Megkapta első nagy rendszerfrissítését a Fairphone 4

A 2021 őszén megjelent telefon most lép Android 12-re, a gyártó úgy tervezi, a 13-as frissítéssel gyorsabbak lesznek.

Elindította első jelentős rendszerfrissítését a Fairphone 4-re a gyártó. A készüléket 2021-ben, valamivel azelőtt mutatták be, hogy a Google-féle Android 12 debütált, így a Fairphone 4 még Android 11-gyel került piacra 2021 őszén. A telefon azóta is ezzel a főverzióval kerül a vásárlók kezébe, viszont február 1-től már frissíthetnek a felhasználók a 12-es főverzióra, elkészült ugyanis a frissítés. Svájc és Franciaország felhasználói kivételével elérhető az OTA a Fairphone 4-ekre, a két országban később érkezik.

Kopogtat az Android 12 a Fairphone 4 ajtaján.
Kopogtat az Android 12 a Fairphone 4 ajtaján. (forrás: Fairphone Community Forums) [+]

A Fairphone által közöltek szerint úgy terveznek, hogy az Android 13-as frissítést gyorsabban elérhetővé teszik majd, ám tervezett időpontot egyelőre nem jeleztek. A most érkezett SP1Y.B.0041-es firmware tartalmazza az új főverzió mellett a 2022-es decemberi biztonsági csomagot is. Abból kiindulva, hogy a nyolcéves Fairphone 2 terméktámogatás idén márciusban zárul, a Fairphone 4 is számíthat még több évig szoftverfrissítésekre.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés