Máris bemutatták a Honor 50 utódját

Csak innen nézve tűnik úgy, hogy a Honor 60 alig a Honor 50 piacra lépését követően bemutatkozott, de ennyire nem csúsztak egymásra azért a generációk.

A Honor 50 nemrég került felénk piacra, a Honor 50 Lite pedig konkrétan aznap, amikor a Honor 60-at Kínában bemutatta a gyártó. Ez első pillantásra átgondolatlan lépésnek tűnik, ám érdemes tudni, hogy a Honor 50-et már az idei év tavaszán bejelentették, csak a függetlenedő Honornak kellett némi idő és előkészület, mielőtt teljes gőzzel visszatértek az európai piacra. A tavaszi bemutatóhoz képest azonban időszerű volt az utód, ami egyébként lehetett volna Honor 50S is, mert óriási változások azért nem történtek.

Most is két modellről van szó, a Honor 60 mellett létezik egy Pro utótagú variáns is, ami a Honor 50 esetében is így volt, ám a Pro abból a szériából sem jutott el felénk, de nincs kizárva, hogy ezúttal másképp alakul. A chipset a Pro esetén a Snapdragon 778G+, ami a korábban használt Snapdragon 778G kissé felturbózott változata. Magasabb órajel és elvileg 20%-kal nagyobb grafikus teljesítmény jellemzi. A sima Honor 60 azonban maradt a most is használt 778G-nél.

A 120 Hz-es AMOLED kijelző megmaradt, a 6,67 inches képátló is, a Pro modellnél 6,68 inch van megadva, mert ott nem csak a két oldalélre hajlik le a panel, hanem alul és felül is kicsit kanyarodik. Az oldalélekre való lehajlás szögét 58 fokban adta meg a gyártó. Mindkét eszköz esetében középre ütött kameralyukban ül a szelfi modul, 32 megapixelt szállít a sima Honor 60-nál, a Pro verzióban 50 megapixeles a felbontás.


[+]

A fő eltérés a hátlapi modulokban keresendő, itt ugyanis a Pro modell nagyot lépett előre: a 108 megapixeles főkamera mellett 50 megapixeles az ultraszéles modul, amely autofókuszt is kapott, így szupermakrózásra is alkalmas. A sima Honor 60 azonban maradt azon a szinten, mint amit a Honor 50 is képviselt (8 megapixeles a széleslátóhoz tartozó szenzor).


[+]

Akkumulátorban is történt előrelépés, most már 4800 mAh-s a telep a Pro változatban, a sima Honor 60 4300 mAh-t kínál. A töltési sebesség 66 wattos. A rendszer már a 12-es Androidra épülő Magic UI 5.0, ami az első komolyabb frissítés a felületen azóta, hogy a Honor önálló gyártóként van jelen a piacon. Egyelőre csak kínai árakat ismerünk, ezek nem túl mérvadók, ráadásul még biztos kell pár hónap arra, hogy az újdonságok felénk is piacra lépjenek, akkorra pedig az árazás is más lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Hirdetés