Sötét téma és automatikus mentés is érkezik az új Androiddal

Tegnap kezdődött el és ma fejeződik be a Google nagy tavaszi fejlesztői konferenciája, az I/O, és az esti keynote kapcsán már részletesen beszámoltunk a legfőbb újdonságokról, beleértve az Android M bemutatkozását. Most a fontosabb apróságok következnek.


[+]

Bekerült a rendszerbe a világos, Material Design stílusú téma mellé egy sötét, ami alighanem amoledes képernyőkön mutat majd a legjobban, és persze ott az üzemidőre is pozitív hatással lehet. Az első Android M Developer Preview egyébként már letölthető a Nexus 5, 6 és 9 és Player készülékekre, a hivatalos megjelenésig pedig még két nagy frissítőcsomag érkezik a nyár folyamán az előzetes változathoz. Az is kiderült, hogy az M valószínűleg nem a Milkshake rövidítése, mint ahogy arról több oldal is beszámolt, a Google legalábbis erre célozgatott.

Időközben sokan feltették az előzetes szoftvert Nexusaikra, a PhoneArena pedig máris tudja demonstrálni az Android Pay-jel való NFC-s fizetést egy italautomatánál, illetve a Pay rendszeren keresztüli vásárlást egy Play Áruházból letöltött alkalmazáson belül, az utóbbi itt tekinthető meg.


[+]

A Google jobb RAM-kezelést ígér az Android M-mel, és a megváltozott memóriakezelő ígéretesnek tűnik, mivel részletesebb információkat meg lehet tudni a futó alkalmazásokról és folyamatokról. A Google egyébként Doze néven tovább finomított készenléti fogyasztást ígér, ennek előnyeit természetesen csak tüzetes használat után lehet megtapasztalni, már ha tényleg előrelépett az Android az üzemidő tekintetében. Még egy hasznos újdonságot érdemes megemlíteni: az Android M-től az összes telepített alkalmazás adatfájljai mentésre kerültnek a Google Drive-ba, így a készülék újrarakása vagy új mobil vásárlásakor saját appjaink és adataink visszaállítása sokkal könnyebb és gyorsabb lesz. Külön jó hír, hogy a Drive-ba szinkronizált alkalmazások az ingyenes vagy megvásárolt tárhelyen felül kerülnek tárolásra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés