MWC 2016: Az üzleti szektort célozza a Panasonic

A Panasonicról keveset lehet hallani, hiszen Magyarországon nem kerülnek hivatalosan forgalomba a mobiltelefonok, az Eluga sorozat is főleg Japán számára készült. Vannak viszont olyan eszközeik, amik elérhetők, és nemcsak Európában, hanem akár kishazánkban is. Ilyen az FZ-N1 illetve FZ-F1 modellszámú eszközök, amikkel az üzleti szegmenst veszi célba a vállalat.


[+]

A mobil egy 4,7 hüvelykes, HD felbontású IPS kijelzővel rendelkezik, a rendszer sebességével egyáltalán nincs gond, hiszen a belül lévő Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 processzor ennél sokkal nagyobb pixelsűrűségű képernyőkkel is dolgozott már együtt. A rendszermemória mérete 2 gigabájt, a 2,3 gigahertzes processzor négymagos, a belső adattárolóra pedig papíron 16 gigabájt fér, a microSD támogatás sem maradt el. A készülék IP67 védettséggel rendelkezik, a MIL-STD-810G szabványnak köszönhetően bírja az 1,8 méterről történő leejtést is.


[+]

A dupla előlapi hangszóró 100 dBA-s, vagyis meglehetősen hangosan szól. Az eszköz Windows 10 és Android 5.1.1 operációs rendszerrel is megvásárolható, vásárolható hozzá kapacitív toll, ami valószínűleg nem fog olyan vastagon, mint a japánok ceruzája, hiszen a termékek ára nagyjából 1700 euró, ami forintosítva több mint 500 ezer forintot jelent, és ebben még nincsenek benne a járulékos költségek.


[+]

Ennyi pénzért pedig extrákat is kell nyújtani, ilyen a 1D/2D-s hátlapi kamera páros, amivel speciális QR-kódok leolvasására is nyílik lehetőség, vagyis kimondottan olyan cégek számára ajánlja modelljét a Panasonic, akik futározással vagy raktározással foglalkoznak (DHL, Amazon stb.). Ehhez természetesen megannyi szolgáltatás is jár, illetve lehet kérni nagyobb és kisebb kapacitású akkumulátorral (3200 illetve 6400 mAh) is.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Előzmények

Hirdetés