével. Mindhárom szabvány visszafelé kompatibilis a korábbi SuperVOOC Flash és Fast Charge technológiát alkalmazó eszközökkel, ez utóbbi maximum 20 wattos teljesítménnyel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Előzmények

Hirdetés