Hirdetés

Samsung Univerzum: 30 éves a Samsung Magyarország

Jubilál a hazai Samsung, 30 éve vannak Magyarországon, de a múltba révedés helyett inkább a jövőre fókuszálnak. A jeles alkalom egy boltnyitással, fényfestéssel és kerekasztal-beszélgetéssel tűzdelt eseményt hívott életre.

30 év rengeteg idő a technológia világában. Pláne úgy, hogy az elmúlt 30 évben cégek ezrei tűntek fel a semmiből és legalább ennyi tűnt is el a semmibe, olyan patinásnak számító márkák hiányoznak például a mobilos piacról, mint amilyen a Siemens, vagy a Benefon, miközben 30 éve még senki sem hallott a Huawei-ről. A Samsung viszont stabil pont, idén 30 éve, hogy Magyarországon hivatalosan is jelen vannak.


[+]

Ezt ünnepelte június 19-én a Samsung Magyarország egy estén keresztül a Párisi udvarban. Azért itt, mert a nemrég elkészült rekonstrukció egyrészt igen patinás helyszínnek számít a fővárosban, másrészt pedig azért, mert a Ferenciek teréről nyíló új üzletük is itt kapott helyet. A kétszintes bemutatóterem a Samsung által gyártott legújabb termékeket vonultatja fel az egyszerű mobilos tartozékoktól az okostelefonokon és a tévéken át a háztartási elektronikai termékekig. Külön sarkot kapott a VR, ahogyan az óriási QLED tévének is kialakítottak egy kanapés szobát. De akad konyhasarok és természetesen a jelenlegi okostelefonos kínálat darabjai is kipróbálhatóak a demo asztaloknál.

[+]

A bolt bemutatója után a résztvevők egy kerekasztal-beszélgetést követhettek figyelemmel, ahol a meghívott vendégek elsősorban arról társalogtak, hogy ismerve a jelen technológiáit, illetve azt, hogy 30 év alatt honnan és hová jutott az iparág, vajon mi várható a következő 30 évben. Érdekes adalék, hogy amikor 1989-ben készült egy tanulmány arról, hogy 2000-re hogyan fog alakulni az itthoni mobilpenetráció, akkor a legvadabb becslés is 2,6%-os részesedést jósolt — ehhez képest ennek több mint a tízszerese jött össze, azóta pedig még inkább beleépült az életünkbe az okostelefon. Kömlődi Ferenc, Nemes Orsolya és Meskó Bertalan a technológia társadalmi elfogadottságáról és hatásairól is beszélt, abban pedig megegyeztek a résztvevők, hogy a közeljövőben a legnagyobb hatással az egészségügyre lesz az innováció.


[+]

A program zárásaként a Samsung a Párisi udvar homlokzatán prezentált fényfestést, ekkora lekapcsolták az épület díszkivilágítását és a Ferenciek tere megfelelő oldalán a közvilágítást is, igen sokan nézték szemből a zenére komponált fényanimációt. Kunos Balázs, a Samsung Magyarország alelnöke pedig reményét fejezte ki, hogy 30 év múlva újra összegyűlünk és a Samsung még mindig sok területen piacvezető szerepben fog tündökölni.