IFA 2015: Edzői utasításokat ad a Moov Now fitnesz karperec

Nagyon sok feltörekvő és tradicionális cég gyárt aktivitásmérőt és fitnesz kiegészítőket, és a sportvilág szereplői is egyre több technológiát vetnek be kondíciójuk és technikájuk mind pontosabb követésére és fejlesztésére. A Moov Now is sportvonalon erős: az apró, karra és lábra egyaránt felszíjazható műanyag szerkezet a gyorsulásmérő, a giroszkóp, a mágneses szenzor és az Omni Motion 3D nevű technológia segítségével képes 3D-ben lemodellezni a kéz- és lábmozdulatokat, és ez alapján a kapcsolódó mobilos szoftverrel edzői tanácsokat adni.

A Moov Now fejlett 3D-s mozgáskövetéssel kecsegtet
A Moov Now fejlett 3D-s mozgáskövetéssel kecsegtet [+]

A Moov Now (jelentése kb.: fuss most!) hat alapvető funkcióra koncentrál, és ezekhez külön-külön alkalmazások érhetők el iOS-re és Androidra. A Moov Running and Walking Coach a futás és gyaloglás lépésritmusa mellett azt is figyeli, hogy mozgás közben a láb mennyire rugaszkodik el a talajtól, így nem csak a tempó növelésére vagy csökkentésére, hanem a lendületesebb vagy hatékonyabb mozdulatsorra is felhívja a sportoló figyelmét. Ilyenkor nyilván a lábra kell a Moov Now-t felerősíteni, a telefont meg a közelben tartani, hiszen a hangüzenetek onnan érkeznek.

Úszáshoz is használható a vízálló kütyü, itt a karcsapások ritmusát és technikáját követi a szoftver. Nyilván ilyenkor nincs a mobil az ember kezében, így az edzői utasításokról is le kell mondani. A kardió boksz edzésekhez viszont ismét jár jó tanács, és a fejlesztők videókat is közzétettek, hogy a helyes testmozdulatok elsajátítását elősegítsék. Akad mód az American College of Sports Medicine által kifejlesztett, hétperces edzéstechnika bevetésére is (7 Minute+). Ez egy magas intenzitású testmozgás program, amelyhez szintén jár bemutató videó és tanács, ha a felhasználó mozdulatsora a szenzorok szerint nem lenne ideális.

A Moov Now szíja is por- és vízálló
A Moov Now szíja is por- és vízálló [+]

Végezetül pedig a napi megtett lépésszám, az aktív és passzív időszakok, valamint az alvásciklusok is követhetők, rögzíthetők és statisztikázhatók. Kijelző nincs, azaz minden adatot az appokból lehet kiolvasni, ennek pedig az az előnye, hogy az üzemidő rendkívül sokáig kitart: a Moov 6 hónapot ígér. A kütyü a telefonnal Bluetoothon tart kapcsolatot, és mint említettük, a mobil a különféle edzések nagy részénél az embernél kell legyen, hiszen így működnek az edzői funkciók. Az úszáshoz, az általános lépésszámláláshoz és az alvásciklusok követéséhez viszont nem szükséges az aktív párosítás, az adatokat később is szinkronizálni és elemezni lehet. Jó hír, hogy többféle, más által gyártott pulzusszám mérőt is ismer az app, emellett a közösségi funkciók is adottak egymás motiválására. A Moov Now 60 dollárárt rendelhető elő, és elvileg hazánkba is lehet kérni a szállítást (ez további 20 dollár, nem beszélve az itthoni áfa- és vámterhekről), amely a tervek szerint még idén megkezdődhet.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Hirdetés