NSN: Megszorítások, leépítések, belső átalakulás

A Nokia Siemens Networks előző negyedéves veszteségeit a Nokia mobiltelefonos részlegének felére zuhant profitja sem tudta kompenzálni, így várható volt, hogy mindkét egység komoly változások előtt áll. A telefonokkal foglalkozó részleg nemrég három szegmensre oszlott, míg a Nokia és Siemens közös hálózati részlege ennél komolyabb, leépítésekkel járó átalakítás előtt áll, melytől a cég 2011 végére éves 500 millió eurós megtakarítást, egészen pontosan hatékonyabb működést remél.

Az átalakulás legfontosabb eleme a jelenlegi öt részleg 2010 január 1-től három egységbe történő átszervezése, melyek mindegyike egy-egy meghatározott ügyfélkört fog kiszolgálni. A Business Solutions részleg feladata lesz a szolgáltatók hálózataival kapcsolatos valamennyi feladat támogatása, új szolgáltatások bevezetésének gyorsítása, kiemelkedő felhasználói élmény biztosítása, valamint automatizált megoldások és fejlett számlázási rendszerek telepítése. A Network Systems feladata a fix és mobil hálózati infrastruktúra fejlesztése és telepítése lesz, míg a Global Services egység a szolgáltatói hálózatok működési hatékonyságának növelése lesz.

Az átszervezés mellett komoly költséglefaragásokra is számítani kell, mely a jelenlegi 64.000 fős állomány 7-9 százalékos leépítését is jelentheti, de emellett a munkahatékonyság növelése is fontos cél. A tervezett éves 500 millió eurós lefaragás azonban ingatlanok, informatikai szolgáltatások és telephelyek átszervezését is jelentheti, de ezek pontos részletei nem nyilvánosak. A Nokia Siemens Networks a következő negyedévekben továbbra is gyengén teljesíthet, de a járulékos többletköltségek csökkentése révén komoly fejlődés várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés