Sikeres negyedévet zártak a játékfejlesztők

A három legnagyobb mobilos játékgyártó közül kettő rendkívül sikeres negyedévet tudhatott maga mögött, melyet részben az Apple iPhone alkalmazások sikerének is köszönhet. Az EA Mobile az áprilistól júniusig tartó negyedév során 50 millió dollár bevételt tudott elkönyvelni, mely az előző negyedév azonos időszakához képest 14 százalékos bővülést jelent. Ezen időszak alatt a játékstúdió 11 iPhone alkalmazást készített, melyek közül a Sims 3, Need For Speed Underground, Tiger Woods PGA TOUR, Star Trek és Trivial Pursuit a 15 legnépszerűbb játék közé is bekerült.

A párizsi székhelyű Gameloft szintén növelni tudta bevételét, méghozzá az előző év azonos időszakához képest 18 százalékkal. A 29,3 millió eurós, vagy 44,2 millió dolláros bevétel mindössze 5 százalékát tették ki a konzolos eladások, míg a mobiltelefonos részleg 20 százalékos bővülést tudott felmutatni. A siker kulcsa az iPhone alkalmazások sikere mellett a Java és Brew játékok sikerében rejlik.

A Glu Mobile a két konkurensével ellentétben nem tudott komoly sikereket felmutatni, ugyanis a második negyedév során 16 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni. A 23,7 millió dollárról 19,9 millióra zuhant bevétel mindössze 5 százalékát tették ki az iPhone alkalmazások.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés