Se kamera, se GPS

A Benco nevű cég telefonja az adatvédelem jegyében készült.

A Benco V80S egy olyan okostelefon, amire nem raktak kamerát és GPS sincs benne. A kínai Inone cégcsoporthoz tartozó márka a V80S kapcsán azt hirdeti magáról, hogy "high security", ami viszont kissé merész, mert attól nem okvetlenül lesz biztonságosabb a telefon, hogy nincs benne két, az okostelefonoknál alapvető komponens, ennél azért jóval továbbmegy mondjuk egy Silent Circle, ahol a végpontok között titkosított csatornán zajlik a kommunikáció (hívás, üzenetek), itt viszont csak arról van szó, hogy stock Android 11 kamera és GPS nélkül.


[+]

Ehhez képest a kijelző tetejébe belóg egy kameracsepp, amiben nincs szenzor, most vagy nem volt raktáron olyan panel, ami négyzetes, vagy azt gondolták, hogy ez divatos, de mindenesetre felettébb értelmetlen. A Benco V80S hardveresen egyébként is inkább alsókategóriás, HD kijelző, Unisoc SC9863A chipset, 3/32 és 4/64 GB-os kivitelben. Az akkumulátor viszont 5000 mAh-s, ami elég méretesnek számít, ezzel vélhetően több napig is elketyeg a termék.


[+]

Van egy állítólag nagyon gyors ujjlenyomat-olvasó hátul, illetve a Benco hirdeti azt is, hogy milyen teszteken ment át a telefon: a kijelzőt 800 ezer alkalommal érintették meg, az oldalsó gombokat 200 ezerszer nyomták le, a biometrikus szenzort 10 ezer esetben használták, az izzadtságot 48 órán keresztül bírja, az alsó csatlakozót (amiről nem tudjuk, hogy milyen) pedig kétezer alkalommal használták kábellel. Ezeket kell mindenképpen bírnia, viszont ára még nincs, de talán célcsoportja sem annyira.

Hirdetés