Színesedik a Nokia kagylótelefonja

A nyomógombos 2660 Flip kínálat rózsaszín és zöld változattal bővül.

Lassan egy éve, hogy a HMD Global bemutatta a Nokia 2660 Flipet, egy klasszikus nyomógombos kagylótelefont, melyről akkor azt írtuk, kialakításával inkább az idősebb felhasználói korosztályt célozza. Azt nem mondjuk, hogy tévedtünk, hisz hallókészülék-kompatibilitásával (HAC), a nagy gombjaival és a telefont órává alakító dokkolójával azért inkább az idősebb korosztálynak lehet kényelmes használata, mégis azok között lett népszerű a telefon, akik az eredeti 2660 megjelenésekor lehet, hogy még csak kósza gondolatok sem voltak. Igen, a Z-generációról van szó, akik egyre érdekeltebbek a digitális detoxban és akik egyre inkább hisznek a JOMO-ban (Joy Of Missing Out) a FOMO (Fear Of Missing Out) helyett. Legalábbis a HMD sajtóközleménye szerint.

Nokia 2660 Flip zöld színbenNokia 2660 Flip zöld színbenNokia 2660 Flip zöld színben Nokia 2660 Flip zöld színben (forrás: HMD Global) [+]

Nokia 2660 Flip rózsaszínbenNokia 2660 Flip rózsaszínbenNokia 2660 Flip rózsaszínben Nokia 2660 Flip rózsaszínben (forrás: HMD Global) [+]

Hogy ez mit jelent nyomógombos telefonok szintjén? 2022-ben kétszer annyi eladott nyomógombos Nokia telefont, mint egy évvel korábban, idén pedig minimum 5%-kal fog bővülni ez a piac az Y- és Z-generációs vásárlóknak köszönhetően. A 2660-ból pedig két új színt jelent, a Pop Pink és Lush Green fantázianévre hallgató rózsaszín és zöld telefonok júniustól hazánkban is elérhetők 32 990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A Nokia 2660-ban egy 2,8 hüvelykes QVAG belső kijelző és egy 1,77 hüvelykes külső kijelző található, VGA kamerája mellett adott egy LED villanó is. A 1450 mAh-s akkumulátor 20 napnyi készenléti üzemidőt ígér, a Nokia szerint hetekig kitart egy töltéssel a telefon, de a töltő standard microUSB csatlakozós. Tesztre bekértünk egy 2660-at mi is, állítólag hamarosan érkezik.

Azóta történt

  • Nokia 2660 Flip - JOMObil

    Nagyszülőknek készült, a Z-generáció csapott le rá. Képernyőidőktől menekülni vágyók kagylója 4G hanghívással és felesleges extrákkal.

Előzmények

Hirdetés