Túlmelegedés miatt csúszhat a Snapdragon 810 szállítása

A legtöbb androidos csúcskészüléket a Qualcomm látja el valamilyen chipsettel, éppen ezért több telefon premierjére is kihatással lehet, ha az egyik új fejlesztésükkel gondok adódnak. Korábban már hallani lehetett arról, hogy a TSMC 20 nanométeres technológiájára épülő Snapdragon 810-es lapkák problémákkal küszködnek, a Qualcomm azonban lehűtötte a kedélyeket és jelezte, hogy nem várható csúszás, sőt: a CES-en pár napja bemutatott LG G Flex 2 ilyen rendszerchippel lett bejelentve.

A J.P. Morgan értesülései szerint azonban a Qualcomm gondjai továbbra sem oldódtak meg, az AndroidAuthority pedig mindössze 41670 pontot mért AnTuTu 5.5-ben az G Flex 2-vel, ami az órajel leszabályozására utal. Mi a Snapdragon 805-ös Nexus 6-tal  összehasonlításképpen 52783 pontot értünk el. A gondok a négy Cortex-A57-as maggal lehetnek, a komoly teljesítményű magok állítólag már 1,2 - 1,4 gigahertzen komoly hőt termelnek, pedig a chipsetnek jóval magasabb órajelen kellene operálnia. A J. P. Morgan szerint az SoC felépítésén ezért módosítani kell, ami három hónappal kitolhatja a lapkák tömeges szállítását a partnereknek. Ez a következő Sony Xperia, LG G és Samsung Galaxy csúcskészüléket is érintheti.

Azóta történt

Előzmények

  • Mégsem késik a Snapdragon 810?

    A Qualcomm tagadja azokat a híreszteléseket, hogy nem készülnek el időben a 2015 elején bemutatásra kerülő csúcslapkájukkal.

  • Csúszhat a Snapdragon 810 sorozatgyártása

    A csúcsmodellekbe szánt lapka több súlyos hibája miatt is kénytelen lehet elhalasztani a sorozatgyártás beindítását a Qualcomm.

  • Piacon a Snapdragon 810 referenciaduó

    Elérhető a Qualcomm 64 bites nyolcmagos processzora köré épülő QHD kijelzős referencia okostelefon és a 4K kijelzővel szerelt referencia táblagép, melyek minden téren a piac legerősebb ajánlatai.

Hirdetés