Hirdetés

Durván veszteséges a Palm

A Palm közzétette 2007 második negyedéves eredményeit, amelyek nem túl szépek, még az előzetesen becsült veszteséget is sikerült tovább halmozni, ez konkrétan 9,6 millió dolláros hiányt jelent. Ez különösen annak fényében fájó, hogy az egy évvel korábbi eredmény 12,77 millió dolláros volt - pozitív előjellel, tehát nyereségről volt szó.
Ed Colligan, a cég vezetője az ilyenkor szokásos intézkedésekkel próbálja a Palm nevet újra fényessé tenni, nyilatkozata szerint a Palm átalakítása elkerülhetetlen, hogy megtalálja azokat a piaci réseket, ahol helyt tud állni, és természetesen szigorú racionalizálásokra van szükség.


Palm Centro

A jellemzően odahaza, az Egyesült Államokban sikeres cég az iPhone személyében új vetélytársat kapott az idén, a Foleo nevű terméküket már piacra sem dobták, helyette a Centro próbálja a fiatalosabb felhasználók szívét megnyerni. Mindennek ellenére a következő negyedév eredményei sem tűnnek bíztatónak, a Palm szerint 7 és 10 millió dollár közötti veszteség várható.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Palm

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett a Palm Treo 755p

    A Palm sokat késő készüléke végre hivatalosan is megérkezett.

  • Leépít a Palm

    Hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, de a PalmInfocenter jelentése szerint százaktól kíván megválni a jobb napokat is megélt cég.

  • A Palm eredmények oka

    A Palm egyetlen eszköz késésével indokolja a nem éppen fényes pénzügyi eredményeit.

Hirdetés