Ötmilliárdért fejlesztett kameraszenzort a Xiaomi

A Sonyval együttműködve született meg az 1"-es IMX989, ami a 12S Ultrával debütál.

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a Xiaomi a Snapdragon 8+ Gen 1-gyel várt 12S Ultrával, mint a kameratelefonos trón elhódítása, és az elmúlt években a márkánál a fotós és videós minőség is drasztikusan az előnyére változott, bár az iPhone Pro szerényebb hardverből is profi minőséget hoz össze fejlett képfeldolgozásával. A piac minden szereplője felkötheti mindenesetre a gatyáját, a várhatóan döbbenetesen drága Xiaomi flagship ugyanis nem kisebb, mint 1" szenzorméretű lapkát vet majd be a Sony műhelyéből.

(forrás: Weibo) [+]

Nem katalógusból választott komponensről van szó: csak a Xiaomi 15 millió dollárt (5,6 milliárd forintot) költött arra a japán márkával együttműködve, hogy a lehető legtöbbet kihozzák az IMX989 jelölésű lapkából, aminek a felbontását még nem árulták el, ám bizonyosan valamilyen pixel binninget használó megoldásról van szó, fejlett képfeldolgozással.

(forrás: Weibo) [+]

Tudjuk viszont azt, hogy a minőségi optika megalkotásából a Leica is kivette a részét, ahogy várhatóan lesz olyan kameramód is, amelyik a patinás márka analóg fotós megoldásait átemeli a mobilvilágba - ilyesmit ugyebár kínáltak korábban a Huawei telefonok, amíg az ő partnerük volt a Leica. A Xiaomi 12S család július 4-én mutatkozik be Kínában.

Előzmények

Hirdetés